«Λουκέτο» την Τρίτη στους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης – Δήμαρχος Αργοστολίου: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ακόμα και αν το ψηφίσουν…»


Ζητούν την απόσυρση του άρθρου 93 του υπό ψήφιση περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που αφορά την διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και του   άρθρου 26 που αφορά την κατάργηση του   Φορέα  Διαχείρισης του Αίνου, ενώ σφοδρές ήταν και οι αντιδράσεις των υπόλοιπων δήμων του Ιονίου.

Ειδικότερα το άρθρο 93 του νομοσχεδίου προβλέπει την κατάργηση της Εταιρείας Διαχείριση Αποβλήτων (ΕΔΑΚΙ)  του νησιού με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίξουν τοπικοί αξιωματούχοι, τα σκουπίδια από όλη την περιφέρεια Ιονίων Νήσων να καταλήξουν στην Κεφαλονιά.

Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου και με τη συμμετοχή  των δημάρχων Ληξουρίου Γιώργου Κατσιβέλη, Σάμης Γεράσιμου Νέτη- Μονιά και Ιθάκης Διονυσίου Στανίτσα αφού ενημερώθηκε από το δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο για τις ενέργειες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες

αποφασίστηκε ότι ζητάτε η απόσυρση του άρθρου 93 του υπό ψήφιση περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που αφορά την διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Την απόσυρση του άρθρων  26  και 27 που αφορά την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου.

«Εάν η Κυβέρνηση  επιμείνει και αύριο (5/5/20) οι ρυθμίσεις γίνουν Νόμος του Κράτους η Τ.Α. των Νησιών μας δεν θα τις κάνει αποδεκτές και θα συνεχίσουμε την ανατροπή μιας εσφαλμένης, αδικαιολόγητης και προσβλητικής για τον τόπο μας επιλογής. Θα χρησιμοποιήσουμε δυναμικά και ενωμένοι όλα τα ένδικα και πολιτικά μέσα μέχρι οι αποφάσεις αυτές να ανατραπούν» καταλήγει η απόφαση το δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου.

Εξαιρείται της απόφασης κλεισίματος του δήμου η δομή  «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

About Ομάδα Σύνταξης 28421 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.