Μάκης Μελάς: Κάντε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο. Ερωτήσεις για το Αγκυροβόλι και την καταγραφή της Δημοτικής περιουσίας.


Το παρών στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 30-10-2020 έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς και με αφορμή την προειδοποίηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Στέλιου Ρόκκου για όσους απέχουν από τις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, απάντησε ότι “δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα που λείπω εγώ από το δημοτικό συμβούλιο ή ο κύριος Νίκος Αργυρός και αυτό συνίσταται σε παράβαση καθήκοντος, όμως παράβαση καθήκοντος είναι να έχουμε κάνει γραπτές αιτήσεις, εδώ και 7 μήνες και να μην έχουμε πάρει απαντήσεις αναφορικά με συγκεκριμένα θέματα τα οποία έχουν σχέση με τη λειτουργία του δήμου την δική μας παρουσία και την χορήγηση αντιγράφων από τα πρακτικά.”

Ο κύριος Μελάς έθεσε  δύο ερωτήσεις λέγοντας ότι θα πρέπει να μάθουμε τι έχει δηλώσει στο κτηματολόγιο μέχρι σήμερα ο Δήμος Λευκάδας, γιατί έχει δημιουργηθεί μία φάμπρικα με τις πλαστές διαθήκες, έχω αναφέρει συγκεκριμένα πράγματα για την περιοχή του Γιαλού, έχω το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής από τον Αύγουστο του 1978 για 168 στρέμματα και για όλα αυτά δεν έχω πάρει καμία απάντηση και δεν έχει γίνει καμία συζήτηση.

Τι θα γίνει με τις 400.000 ευρώ που υποτίθεται χρωστάμε για το Αγκυροβόλι και την εταιρεία που το δημιούργησε, γιατί φτάνουμε στον καινούργιο χρόνο και από ότι φαίνεται για άλλη μία φορά θα είναι κλειστό.

Η εταιρεία είχε κάνει μία συμφωνία αξίας 250.000 ευρώ από τη διαπλάτυνση του δρόμου και μετά από καταγγελίες δικές μου και τα στοιχεία που παρουσίασα υπάρχουν σε βάρος της εταιρείας καταλογισμοί για ένα εκατομμύριο ευρώ.”

Σε αυτό το σημείο δεν θέλω να πω τίποτε άλλο, εκτιμώ ότι η απουσία μου δεν είναι αισθητή από το δημοτικό συμβούλιο, άλλωστε έχω την ευκαιρία να τοποθετούμαι δημόσια στο ραδιόφωνο, όπως τα είπα και για την ΔΕΠΟΚΑΛ, αν θέλετε περάστε σε πραγματικά ανοιχτές συγκεντρώσεις του δημοτικού συμβουλίου, να έρχεται και ο κόσμος να μεταφέρει τα δικά του προβλήματα και αισθάνονται αποκλεισμένοι.

Δεν υπάρχει κίνδυνος κορονοϊου εφόσον κρατούνται αποστάσεις και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, αυτή η διαδικασία σας δίνει την δυνατότητα να μην λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο όπως πρέπει.

Στην συνέχεια ο κύριος Μελάς αποχώρησε από την τηλεδιάσκεψη.

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός για την ανάρτηση στο κτηματολόγιο, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει δυνατότητα, καθότι είναι προς κτηματογράφηση η νότια Λευκάδα, καθώς σκοπός όλων μας είναι να δηλωθούν όλα τα δημοτικά ακίνητα, παραπέμποντας και στον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Τυπάλδο.

Για το Αγκυροβόλιο στην Βασιλική, ενημέρωσε ότι “η δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση βρίσκεται στο στο ελεγκτικό συνέδριο και θεωρούμε χωρίς να είναι τίποτα δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα τύχει της έγκρισης ώστε να ξεμπλοκάρει και αυτό το έργο.”

Παίρνοντας το λόγο ο κ Τυπάλδος, απάντησε ότι η καταγραφή και η δήλωση στο κτηματολόγιο της Δημοτικής περιουσίας έγινε από την εταιρεία Iris, από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

“Η εταιρεία αυτή χρησιμοποίησε διάφορες πηγές για την καταγραφή των ακινήτων, εκτός από τους τίτλους όπου υπήρχαν αντλώντας τους από τα υποθηκοφυλάκεια και τα συμβολαιογραφεία, ενώ ήρθε σε επαφή με παλιούς προέδρους των χωριών, δημάρχους, αντιδημάρχους και συμβούλους, αγροφύλακες και πολλούς άλλους.

Έτσι έγινε η συλλογή στοιχείων των υπό κτηματογράφηση περιοχών της Νοτίου Λευκάδας, υπόλοιπο Ελλομένου, εκτός από 7 ξεχασμένα τοπικά διαμερίσματα.

Αναγνωρίζω πως ήταν ένα δύσκολο έργο με λίγα χρήματα.

Για την περιοχή του Αθανίου και για κάποιες άλλες κοινότητες, οι πρόεδροι έχουν πάρει στα χέρια τους τις δηλώσεις με σκοπό αν έχουν κάτι να συμπληρώσουν στις ήδη κατατεθειμένες δηλώσεις.

Αυτό έχει γίνει και με το Αθάνι, έχει φέρει ο πρόεδρος κάποια ακίνητα, τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στην προηγούμενη δήλωση και θα κάνουμε συμπληρωματική.

Τα 7 ξεχασμένα τα έχουμε κάνει μόνοι μας και όπως είπε και ο δήμαρχος είμαστε ανοιχτοί σε όλους προκειμένου να καταγράψουμε και να μη χάσουμε κανένα ακίνητο από τη δημοτική περιουσία.

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.