Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: “Η Νέα Δημοκρατία που έλυσε το θέμα των αποριμμάτων με την τροπολογία του Βουλευτή άφησε τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Καλό να βγει κερδισμένος…”


Την τοπική Επικαιρότητα σχολίασε στον Prisma 91,6 ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς.

Απαντώντας στο ερώτημα αν το επόμενο διάστημα θα γίνει επαναπροσδιορισμός της αντιπολιτευτικής τακτικής των παρατάξεων, απάντησε πως ήδη ο κύριος Δρακονταειδής δήλωσε πως θα περιμένει να περάσει το εξάμηνο και στην συνέχεια θα αρχίσει να ανεβάζει τους τόνους, “νομίζω ότι τους ανέβασε με την πρόσφατη ανακοίνωση, καθώς δεν συζητήθηκε ένα αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με τα λιμάνια έκανε κριτική και  στον Prisma 91,6.

Ο Μάκης Μελάς ανέφερε ότι στον δημόσιο λόγο πάντα επιλέγει να λέει την αλήθεια, η οποία επιβεβαιώνεται μπορεί άμεσα η λίγο αργότερα από τις εξελίξεις. “Δεν ξέρω τι λένε οι αλήθειες των άλλων, όμως δεν προβλέπεται εγώ ποτέ να συμβιβαστώ μόνος μου και σε βάρος του εαυτού μου πιστεύοντας σε κάποιες άλλες αλήθειες που θέλουν να παρουσιάσουν οι άλλοι.”

Τα γεγονότα ωστόσο είναι πολλά, προχθές ο υπουργός κ Χατζηδάκης ήρθε στη Λευκάδα  για την πίτα στην ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας, επισκέφτηκε την ανενεργή χωματερή και τον χώρο που υποδεικνύεται στο Βλυχό για να γίνει η Μαρίνα.

“Αυτό που θέλω να πω ωστόσο,  είναι ότι μεγάλος κερδισμένος στο θέμα των απορριμμάτων είναι ο δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός και μεγάλη χαμένη είναι η Νέα Δημοκρατία, καθώς δεν ανέδειξε καθόλου την δική της συμμετοχή, γιατί όσο κι αν φώναζα εγώ ή ο κύριος Καλός, εάν δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία της νομοθετικής ρύθμισης από τον  βουλευτή και στη συνέχεια να την αποδεχθεί η κυβέρνηση τα σκουπίδια θα παρέμεναν εκεί.

Την μεγάλη επιτυχία θα έπρεπε να  πιστωθεί η κυβέρνηση, με την νομαρχιακή ωστόσο  να μη βγάζει καμία ανακοίνωση. Τι περίμενε να έρθει να τα ανακοινώσει αυτά ο κύριος Χατζιδάκης; Εάν δεν μπορούν να τα καταφέρουν, δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνουν εκεί πέρα και γιατί τους ανέχονται.

Από την άλλη μεριά έχουμε την περιφέρεια, και δεν θα επαναλάβω αυτά που είπε ο κύριος Μαλακάσης τις προάλλες που τον είχατε προσκεκλημένο, καθώς μερικές καταγγελίες που είπε ήταν βαρύτατες όσον αφορά την εγγυητική επιστολή με το μεγάλο έργο της συντήρησης της πλωτής γέφυρας από τον Αντώνη Φίλιππα, ο οποίος πήγε στο δικαστήριο με παράβολο 10.000 ευρώ και κέρδισε και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ούτε όμως ο πρώην περιφερειάρχης κ. Χαλικιάς θέλησε να πάρει θέση σε αυτό το μεγάλο ζήτημα, ούτε και ο τωρινός κύριος Κτενάς.

Πιθανόν είναι οι νέοι αυτοδιοικητικοί να μην έχουν την εμπειρία και τη γνώση, παράλληλα όμως βλέπω κάποια πράγματα φουσκωμένα. Αυτούς τους οποίους κατηγορούσαμε τα προηγούμενα χρόνια, την τεχνική υπηρεσία, τους διευθυντές και παρατρεχάμενους στην περιφέρεια, τους έχουν αναγάγει σε μεγάλους ευεργέτες.

