Μ. Καρφάκη στον Prisma 91.6: “Καλώ το δήμαρχο να εξασφαλίσει μια συνέχεια στο έργο της ζεύξης, να μη πεθάνει η πόλη από το αυτοκίνητο”


Η Μαριάννα Καρφάκη μίλησε στην εκπομπή του Κώστα Καζαντζίδη στον Prisma 91,6 σχετικά με τη ζεύξη της Λευκάδας.

Η κα Καρφάκη ανέφερε: «Είναι δεδομένο ότι χωρίς την είσοδο της πόλης στην ανατολική πλευρά του νησιού στη θέση που έχει σχεδιαστεί και κατά ένα τμήμα έχει υλοποιηθεί, η πόλη πεθαίνει. Με τέτοια έξαρση της κυκλοφορίας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μη διαχειρίσιμη η κίνηση από μέσα» και συνέχισε «δεν καταλαβαίνουμε  ένα έργο όχι απλά σχεδιασμένο και χρηματοδοτημένο αλλά και δημοπρατημένο να το ακυρώνουμε και να μην αφήνουμε την πόλη μας να αναπνεύσει και την αφήνουμε να την πνίγει το αυτοκίνητο. Μπορώ να κατανοήσω ότι προεκλογικά δεν εξέφραζε τη δημοτική αρχή ο τρόπος κατασκευής (Με ΣΔΙΤ)(…) ήταν μια ιδεολογία αυτό και δεν τη καταδικάζω. Αυτή την ιδεολογία την είχε και η παράταξη που κυβερνάει και υποστήριξε και τη δημοτική αρχή, το ξεπέρασε όμως η κεντρική κυβέρνηση και συνέχισε να εκτελεί έργα με ΣΔΙΤ να εγκαινιάζει έργα, να θαυμάζεται για αυτά τα έργα και να αφήνει τη πατρίδα να ωφελείται» και διερωτήθηκε αφού έχει αλλάξει η πρακτική και πολιτική της κυβέρνησης γιατί να μην ωφεληθεί και η Λευκάδα.

Η κα Καρφάκη ότι σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αιφνιδιάστηκαν όλοι όταν άκουσαν τον δήμαρχο να λέει ότι ζήτησε από το Υπουργείο να έρθει να δει τι θα γίνει με τη ζεύξη. Προσπαθώντας δε να εξηγήσει αυτή τη πρόταση σημείωσε ότι υπάρχουν δύο σενάρια: «Το πρώτο δεν το οικειοποιούμαι αλλά γράφτηκε ότι υπάρχει ένα προεκλογικό κλίμα που ενδεχομένως θέλουν να έχουν με το μέρος τους και αυτούς που θέλουν τη ζεύξη αλλά και αυτούς που έχουν πειστεί κατά καιρούς ότι είναι έργο ξεπούλημα κτλ. Ωστόσο εγώ δεν πιστεύω  ότι μια δημοτική αρχή βάζει το πολιτικό όφελος πάνω από το όφελος της πατρίδας μας, του δήμου μας, του νησιού μας. Πιστεύω και εύχομαι ότι έχει μετανιώσει η δημοτική αρχή, έχει συμβιβαστεί με τη  ιδεολογία των ΣΔΙΤ και θέλει να ξεκινήσει άνωθεν το θέμα από το φιλικό τους υπουργείο. Αυτό θα ήταν το καλύτερο γιατί θα έχουμε χάσει μόνο 1-2 χρόνια και δε θα χάσουμε 1-2 γενιές ολόκληρες».

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25554 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.