Λύση στο πρόβλημα στέγασης των ΚΔΑΠ ΜΕΑ Λευκάδας ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς από τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας


Τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων που στεγάζεται το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Λευκάδας, υπογραμμίζει ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς σε αναφορά που κατέθεσε στους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, ζητώντας την άμεση επίλυσή τους για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

 

Ειδικότερα ο βουλευτής διαβιβάζει στους υπουργούς απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Λευκάδας (ΕΕΕΕΚ) που περιγράφει αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης χώρων και όπου επισημαίνεται η ανάγκη μεταφοράς και εγκατάστασης μιας προκάτ αίθουσας ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες στέγασης του σχολείου.

 

Επίσης υπογραμμίζεται η καθυστέρηση της μετεγκατάστασης των ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον χώρο των παλιών Δικαστηρίων Λευκάδας, που έχει παραχωρηθεί (απόφαση της 5/10/17 του Δ.Σ)από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών, ερωτώντας τον υπουργό ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και από πού έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την συγκεκριμένη μετεγκατάσταση.

 

Μεταξύ άλλων στην αναφορά επισημαίνεται η έλλειψη κτιριακών εγκαταστάσεων στη Λευκάδα για τη μόνιμη στέγαση ΑΜΕΑ. Σημειώνεται μάλιστα αίτημα του συλλόγου για την παραχώρηση τμήματος του παλαιού κτιρίου του Νοσοκομείου Λευκάδας με στόχο τη δημιουργία μόνιμης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

 

Τέλος στην αναφορά ο βουλευτής μεταφέρει και το αίτημα του Συλλόγου για οργάνωση από τον Δήμο ενός τμήματος για μουσικοκινητικές και θεατρικές δραστηριότητες για νέους ΑΜΕΑ, που θα λειτουργήσει ευεργετικά στην απασχόληση και κοινωνικοποίηση των νέων ΑΜΕΑ.

 

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΔΑΠ ΜΕΑ

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25640 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.