Για παράδειγμα το γυμνάσιο της Βασιλικής θα δημοπρατηθεί λόγω σεισμού στις 9 Μαρτίου με πίστωση 500 χιλιάδων ευρώ, και στις 11 Μαρτίου  η συντήρηση του επαρχιακού δικτύου οικισμό Καλαμιτσίου μέχρι τον Άγιο Πέτρο ύψους 650 χιλιάδων ευρώ, αυτά είναι χρήματα από το σεισμό.

Πέντε χρόνια αυτά τα χρήματα καθόταν και δεν μπορούσαμε να ετοιμάσουμε κάποιες μελέτες και σήμερα τις ετοίμασε η τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας και την ευχαριστούμε τόσο πολύ, τόσο η κυρία Κράτσα όσο και ο κύριος Κτενάς;

Η τεχνική υπηρεσία δεν ήταν που είχε μπερδέψει τη μελέτη του γυμνασίου της Βασιλικής με το Κτεο και κάποιο άλλο κτίριο, τους συνέλαβε ο επίτροπος και τους υπέδειξε τον τρόπο για να περπατήσει το έργο και έκατσαν και το διόρθωσαν σε τρεις με τέσσερις μέρες όπως έπρεπε να το κάνουν; Αυτό δείχνει πως  αυτός που  έκανε τα προηγούμενα χρόνια όλες αυτές τις μαϊμουδιές σήμερα είναι ο σωτήρας μας και τον ευχαριστούμε;”

Όπως είπε τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας ο οποίος είναι παντός καιρού και ασχολείται από τα εκκλησιαστικά, αθλητικά και τα υπόλοιπα έργα που έχουν σχέση με τη Λευκάδα, τον είχε σώσει ο Σπύρος Γαλιατσάτος στην προηγούμενη θητεία, παρουσιάζοντας τον ως ΣΥΡΙΖΑΙΟ.

“Είχε περάσει και από τη θητεία του κυρίου Λάζαρη, από τον κύριο Αραβανή, τώρα τον κράτησε και ο κύριος Κτενάς. Όλοι αυτοί που ήμασταν απέναντι τόσο κομματικά, όσο επειδή δεν έκανε καλά τη δουλειά του, καθώς τα χρήματα του σεισμού δεν έπιαναν, η έργα δεν  είναι όπως έπρεπε, όπως έχω καταγγείλει το δρόμο Κομηλιό-Δράγανο-Αθάνι, έχει γίνει ένα μέρος με αυτούσια υλικά, δεν έχει μπει ο σιδηρούς οπλισμός ο οποίος έπρεπε να έχει μπει μέσα, δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες ραδιόφωνο, τα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε όποιον ενδιαφέρεται.

Η Λευκάδα μέχρι το 2018 ήταν σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης, αντί να απορροφήσουμε όλα αυτά τα χρήματα γρήγορα με μελέτες, καθόμαστε και φωνάζουμε για τις εκκλησίες.”

Και εγώ θέλω να αποκατασταθούν οι εκκλησίες στο Δράγανο, καθώς υπήρχαν κάποιες μελέτες, που είχε κάνει ο τεχνικός Σύμβουλος της Μητρόπολης, ο ιδιώτης μηχανικός Σπύρος Αργυρός, νομίζω είναι ο Άγιος Σπυρίδωνας στο Σύβρο, ο Άγιος Δημήτριος η Άγιος Γεώργιος στην Λευκάδα κι άλλη μία εκκλησία, από τις οποίες δεν έχει γίνει τίποτα.

Για τις υπόλοιπες εκκλησίες που λέγαμε στο Κομηλιό-Δράγανο και Αθάνι, πάλι δεν έχει γίνει τίποτα και όλο αυτό τον καιρό επισημαίνουμε ότι η διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι σωστή, καθώς η καθεμία χρειάζεται διαφορετική προγραμματική σύμβαση θα γίνει για μελέτη και όχι για έργο, προφανώς δεν έχουν καταλάβει γιατί συζητάμε.

