Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: ” Aπό την αρχή γνώριζαν ποιος έχει πει την χυδαία έκφραση, πιθανόν προσπαθούσαν να διαφυλάξουν την κυβερνησιμότητα του δήμου.”


Τις τοπικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς.

Όπως ήταν αναμενόμενο σχολίασε και το περιστατικό με την ακατάλληλη έκφραση, πού ακούστηκε από αιρετό στο δημοτικό συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας, ένα θέμα που που πήρε διαστάσεις έπειτα και από την μήνυση που κατέθεσε η παράταξη “Όλοι για τη Λευκάδα”.

Όπως εκτίμησε,  “όλη αυτή η ιστορία με τις πολλαπλές ανακοινώσεις και τις τοποθετήσεις έχει παρατραβήξει, καθώς αυτό που συμβαίνει στη Λευκάδα σήμερα είναι πρωτόγνωρο, ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να έχει κλείσει την ίδια βραδιά να παραμένει τόσο καιρό στην επικαιρότητα και να προσπαθούμε να βρούμε ποιος είναι ο αιρετός.

Εγώ θα προτιμούσα να μιλάμε για την επόμενη μέρα, όταν ξεπεράσουμε την κρίση, καθώς έκανε μία ωραία περιγραφή για μία μεγάλη πολιτική πρόκληση της επόμενης ημέρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ανέφερε ότι αν δεν σκεφτούν έξω από το κουτί και σκέφτονται με την ίδια λογική οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης και ιδίως των μεγάλων χωρών, θα βρεθούν αντιμέτωπες με μία κοινωνία μετά το τέλος της επιδημίας όταν ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα και ο φόβος, που θα είναι πάρα πολύ απαιτητική. Αυτό έχει πάρα πολλές αναγνώσεις και μπορεί να δοθούν πάρα πολλές ερμηνείες.”

Σύμφωνα με τον κύριο Μελά, αυτή η πίεση που ασκείται από την παράταξη του κ. Δρακονταειδή, είναι απόρροια του αποτελέσματος των δύο κυριακών των δημοτικών εκλογών. “Εκείνα τα δύο βράδια δεν είχαμε απλά ένα αποτέλεσμα, αλλά μία πλήρη ανατροπή των δυνάμεων κάποιον δημοτικών σχηματισμών.

Την πρώτη Κυριακή ο πρώην Δήμαρχος βρέθηκε τρίτος και εκτός παιχνιδιού, την δεύτερη Κυριακή ο κύριος Σολδάτος με ένα μεγάλο ποσοστό βρέθηκε και αυτός τη δεύτερη θέση και ενώ οι συσχετισμοί μπορεί να μην ήταν σε βάρος του και  όπως είχε πει το 2015 ο Βαρουφάκης είμαστε ανίκητοι ηττημένοι.

Ωστόσο πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχει   δυο δημάρχους  η πόλη, πιθανόν ο κύριος δήμαρχος να έχει και αυτός μεγάλες ευθύνες γιατί θα έπρεπε να έχει δοθεί νωρίτερα μία οριστική απάντηση.

“Εγώ έχω πει ότι δεν συμμετέχω ούτε στην εκ περιφοράς συνεδρίαση, όπως και στην τηλεδιάσκεψη γιατί δεν είχα καμία εμπιστοσύνη στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, γιατί στην πρώτη συνεδρίαση είχε αστεία θέματα μέσα και στη δεύτερη είχα πει ότι με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα, που αφήνει τον οποιονδήποτε να μιλάει όσο θέλει και να λέει ότι θέλει, θα μας βάλει να σφαχτούμε μεταξύ μας και  να έρθουμε στα χέρια εκτός τηλεδιάσκεψης.

Ο κύριος πρόεδρος έχει τεράστιες ευθύνες γιατί θα έπρεπε την ώρα που αποχώρησε η παράταξη Δρακονταειδή, να διακόψει τη συνεδρίαση να ζητήσει να μάθει ποιος έκανε όλη την ιστορία, να το ψάξει βλέποντας ποια μικρόφωνα είναι ανοιχτά και φαντάζομαι έχοντας δίπλα του τον Νίκο Καββαδά τεχνικό σύμβουλο και συνεργάτη, να μάθει ποιος το έχει πει αυτό, να ζητήσει να ανακαλέσει και να έχει μαζευτεί το ζήτημα το πρώτο βράδυ.

Ωστόσο πρέπει να σας πω ότι και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν ακουστεί τέτοιες εκφράσεις, μεταξύ του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Λαφαζάνη, που έχουν παίξει στο διαδίκτυο ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή ακούγονται αυτές οι εκφράσεις,  πρέπει να γίνουν αποδεκτές ιδιαίτερα όταν αναφέρονται στη μάνα μας ή κάπου αλλού.

