Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: “Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω αύξηση δημοτικών όταν υπάρχουν 1.500.000 ευρώ ληξιπρόθεσμα, από τα οποία πληρώνονται μόνο τα 700.000”


Καλεσμένος στον Prisma 91,6 ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή απεμπλοκής του θεάτρου, είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια το ιδιοκτησιακό καθεστώς θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί, καθώς σύμφωνα με την επιστολή της κτηματικής υπηρεσίας, αναφέρεται ότι υπάρχουν οι δικαστικές εκκρεμότητες, ωστόσο επειδή αυτή τη στιγμή βρεθήκαμε σε αδιέξοδο φτάσαμε σε αυτή την ιστορία με τα ΚΑΕΚ , που το κτηματολόγιο ισχυρίζεται ότι είναι δικό τους, και Κτηματική υπηρεσία να ζητάει να τον παραχωρήσουν για να μας ξαναδώσουν πίσω.

“Εγώ σας λέω καλόπιστα ότι θα μας τα  ξαναδώσουν πίσω, ωστόσο τίθεται ζήτημα με τις ημερομηνίες κι αν θα προλάβουμε, καθώς με ευθύνη του δήμου θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει και να έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις γιατί Αυτό δημιουργεί μέγιστο πρόβλημα στα υπόλοιπα κομμάτια και σε αυτά που έχουν φτιαχτεί μέσα κτίρια, αλλά και αυτά τα οποία δεν έχουν τίποτα όπως προχωράμε αριστερά από το κλειστό προς τον Αη Γιάννη.

Αναφερόμενος στο θέμα των απορριμμάτων και το μεγάλο αγκάθι το οικονομικό, που συνεπάγεται με αύξηση δημοτικών τελών, ανέφερε ότι από την παράταξή τους κανείς δεν έκανε λόγο για αύξηση δημοτικών τελών, “όχι μόνο δεν είπαμε αυτό, αλλά εγώ κατέθεσα κάποια μισθωτήρια ενός νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, που ενώ έχει μισθωμένα 440 τετραγωνικά, πληρώνει για 170.

Σκεφτείτε ο απλός ο κόσμος, ο οποίος έχει νομιμοποιήσει  αυθαίρετες  κατασκευές και τις έχει δηλώσει πλέον στο κτηματολόγιο  και δεν προχωράει να τις δηλώσεις στο δήμο.

Γιατί να προχωρήσουμε σε αύξηση δημοτικών τελών από τη στιγμή που έχουμε ένα σωρό επιχειρήσεις, εταιρείες που δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη και αυτή ήταν η δική μας πρόταση.”

“Εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν κάνουμε τις ερωτήσεις για να περνάει η ώρα, αλλά ρωτάμε συγκεκριμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα γιατί υπάρχει απώλεια εσόδων από τη Μαρίνα, για να μετατραπεί σε πράξη, να το καταλάβει η δημοτική αρχή και να ελέγξει τα ασυμμάζευτα.

Σε δεύτερη φάση όταν μιλήσαμε στο προ-προηγούμενο συμβούλιο για τα δημοτικά τέλη που κατέθεσα και τα έγγραφα, δεν με ρώτησε κανείς ποιο είναι αυτό το νομικό πρόσωπο, που δεν θα πάταγα βέβαια, γιατί δεν θέλω να κάνω εντυπωσιασμούς επειδή η συζήτηση μεταδίδεται ζωντανά, ωστόσο δεν είδα να υπάρχει κανένα ενδιαφέρον.”

Στο ερώτημα αν προλαβαίνει η δημοτική αρχή να τα εισπράξει,  απάντησε ότι η λύση δεν είναι να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, αλλά να μείνουν όπως είναι και αφού εισπράξουμε αυτά που πρέπει από όλους, τότε να πούμε πόσα χρήματα μας λείπουν και να τα μαζέψουμε.

Επειδή δεν μπορούμε να μαζέψουμε αυτά που θα πρέπει να πληρώσει ο καθένας, θα πρέπει οι καλόπιστοι, οι καλοπληρωτές που έχουν δηλώσει τα πραγματικά τετραγωνικά των σπιτιών τους, τους κοινόχρηστους χώρους, η ότι έχουν δηλώσει να σηκώσουν κι άλλο βαρύ φορτίο;

Εμείς στην συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο είπαμε ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε όλοι με τα τετραγωνικά, καθώς σπίτια που είναι κλειστά, που μένει ένας άνθρωπος που δεν βγάζει ούτε ένα κιλό σκουπίδια, ή αν χρησιμοποιεί και την ανακύκλωση και κάνει και κομποστοποίηση, μπορεί να μη βγάζει ούτε ένα κιλό το μήνα και είναι άλλες οικογένειες που βγάζουν τέσσερις σακούλες σκουπιδιών την ημέρα.