Η μελέτη μπορεί να αναδείξει μεγαλύτερο ποσό, άρα πώς θα κάνεις προγραμματική σύμβαση μελέτης και ποσού;

Φτάσανε στο σημείο προχθές να τις περάσουν από περιφερειακό συμβούλιο, να υπογράφουν συμβάσεις κάθε μία ξεχωριστά με τον ιερέα και όλη αυτή τη διαδικασία την πανηγυρίζουν, καθώς είμαστε πέντε χρόνια μετά το σεισμό, δεν έχει μπει μία πέτρα, ότι έχει γίνει είναι από τους ιερείς και όσους έχουν συμμετάσχει να βοηθήσουν, μάλιστα τα κεραμίδια της εκκλησίας στον Άγιο Ανατόλιο τα πλήρωσε ένας ξάδερφός μου από την Αυστραλία ο Χρήστος Μελάς και τοποθετήθηκαν ξανά για να μην μπαίνει το νερό μέσα.

Επίσης ο σύλλογος Δραγανιτών, έφτιαξε το λιτρουβιό με δικά του έξοδα, γιατί ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Δρακονταειδής δεν ήθελε να το φτιάξει αν και υπήρχαν χρήματα, καθώς το κτίριο ήταν δημοτικό.

Επίσης πανηγυρίζουν και για την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος Ναός έχει ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς το οποίο και εξήγησε αναλυτικά.

“Πρέπει να αποκατασταθεί ο ναός, ωστόσο πρέπει να λυθεί και το πρόβλημα που υπάρχει, καθώς υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες”  τις οποίες και ανέλυσε.

Σύμφωνα με τον κύριο Μελά, το ιδιοκτησιακό θέμα του ναού δεν είναι ξεκάθαρο, καθώς επειδή παρακολουθώ τα κοινά πρέπει να πω αυτά που γνωρίζω.

Αναφορικά με την αγωγή του ελληνικού δημοσίου, πρωτόδικα έχει βγει η απόφαση και είναι στο Εφετείο. Ιερά Σύνοδος πήρε και μία απόφαση να χαρακτηρίσει τον ναό προσκυνηματικό και αυτή η απόφαση εκκρεμεί ακόμα το συμβούλιο της επικρατείας, που έχουν προσφύγει οι αντίδικοι.

“Εγώ δεν εκπροσωπώ τον κύριο Τσαρλαμπά, επιθυμώ να αποκατασταθούν όλες εκκλησίες, εκτιμώ  ωστόσο ότι για αυτή την εκκλησία, θα έπρεπε να είχε επέλθει συμβιβασμός, επί Δημάρχου Γιώργου Γληγόρη το 2006 που είχε μεσολαβήσει και ο Σπύρος Κόγκας και πιθανόν το θέμα να είχε λυθεί το πρόβλημα προς τη σωστή κατεύθυνση εάν δεν υπήρχαν παρεμβάσεις.

Αναφορικά με το γηροκομείο, έχουμε πει ότι όλοι το θέλουμε, ωστόσο όπως είχαμε πει το θέμα δεν περπάτησε, είχε απενταχτεί, εντάχθηκε ξανά και τώρα όλοι πανηγυρίζουμε ότι έχει ξεκινήσει η προγραμματική σύμβαση.

Εγώ όμως θα κάνω μία ερώτηση και όποιος μας ακούει ας απαντήσει είτε ακροατής είτε εμπλεκόμενος.

“Αν θυμάστε έκαναν λόγο για επέκταση, ωστόσο οι εσοχές που είναι στα μπαλκόνια, θα έρθουν προς τα έξω, θα μεγαλώσουν κάπου στα δωμάτια, από δύο κρεβάτια μπορεί να μπουν τρία, ωστόσο θα είναι στενόχωρο, άρα δεν έχουμε επέκταση αλλά διαρρυθμίσεις.

Επίσης θέλω να σας ρωτήσω ποια είναι η αναμόρφωση στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς θέλω να μάθω που τον βλέπουν αυτόν στο γηροκομείο.

