Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: “Ακόμα και να περνάγαμε στον δεύτερο γύρο θα ήταν όλοι απέναντι μας λόγω της αντιπαράθεσης Δρακονταειδή-Γληγόρη στο δημοτικό συμβούλιο.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο Μάκης Μελάς, αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην επισήμανση ότι υπήρξε αρνητική κριτική για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του διαύλου, κόβοντας μία ενδεχόμενη νικηφόρα πορεία, απάντησε ότι ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και να λέει ότι θέλει, ούτε και πληρώνουν  φορολογία για αυτά που λέne ακόμα και αν είναι ανοησίες, είπε συγκεκριμένα.

“Όταν ο Δίαυλος ακόμα και μέχρι τα μισά της τελευταίας εβδομάδας, φαινόταν να χτυπάει την δεύτερη θέση, τότε δεν ήταν βαρίδια αυτοί που μπήκαν μέσα και βοηθούσαν τον συνδυασμό να πάει καλά και τις τελευταίες τρεις μέρες εγιναν βαρίδια;

Αυτά είναι βλακείες που λέει ο καθένας, που τα συζητάει στα καφενεία, είτε βγαίνει και τα γράφει σε εφημερίδες και site, είτε τα λέει στο ραδιόφωνο. Είναι προσωπική τους άποψη και αυτή πρέπει να τεκμηριωθεί με στοιχεία.

Εμείς ως δημοτική παρέμβαση συνεργαστήκαμε με το δίαυλο, ενώ είχαμε συζητήσει τόσο με τον κύριο Καλό και Λιβιτσάνο και Γληγόρη.

Η τελική συμφωνία ήταν με τον δίαυλο, αποτέλεσμα μιας συλλογικής απόφασης που πάρθηκε μετά από μία μεγάλη διαπραγμάτευση, χωρίς να μπορώ να αποκαλύψω διάφορα πράγματα, διότι πριν επιτευχθεί αυτή η συμφωνία μας κάλεσε στο γραφείο του ο κύριος Λιβιτσάνος στις 3:00 το μεσημέρι και εκεί έπεσα από τα σύννεφα, όταν είδα δύο άτομα που δεν έχουν σχέση με την αυτοδιοίκηση, μία συνάδελφό σας και έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Λευκάδα, να προσπαθούν να με πείσουν να μην κάνουμε συμφωνία με το δίαυλο αλλά με τον κύριο Λιβιτσάνο.

Ο κύριος Λιβιτσάνος ήταν ευπρεπέστατος και δεν είπε τίποτα. Δεν μπορώ όμως να μπαίνω στη διαδικασία να απαντάω σε όποια βλακεία λέει ο καθένας.”

Αποφασίσαμε σαν ομάδα να συνεργαστούμε με το δίαυλο, διότι το προτελευταίο γκάλοπ που είχε γίνει έδινε ψηλά τον κύριο Σολδάτο περίπου στο 26%, τον κύριο Δρακονταειδή στο 17% τον κύριο Γληγόρης το 14 και το γκάλοπ ήταν της kaparesearch, είδαμε αυτή την τάση και είπαμε να συνεργαστούμε να περάσουμε στο δεύτερο γύρο.

Μέχρι την τελευταία εβδομάδα ήμασταν στο δεύτερο γύρο, ο λόγος που μπορεί να ανετράπη αυτή η πορεία είναι το ότι πιθανόν να κάναμε επικοινωνιακά λάθη, να μην είχαμε την οργάνωση που έπρεπε να είχαμε.

Εμείς δεν είχαμε κανέναν πακτωλό χρημάτων να διαθέσουμε, δεν υπήρξαν banner να παίζουν σε site, δεν είχαμε τις τεχνικές υποδομές, δεν υπήρχε κομματική στήριξη από πουθενά, η οποία τις τελευταίες ημέρες εντάθηκε προς άλλους κομματικούς σχηματισμούς και άλλους υποψηφίους, γιατί κατάφερε το ΚΙΝΑΛ να συσπειρωθεί περισσότερο και ας λέει ο κύριος Καλός ότι δεν ανήκει στον χώρο αυτό.