Πλέον με τα ηλεκτρονικά μέσα πού γίνεται ή τηλεδιάσκεψη φαίνεται ποια μικρόφωνα είναι ανοιχτά και φαίνεται ποιου αρχικά η εικόνα του profile βγαίνει μπροστά.”

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυρίου Μελά, την επόμενη ημέρα που είχε αρχίσει ο θόρυβος να αναπαράγεται, άρχισαν να κατηγορούν τον κύριο Λιβιτσάνο, του οποίου όμως η φωνή δεν είναι αυτή, ο ίδιος έβγαλε μία ανακοίνωση υπερασπιζόμενος τον εαυτό του.

“Στη συνέχεια άρχισαν να λένε ότι είναι η φωνή του δημάρχου, εγώ όμως έχω τις πληροφορίες ότι από την αρχή γνώριζαν ποιος το έχει πει, πιθανόν προσπαθούσαν να διαφυλάξουν την κυβερνησιμότητα του δήμου, γιατί το είπε ένας από τις τρεις συνεργαζόμενες παρατάξεις.

Την Μεγάλη Τετάρτη υπήρξε μία επαφή του προεδρείου και ενός αρχηγού συνδυασμού και του είπαν ότι στο βίντεο εμφανίζονται τα δικά του αρχικά με τον ίδιον να απαντά ότι δεν είναι ο ίδιος, δεν έχει πει αυτή την έκφραση, ζητώντας να μη βγει το θέμα στον αέρα.

Εγώ από την αρχή είχα πει ότι είναι ένας συγκεκριμένος αρχηγός συνδυασμού, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει αυτή ήταν η άποψή μου, αυτό άκουσα αυτό είπα και εξακολουθώ να υποστηρίζω, αν τα μηχανήματα αποδείξουν ότι είναι άλλος, εγώ θα το αποδεχτώ και θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη.”

Αναφορικά με την βούλησή του προεδρείου να απευθυνθεί σε πραγματογνώμονα, εκτίμησε ότι αυτή η πράξη είναι περιττή από τη στιγμή που θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία.

“Η παράταξη του κ Δρακονταειδή έχει δίκιο στο γεγονός ότι αυτή η απρεπής έκφραση, ακούστηκε την ώρα που μίλαγε ο επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος αρχικά δεν το κατάλαβε στη συνέχεια τον ειδοποίησαν και έφυγε λίγο αργότερα. Επίσης έχει δίκιο στην αναφορά ότι κάποιος δεν μπορεί να βρίζει στο όνομα της μάνας μας  στο δημοτικό συμβούλιο με αυτό το χυδαίο τρόπο.

Σχετικά όμως με την μήνυση της παράταξης, το βίντεο δεν το έχει για να το καταθέσει, κατέθεσε ένα ηχογραφημένο απόσπασμα από το ραδιόφωνο ή από το YouTube, ωστόσο θα πρέπει να είναι από κάποιον επικυρωμένο ότι αυτό είναι και δεν έχει πειραχτεί.

Ο Εισαγγελέας θα διατάξει να γίνει μία προκαταρκτική ανάκριση, μέχρι να γίνει αυτή η διαδικασία και να φτάσει στην αίθουσα του δικαστηρίων θα περάσουν δύο με τρία χρόνια και τότε θα δούμε αν έχουμε αποτέλεσμα.”

Στην επισήμανση ότι το προεδρείο δεν δέχτηκε να δει το υλικό την πρώτη φορά, είπε ότι “αν δεν έβλεπαν το υλικό πώς θα λύσουμε το πρόβλημα και να δούμε ποιου αιρετού τα αρχικά εμφανίζονται στην οθόνη;

Εγώ μπορεί να κάνω και λάθος,  όμως εκτιμώ ότι το κόλλημα οφείλεται στον κύριο Γληγόρη Παναγιώτη ο οποίος επικαλείται νομικίστικα τεχνάσματα για να μην προχωρήσει η όλη διαδικασία συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, για να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυβέρνησιμότητα του δήμου,μεταξύ των τριών εμπλεκομένων συνδυασμών.”

Σχολιάζοντας την παρέμβαση με μήνυμα του κ. Χρήστου Γληγόρη ότι λέει ανακρίβειες και ότι το προεδρείο είναι για να διευκολύνει τη διαδικασία και όχι για εξακρίβωση, είπε ότι δεν καταλαβαίνει αυτή τη διατύπωση, λέγοντας πως παρόλο που το Σάββατο θα πάνε οι αρχηγοί των παρατάξεων ακόμα και  αν για παράδειγμα παραβρεθεί από την παράταξη Δίαυλος ο κύριος Κώστας Γληγόρης,  δεν θα βασιστεί στο  όνομα που θα του πει.