Είπαμε ότι θα πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο και πάνω σε αυτό απάντησε ο κύριος Δρακονταειδής, ότι η ΔΕΗ δεν έχει άλλο τρόπο να εισπράξει χρήματα με άλλες παραμέτρους εκτός από τα τετραγωνικά.

Μάλιστα με ποια εκτίμηση ειπώθηκε ότι το δημοτικό λιμενικό ταμείο πρέπει να δώσει 40.000 και όχι για παράδειγμα 100.000, καθώς Αυτά είναι παζάρια που γίνονται στο Μοναστηράκι.

Πρέπει η να πάρουμε τα στοιχεία από το κτηματολόγιο, η από την εφορία μέσω του Ε9 και από κει και πέρα επειδή μπορεί να υπάρχουν και άλλα αυθαίρετα που δεν έχουν δηλωθεί θα πρέπει να πέσει η κορδέλα.

Εγώ πάντως δεν πρόκειται να ψηφίσω αύξηση δημοτικών χωρίς να έχω στοιχεία και από ότι κοίταξα και στην ύδρευση βεβαιώνεται 1.500.000 ευρώ ληξιπρόθεσμα, από τα οποία πληρώνονται μόνο τα 700.000.

Επίσης έχω μία πληροφορία την οποία την μεταφέρω με επιφύλαξη, ότι ένας γειτονικός Δήμος ο οποίος χρωστάει 600.000 στον σύνδεσμο.

“Δεν μπορώ να καταλάβω αυτός ο δήμαρχος έκανε προεκλογικό αγώνα λέγοντας ότι δεν θα σας πάρω χρήματα για το το νερό, είμαι καλός και θα τα φάω από το σύνδεσμο;

Αυτό που συμβαίνει είναι θέατρο του παραλόγου, επειδή δεν πληρώνουν οι άλλοι και επειδή έχουμε ανάγκες για να πληρώσουμε το ρεύμα στη ΔΕΗ να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη και όσοι είναι καλοπληρωτές ας παραμείνουν, όσοι είναι κακοπληρωτές ας μην πληρώσουν ποτέ.”

Μάλιστα ένα θέμα το οποίο ετέθη στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είναι αν έχει ιδιωτικοποιηθεί το νερό, ή σε άλλους δήμους η καθαριότητα.

Ο δήμαρχος κ Παπαστεργίου, που είναι φίλος και του δικού μας δημάρχου κ. Καλού, ανέφερε ότι επειδή περιφερειακά υπάρχουν πολλά χωριά, παίρνουν συμπληρωματικά ιδιώτες για να βοηθήσουν στην καθαριότητα.

Μάλιστα προχθές βλέποντας μία συζήτηση στο Facebook και κάποιες τοποθετήσεις του κυρίου Λύγδα και της κυρίας Κωνσταντινίδου, πώς άργησε να γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος Στράτου Τσέγιου, λέγοντας ότι άλλαζε παράλληλα και ο αγωγός που περνάει από κάτω και μέχρι να μπουν τα σμπο και να ενωθούν και πάλι παροχές των σπιτιών και των επιχειρήσεών αργήσαμε γιατί δεν είχαμε πολλούς εργάτες.

Η κυρία Κωνσταντινίδη είπε ότι άργησαν συγκεκριμένες μέρες και υπήρξε μία αντιπαράθεση. Εκεί ο κύριος Λύγδας αναγνώρισε ότι δεν έχουμε πολλούς εργαζόμενους.

Εγώ σας είχα πει την προηγούμενη φορά ότι το νερό σχεδόν έχει ιδιωτικοποιηθεί, όταν τα αντλιοστάσια τα παρακολουθούν ιδιώτες εξωτερικοί συνεργάτες, οι οποίοι πληρώνονται, όταν υπάρχουν τόσοι άλλοι συνεργαζόμενοι με το δήμο που αποκαθιστούν τις βλάβες, καθώς και ο δήμος αποκαθιστά με τη δική του τσάπα και τους δικούς του εργαζόμενους, δεν πληρώνει τόσα χρήματα σε εξωτερικούς συνεργάτες;

Ακούστε τη συζήτηση του κυρίου Μελά:

About Ομάδα Σύνταξης 27519 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.