Υπέρ αυτού του χώρου δραστηριοποιήθηκε και ο κύριος Μαργέλης ο οποίος επηρέασε με τη συμμετοχή του κυρίου Καρβούνη, ο οποίος είναι φίλος του, ρίχνοντας βάρος υπέρ αυτού του συνδυασμού. Την τελευταία στιγμή, μπήκε στο παιχνίδι και ο Κώστας Αραβανής και το λέω αυτό χωρίς καμία διάθεση μομφής.”

Ο κύριος Μελάς επανέλαβε ότι έγιναν κάποια λάθη στρατηγικής, μπορεί για παράδειγμα να μην είχαμε ένα καλό ψηφοδέλτιο στο Νυδρί, η δεν είχαμε ψηφοδέλτιο στον Κάλαμο και αυτό είναι φανερό από τα αποτελέσματα.

Μπορεί να μην πήγαμε καλά στη Νότιο Λευκάδα ή του Σφακιώτες και να πήγαμε λιγότερο καλά από ότι νομίζαμε στην πόλη. Όμως εμείς είχαμε ένα μεγάλο μειονέκτημα, γιατί θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να μείνουν οι τοπικές κοινότητες ανεπηρέαστες, καθώς πιστεύω ότι δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε στα χωριά και να τους υποδείξουμε που θα ρίξουν το ψηφοδέλτιο. Αυτό όμως έδωσε ευκαιρία να γίνουν συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, των τοπικών συμβουλίων με τα δημοτικά ψηφοδέλτια φέρνοντας παράδειγμα συγκεκριμένα χωριά οπως Έξάνθεια και Σύβρο.

Ο κύριος Μελάς στην επισήμανση ότι στελέχη του διαύλου επικοινωνούσαν το γεγονός οτι λόγου της δημοσκόπησης ο συνδυασμός άνετα θα περάσει στο δεύτερο γύρο, απάντησε ότι  αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ από στελέχη το διάυλου. ¨”Δεν έχω ακούσει ποτέ τον κύριο Γλήγορη να το λέει, ούτε ποτέ εγώ ο ίδιος το είπα, καθώς πάντα έλεγα ότι θέλουμε μία μεγάλη προσπάθεια.”

Επαναλαμβάνω ότι κάναμε λάθη στρατηγικής, πιθανόν χάσαμε χρόνο γιατί στα παιδιά δεν υπήρχε εμπειρία, δεν ήξεραν από εκλογές, είχαν έναν ενθουσιασμό να συμμετάσχουν, γιατί είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν το μέλλον μπροστά τους, αν θέλουν να παραμείνουν ως ομάδα μπορούν να τα καταφέρουν σε επόμενες εκλογές.

Όμως θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι με την ίδια λογική ότι στα ανοίγματα που έκανε ο κύριος Λιβιτσάνος και πήρε τον κύριο Καραγιάννη, την κυρία Μέκαλη, ότι λειτούργησαν ως βαρίδια, εκτιμώντας ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ο καθένας λέει ότι θέλει, όπως θέλει, ανάλογα με τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και διενέξεις που έχει.

Ο κύριος Μελάς είπε ότι θα μιλήσει για τα παρασκήνια μετά τις εκλογές, γιατί έχουν γίνει πράγματα και θαύματα, καθώς κάποιοι αν ήθελαν να πάνε με τον κύριο Σολδάτο, μπορούσα να το πράξουν από την αρχή και να μην έκαναν αυτό τον κύκλο, απλά αν χρειαστεί θα δείξω μηνύματα από το Messenger για να τα δει ο κόσμος, δεν θέλω να ξύσω πληγές απλά στέλνω κάποια μηνύματα γιατί υπάρχει κάποια λασπολογία και κάποιες παρεμβάσεις και σχεδόν διέλυσαν το δικό μας ψηφοδέλτιο και για αυτό έκαναν μία συμφωνία με τους υπόλοιπους, επειδή δεν μας ήθελε στο παιχνίδι και ήθελα να μας αφομοιώσουν.