“Θα μπορούσαν τμηματικά  για λόγους ασφαλείας να καλέσουν όλο το δημοτικό συμβούλιο για να το δει και ο καθένας να αποκομίσει την άποψη του, καθώς μπορεί οι αρχηγοί μεταξύ τους να παίζουν και πολιτικά παιχνίδια εμένα δεν με ενδιαφέρει τι θα πει ο κάθε αρχηγός.

Δεν κατάλαβα δηλαδή το προεδρείο είναι για να βαστάει φανάρι, δηλαδή τι σημαίνει δεν ήθελαν να δουν ποια εικόνα θα εμφανιστεί στην οθόνη; Δεν ενδιαφέρεται ο κ. Γλήγόρης για τη λύση του προβλήματος του συνδυασμού του και του αρχηγού του και τις καταγγελίες; Εκτός και αν ενδιαφέρονται να συντηρούν το θέμα εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος που σας ανέλυσα,  καθώς έχουν φτάσει στο περιθώριο και έπρεπε σιγά-σιγά να προσαρμόζονται σε αυτό που συμβαίνει, γιατί δεν υπάρχουν πλέον οι συγκυρίες για να επανέλθουν όπως βγήκαν στην εξουσία πριν πέντε χρόνια.”

Ο Μάκης Μελάς ανέφερε ότι η κοινωνία περιμένει να δει άλλα πράγματα από την δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο και γενικότερα άλλες δραστηριότητες.

“Φέτος δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά θα γίνει, δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν χρηματοδοτήσεις από το κράτος, το δημοτικό συμβούλιο επισημάνθηκε ότι δεν δώσαν πολλά χρήματα στον Δήμο Λευκάδας, όμως η μισή ΣΑΤΑ από πέρυσι, δεν έχει συμβασιοποιηθεί, για έργα που έχουν ψηφιστεί δεν υπάρχουν μελέτες.

Δηλαδή όταν έχεις κάποια χρήματα αδούλευτα, έχεις την απαίτηση η κυβέρνηση να σου δώσει κι άλλα;

Τα χρήματα αυτά δεν δίνονται για να λιμνάζουν. Πέρυσι για την αντιπεριφέρεια Λευκάδας δόθηκε το ποσό των 700 χιλιάδων ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και σχεδόν δεν έχει συμβασιοποιηθεί τίποτα, εσείς πιστεύετε ότι θα τους δώσει κι άλλα χρήματα το κράτος;

Έχουμε τα χρήματα των σεισμών που και αυτά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, καθώς δουλεύονται με ρυθμό χελώνας, δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ασχολούμαστε με αρλούμπες και τις μπαρούφες που είπε κάποιος αιρετός, που είναι καταδικαστέες, ωστόσο πρέπει να κοιτάξουμε αυτά που επείγουν.

Για την επόμενη μέρα ακούγονται τρομερά πράγματα, δεν γνωρίζουμε πως όλος αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορήσει, αν θα έρθει τουρίστας στο νησί, έχουν διαλυθεί οι επιχειρήσεις, έχουν επενδυθεί χρήματα σε επιχειρήσεις που δεν θα τα πάρουν ποτέ πίσω κ.α.”

Αναφορικά με την κριτική Δρακονταειδή ότι ο Δήμος Λευκάδας πρέπει μαχητικά να διεκδικήσει πόρους και να μην βασιστεί στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει κανένα ρουσφέτι για τη Λευκάδα, εξυπηρετώντας αυτή τη στιγμή των οποίων είναι δήμαρχος, διότι στερείται σοβαρότητας να πιστεύουμε πως εμείς είμαστε η γη της επαγγελίας, η ο άσωτος υιός και για την επιστροφή του η κυβέρνηση θα σφάξει το μοσχάρι το σιτευτό.

“Έχει μία βάση τα όσα έχει πει ο δήμαρχος Λευκάδας, η ΚΕΔΕ θα καταθέσει προτάσεις, επάνω σε αυτές θα διαμορφωθούν απαντήσεις, θα γίνουν κάποια υπομνήματα που θα πάνε στα υπουργεία, κάποια θα υιοθετηθούν κάποια θα τροποποιηθούν, θα υπάρξει κάποια αντιμετώπιση για βοήθεια στους δήμους με όσα συμβαίνουν.

Δεν υπάρχει και κάποια απύθμενη δεξαμενή χρήματος για να μοιράζονται χρήματα δεξιά και αριστερά. Εγώ θέλω να σας πω ότι η δημοτική αρχή τα πήγε σχετικά καλά, αναφορικά με το κλείσιμο των παιδικών χαρών, της απολύμανσης που έκανε, τον ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής των οφειλών, έτρεξε στους Ρομά, φρόντισε τα αδέσποτα με τους μηχανισμούς που έχει και αυτά έγιναν σε συνεργασία με το υπουργείο τον ΕΟΔΥ και εφαρμόζει όσα πρέπει για την προστασία των κατοίκων και των εργαζομένων του.”