Δεν πρέπει να παίζουμε με τις λέξεις, να μην πηγαίνουμε στις κατευθύνσεις που θέλουμε να πάμε εκπροσωπώντας τα συμφέροντα που εξυπηρετούμε για να το πω έτσι ωμά, αλλά να σεβόμαστε και τον κόσμο.

Περισσότερο εμείς οι Λευκαδίτες πρέπει να σεβαστούμε τον εαυτό μας και όλους αυτούς που μας θεωρούν ιθαγενείς, πρέπει με τον τρόπο μας να τους συμπιέσουν τόσο πολύ στα άκρα από μόνοι τους θα φύγουν.”

Αναφορικά με το πόρισμα της Μαρίνας, είπε ότι έχει κάνει αίτηση να το παραλάβει τόσο ο ίδιος, όσο και ο κύριος Δρακονταειδής.

“Εγώ όμως θέλω να το πάρω, για να αποδείξω ότι λέγαμε αλήθειες, ο κύριος Δρακονταειδής πιθανότατα, για να πει ότι η όλη διαδικασία ξεκίνησε επί δημαρχίας του, ωστόσο όλα αυτό το προκάλεσε για να μην βρεθεί μπερδεμένος στο τέλος και να έχει κάτι να δείξει.

Ενώ το πόρισμα καταλογίζει πράγματα και θαύματα για την λειτουργία της μαρίνας, ο κύριος Δήμαρχος επικαλέσθηκε ένα σκεπτικό, δεν ξέρω αν του το είπε ο σύμβουλος του ο εκ μεταγγραφής κ. Σολδάτος ή το  νομικό τμήμα, γιατί επικαλέστηκε ότι δεν έχουμε έννομο συμφέρον.

Όλες οι αποφάσεις του συμβουλίου της επικρατείας για τέτοιες πρόσφυγες, κάνουν λόγο το ότι όλοι οι δημότες έχουν έννομο συμφέρον, γιατί για παράδειγμα αυτά τα χρήματα που είναι από μισθώματα οι ενοίκια δεν πάνε σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Δηλαδή δεν ζητάει κάνεις από αυτά τα έσοδα, να καλύψουν ανάγκες ύδρευσης, απορριμμάτων, για να πληρώνουν οι πολίτες λιγότερα χρήματα αναλογικά.

Αυτά τα χρήματα για παράδειγμα θα μπορούσαν να πάνε σε χρηματοδότηση Σωματείων.

Επειδή όμως αυτό όπως του το είπαν δεν θα έστεκε, του είπαν να προσθέσει και την εμπιστευτικότητα, γιατί έχει αρχίσει προανάκριση από την εισαγγελία.

Η προανάκριση όμως έχει αρχίσει από την εισαγγελία όχι λόγω του πορίσματος, αλλά των καταγγελιών του κυρίου Μπουρσινού, έμπορα από την Βόνιτσα που είχε παλιότερα επιχείρηση στην Μαρίνα. Αυτός μαζί με τον κύριο Θεμελή έχουν κάνει εκατοντάδες καταγγελίες και από εκεί ξεκίνησε η δικαστική έρευνα. Το πόρισμα βγήκε μετά και αυτό ο δήμος πρέπει να το στείλει συμπληρωματικά, για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες αν υπάρξουν, άρα δεν ισχύει το εμπιστευτικό πρωτόκολλο.

Αυτό δεν έχει προκύψει από κάποιο εισαγγελέα, αλλά μετά από απόφαση του δημάρχου και οφείλει το δημοτικό συμβούλιο να γνωρίζει η οικονομική επιτροπή.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μία καταλυτική ημερομηνία στις 18 Μαρτίου κι αν θέλει κάποιος να διεκδικήσει κάτι πρέπει να γίνει μέχρι αυτήν την ημερομηνία, καθόλου στη συνέχεια δεν θα μπορεί να διεκδικήσει πολλά πράγματα.

About Ομάδα Σύνταξης 28493 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.