Αυτά όμως έχουν γίνει στα παρασκήνια. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν ξέρει κανένας επίσημα ποιοι έχουν βγει με σταυροδοσία και δεν ξέρει κανείς πλην του κύριου Σολδάτου που παίρνει έντεκα έδρες και τους βγάζει από την πρώτη κατανομή.

Επίσης οι δυσαρεστημένοι των συνδυασμών, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν αν έχουν εκλεγεί δεν μπορούν να την “κοπανήσουν”, όμως κάποιοι αν γνωρίζουν τα αποτελέσματα, πιθανότατα επειδή δεν έχουν σχέση με το χώρο να σηκωθούν να φύγουν.

Ο κύριος Μελάς ανέφερε ότι είναι καταγεγραμμένη η πρόβλεψη του στο ραδιόφωνο ότι ο κύριος Δρακονταειδής θα έρθει 3ος, δεν θα πάρει παραπάνω από 2 200 ψήφους, εμείς βάλαμε κατώφλι τους 2.300 για να περάσουμε στην δεύτερη Κυριακή.

Ακόμα όμως και να περνάγαμε θα χάναμε γιατί θα είχαμε απέναντί μας σχεδόν όλους, λόγω της αντιπαράθεσης Γληγόρη- Δρακονταειδή στο δημοτικό συμβούλιο ο συνδυασμός του δεν θα υποστήριζε ποτέ το Δίαυλο.

Επίσης στελέχη του κυρίου Καλού ανέφερε ότι του έλεγαν ότι αν ο Δίαυλος πάει στο δεύτερο γύρο θα ψήφιζαν Σολδάτο, με την ίδια ευχέρεια που έχουν θα μπορούσα και εγώ να τους απαντήσω από το ραδιόφωνο οτι και εμείς θα πάμε εναντίον σας τη δεύτερη Κυριακή, όμως δεν πρέπει να λειτουργούμε με την πίεση ψυχολογίας ότι δεν θα είμαστε δεύτεροι ή τρίτοι, αλλά ποιος είναι καλύτερος, ποιος έχει αυτοδιοικητική πρόταση, στελέχη που μπορούν να αναλάβουν το δήμο.

Σύμφωνα με τον κύριο Μελά η καλύτερη λύση θα ήταν να συνεργαστούν οι δυο τους έχοντας τους 17 δημοτικούς συμβούλους για να προχωρήσει, διαφορετικά θα χρειαστεί τρεις για να συνεργαστούν.

Αναφορικά με το δελτίο τύπου του κυρίου Σολδάτου για τις συνεργασίες τις μετεκλογικές, είπε ότι τρέφει αυταπάτες αν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει συνεργασίες με τις αριστερές δυνάμεις, αλλά μόνο με κύριο Δρακονταειδή-Λιβιτσάνο-Καλό, καθώς ο κύριος Γληγόρης όπως πληροφορήθηκε από τον ίδιον του είπε ότι δεν έχουμε να πούμε τίποτα, ότι ήταν να πούμε το είπαμε προεκλογικά.

Εγώ ποτέ δεν είπα στον κύριο Γλήγορη να μη συνεργαστεί, οπότε αυτό που είπε η κυρία Βαρδή στο ραδιόφωνο ήταν δική της άποψη και δεν πηγάζει από το ρεπορτάζ.

Εγώ δεν παίρνω θέση σε αυτό το θέμα, δεν ξέρω αν εκλέγομαι, δεν θέλω να πάω σε καμία θέση ευθύνης.

Στο ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη μέρα της συνεργασίας του κυρίου Μελά με τον κύριο Γληγόρη αν εκλεγεί ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του, είπε ότι “μέχρι να ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο αν εκλέγουμε, θα κουβεντιάσουμε ξανά στα πλαίσια της συνεργασία μας, εάν δεν συμφωνήσουμε ο καθένας θα έχει το διακριτό του ρόλο, επίσης δεν θα συνεργαστεί με κανέναν υποψήφιο, καθώς ο κόσμος μας έβαλε στην αντιπολίτευση.”