Αναφορικά με το ζήτημα της γέφυρας εγώ πάντα υποστήριζα ότι υπάρχουν και πολλοί Λευκαδίτες που πηγαινοέρχονται και δεν μπορείς να κάνεις αντιπαράθεση με περιοχές που χρειάζεται να συνεργαστείς.

“Για μένα η αποτυχία της δημοτικής αρχής έχει σχέση με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, όσον αφορά την πρώτη συνεδρίαση δια περιφοράς και μέσω τηλεδιάσκεψης.”

Για όσα απάντησε ο Πρόεδρος μέσα από τον Prisma 91,6, είπε ότι όσα είπε δεν φορολογούνται και δεν έχει να χάσει τίποτα κι αυτή είναι η άποψη μου. Ωστόσο από τώρα έπρεπε τοπικά να συζητάμε τα προβλήματα της επόμενης ημέρας.

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο κύριος Μελάς αναφέρθηκε σε υπερωρίες υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Λευκάδας που έχουν ανέβει στη Διαύγεια, που μετά τους ψιθύρους και την πίεση που ασκήθηκε, ανακλήθηκαν άρων-άρων, λέγοντας ότι δεν μπορεί να πάρει κάποιος υπερωρίες για τον  Μάρτη και Απρίλη όταν λειτουργούν ως προσωπικό ασφαλείας.

“Με αυτό θέλω να πω ότι γίνονται και ενέργειες που μπορεί να φεύγουν από τα κανονικά πλαίσια και καλό είναι όποιος βλέπει να τις διορθώνει και να τις καταγγέλλει.

Τι περιμένουν κάποιοι να τους πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη για να τον διασύρουν;”

About Ομάδα Σύνταξης 28415 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Στην Δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών, η παράταξη Σύριζα έπρεπε να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία.
  Διότι η Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές είχε ψηφίσει Σύριζα στην Β τότε Κυριακή , για να μην βγεί ο συνδυασμός τότε πασόκ.
  Την προσφορά της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές εκλογές του 2015 , δεν εκτίμησε η παράταξη σύριζα στις δημοτικές εκλογές του 2019.
  Από δώ ξεκινάει μια ηθική πολιτική μπερδεψοδουλειά.
  Μετά τις Δημοτικές εκλογές του 2019 , οι ιδεολογικά προσκείμενοι στον σύριζα λέγανε ότι αν δεν ψηφίζαμε εμείς τον συνδυασμό πασόκ , τι μας λένε πώς θα κερδίζανε.
  Η πολιτική θέλει ιδεολογικοκοινωνική εκτίμηση και προσδιορισμό.
  Η τωρινή ψιλοκατάληξη της όλης ανεπίτρεπτης συλλογικά διαδικασίας υβρισμού και γραφειοκρατικής ερεύνης με συγκρούσεις , αποτρέπει από την απασχολησιμότητα των Δημοτικών Συμμετεχόντων , με τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας και αοό δώ και πέρα ρηγματώνεται η όποια καλή πρόθεση συνενόησης παραταξιακών οντοτήτων για την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκαιοτήτων.
  Ουσιαστικά στους πολίτες μένει η άποψη-αίσθηση ( αυτό πλέον κυκλοφορεί και εμπεδώνεται και ορθά εμπεδώνεται) ότι πλέον στο ΔΣ ασχολούνται με την αυτοανακυκλούμενη γραφειοκρατικότητα και ατομικότητα.
  Οι στοχεύσεις κάθε συμμετέχοντα είναι ότι ο ίδιος σκέφτεται, οι παραταξιακές στοχεύσεις είναι και αυτέςότι σκέφτεται η κάθε παράταξη, οι στοχεύσεις τελικά είναι στοχεύσεις και όλοι δικοί τους είναι και όλοι δικοί μας είμαστε.
  Άντε γειά , άμα δείς τα παιδιά πές ένα γειά, πές ένα γειά λέει ο Μαζωνάκης.
  Να συγκροτηθούν αυτοδιοικήσεις και παρατάξεις , να κάνουν εκλογές, να εκλέγονται , να ψηφίζει ο κόσμος, εξ άλλου η ψήφος είναι υποχρεωτική δεν την αρνούνται οι πολίτες , και όλα θα πάνε καλά και δεν έχουμε ανάγκη κανένα.
  Και καλσ είναι η ειδησιογραφία ακόμα και απ τα τοπικά site και μέσα να ασχολούνται με πραγματικά θέματα.
  Και αν κάποιος ηθελημένα δεν συμμετέχει ή αποχωρεί ώς συμμέτοχος , υπάρχει ένδειξη ότι μάλλον θα ασχολείται με πραγματικά θέματα.Ακόμα και επισκευάζοντας μια ξερολιθιά στην άκρη του κήπου του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.