Όταν κάποιοι προεκλογικά μας έβριζαν, μας αποκαλούσαν υπόδικους και ότι έχουμε φτάσει μέχρι τον άρειο πάγο για να γλιτώσουμε, δεν μπορώ με αυτούς τους υβριστές να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να ψηφίζω μαζί τους.

Στο ερώτημα για το πώς θα λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο με απλή αναλογική, είπε ότι θα βγει ο πρόεδρος, θα ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας, καθώς τα προβλήματα του δήμου δεν είναι μεγάλα, μην τα διογκώνουμε, τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα της καθημερινότητας και πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι για το πού θα πάει αυτή η ανάπτυξη, το κανένας ωστόσο δεν θέλει να παρουσιάσει τι εννοεί.

“Πρέπει να ακολουθήσουμε η να προσπεράσουμε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως έγινε παλιότερα για να πάρουμε χρήματα, από πού θα τα βρούμε από τη φορολογία; Μην κοιτάτε που η Λευκάδα έχει ένα τουρισμό και μία τεράστια εισπρακτική ικανότητα από το λιμενικό ταμείο ή τη Μαρίνα που μας κρατάει ζωντανούς.

Οι διπλανές πόλεις δεν θα μπορούν να είναι ζωντανές αν δεν ακολουθήσουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και πάνω σε αυτό δεν έχουμε συζήτηση, παρά μόνο για έξυπνες πόλεις και έξυπνα παγκάκια.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του κυρίου Μελάς, είπε ότι έχει κλείσει τον κύκλο του στα αυτοδιοίκηση, απλώς επανήλθε για να βοηθήσει και με επανέφερε ή κατάντια της δημοτικής αρχής, μετά το σεισμό.

About Ομάδα Σύνταξης 28501 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Να καθίστε όλοι να τα βρείτε , να μείνουν απ έξω οι διαθέσεις προσφοράς που κρύβουν εγωιστικό προσδιορισμό, να ιεραρχήσετε τα προβλήματα το μεγαλύτερο είναι τα σκουπίδια , να αναδείξετε τα δημόσοα αγαθά ώς προτεραιότητες και τις εξωτερικές οικονομίες τους ( όπως γράφουν τα βιβλία της Δημόσιας οικονομίας), να υπάρξει σχέδιο κυλιόμενο εφαρμοστικό στον χρόνο, και αν χρειαστεί απ όποιον κερδίσει τον β γύρο να ορίσει αντιδημάρχους απ όλο το φάσμα των δημοτικών υποψηφιοτήτων αν έτσι μπορέσει να επέλθει πιότερη συνεννόηση.
    Οι δημοτικές αρχές στην Γερμανία με τα κυλιόμενα προγράμματα υποδομών, παραδίδουν και παραλαμβάνουν αντίστοιχα στον χρόνο, την υποχρέωση να συνεχιστεί το προγραμματισμένο εκτελούμενο έργο υποδομής ή βελτίωσης.
    Αυτός ο ποσοτικός εμπειρισμός είναι αναγκαίος και στην Ελλάδα και στην Λευκάδα ιδιαίτερα τούτη την εποχή, έναντι των Αγγλοσαξωνικών ορθολογικών προσδοκιών, στις οποίες χρόνια είχε στηριχτεί η Ελληνική πραγματικότητα.
    Δεν μπορείς νάχεις νέους οικιστικούς χώρους χωρίς πρώτα να δημιουργείς το φάσμα των υποδομών , και απλά να επεκτίνεις ατάκτως εκ των υστέρων τα δίκτυα ύδρευσης ηλεκτροδότησης και χωρίς καμμία πρόβλεψη αποχέτευσης και κάδων σκουπιδιών.
    Κάτι μπορεί να περισωθεί ακόμη, μέσα στο γενικό κοινωνικό ασυνείδητο, και να μορφοποιηθεί σε κοινωνική συνισταμένη. Το ίδιο υποστήριζε και ο σπουδαίος καθηγητής Μακαρίτης πλέον Απόστολος Λάζαρης του προγραμματισμού , και ο εξ ίσου σπουδαίος καθηγητής ( νάναι εν υγεία και γαλήνη) Γιωργος Δράκος της Δημόσιας οικονομικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.