Λοιμωξιολόγος ΑΠΘ: Τα μέτρα για τον κοροναϊό είναι σωστά – Δεν θα γίνουμε Ιταλία


Μπορεί τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας να αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς – είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουμε ήδη 190 κρούσματα και έναν νεκρό – όμως ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικός στις λοιμώξεις, Παύλος Νικολαΐδης, είναι κατηγορηματικός: «Δεν θα γίνουμε Ιταλία».

«Μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού και μάλιστα στην ώρα τους, δηλαδή προτού ξεφύγει η κατάσταση, οπότε θα ήταν αργά για να υπάρξει αποτελεσματικότητα έχει πάρει η κυβέρνηση. Με την προϋπόθεση ότι και ο κάθε πολίτης θα λαμβάνει καθημερινά τα μέτρα ατομικής προστασίας, τότε η Ελλάδα θα αποφύγει το ενδεχόμενο να γίνει Ιταλία και να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων και των νοσούντων».

Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικός στις λοιμώξεις, Παύλος Νικολαΐδης, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί μία αύξηση στον αριθμό των νοσούντων από τον κοροναϊό.

«Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ο αριθμός των νοσούντων και των θυμάτων είναι πολύ μικρός, από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη. Βέβαια, δεν είναι μόνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αφού υπάρχουν και αυτά που είναι πολύ ήπια ή και ασυμπτωματικά. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και να εκτιμήσει τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων. Ωστόσο, το υπουργείο πήρε πολύ σωστά μέτρα για τον περιορισμό της νόσου, όπως είναι το κλείσιμο των σχολείων, των γυμναστηρίων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και μάλιστα τα παίρνει την κατάλληλη στιγμή, ώστε να αποφευχθεί ένας μεγάλος αριθμός νοσούντων. Τα ίδια μέτρα πήρε και η Ιταλία, αλλά αφού είχε ήδη διαδοθεί η νόσος. Με την προϋπόθεση ότι ο κάθε πολίτης θα λαμβάνει και τα ατομικά μέτρα υγιεινής και σε συνδυασμό με τα μέτρα που παίρνει η Πολιτεία, πιστεύω ότι δεν κινδυνεύουμε να γίνουμε Ιταλία», σημειώνει ο κ. Νικολαΐδης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμα ότι, επειδή είναι αδύνατο να περιοριστεί εντελώς στα σπίτια του ο κόσμος και να αποφύγει τις οποιεσδήποτε μετακινήσεις, θα πρέπει ο κάθε πολίτης να προσέχει και την καθημερινή του συμπεριφορά. «Να προσέχει, όταν βήχει και όταν φταρνίζεται, να κρατάει απόσταση ενός ή δύο μέτρων όταν μιλάει με κάποιον, να πλένει τα χέρια του και να απολυμαίνει τους ατομικούς του χώρους υγιεινής.

Απαραίτητη η εξοικονόμηση κρεβατιών

Σε ό,τι αφορά τα θύματα από τον κοροναϊό, αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του πληθυσμού που θα νοσήσει, από το πόσοι μεταξύ αυτών θα παρουσιάσουν επιπτώσεις, αλλά και από τις δυνατότητες του συστήματος Υγείας.

«Αν γίνει μαζική επέκταση των κρουσμάτων, προφανώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτών θα πρέπει να νοσηλευθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Άρα θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση κρεβατιών για όσους θα νοσήσουν από τον κοροναϊό. Η Πολιτεία σωστά προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση με ιδιωτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία. Αυτό είναι, ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει», τονίζει ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας του ΑΠΘ.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27530 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Ο κορονο’ι’ός εξαπολύθηκε απ την Κίνα. Κάθε άλλη αιτιολογία δεν ακουμπά και δεν ερμηνεύει τον χάρτη διασποράς στον πλανήτη που έδωσε στις 12/03 /2020 το Τζό Χόπκινς.
  Τα ορφανά κρούσματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εξήγηση γιατί κυρήχθηκε ο σοβαρός όρος Πανδημία ( δηλαδή Πανώλη ) απ την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ( Π.Ο.Υ) ουσιαστικά ως εκ μιάσματος ( μολυνσμένου αγέρα) μεταφορά και μετάδοση.
  Και είναι πρωτοφανές στην ιστορία του πολιτισμού το συμβάν, που θα μείνει στην ιστορική διαδρομή , ως ΄΄ η Πανώλη του 21ου αιώνα”.
  Ποτέ στους αιώνες πίσω δεν παρουσιάστηκε τέτοιο φαινόμενο σε τέτοιο μέγεθος κόσμου πλανήτη.
  Στον 20ο αιώνα δεν υπάρχει καμμία τέτοια αναφορά, που υπάρχουν και πλήρη αρχεία ιστορίας. Μια και μόνη αναφορά υπάρχει τοπικά αναλυτικότερα τον 19 ο αιώνα στην χολέρα του 1854 του Πειραιά – Αττικής.
  Η παγκόσμια οργάνωση υγείας για να βρεθεί στην αναγκαιότητα να κυρήξει Πανδημία, πρέπει οι εκπροσωοποί της επιστήμονες να βρέθηκαν ταξινομητικά ιατρικά επιστημονικά σε μεγάλο τρόμο ( γκραν γκινιόλ ) και όχι απλά φόβο.
  Σε 15 χρόνια περίπου εκ της Κίνας έχουν προέλθει, με τον κορονο’ι’ό , 4 επιδημίες εκ των οπόίων η τελευταία παγκόσμια πανδημία.
  Οι κινέζοι – η πολύ περί αυτή αυταρχική και κρυψίνους κουμουνιστική κυβερνητικά διοικητικά και υπερκαπιταλιστική παραγωγικά χώρα -ειδοποίησε την ΠΟΥ την 31/12/2019 για την εμφάνιση σε αγορά ζώων του λεγόμενου σήμερα κορονο’ι’ού.
  Μόνο η συχνότητα εμφάνισης ιών επιδημίας 4 ιούς (με τον κορονο’ι’ο σε 15 χρόνια απ το 2005-2006 , συνιστά μια σκοπούμενη τυχαιότητα και επαναλαμβανόμενο σκόπιμα κρατικό κινέζικο δήθεν λάθος.
  Ο χάρτης διασποράς σήμερα 13/03/ 2020 είναι πλέον καταλυτικός για την οριστική γενικευμένη διασπορά σε όλο τον πλανήτη.
  ΑΝ υπάρχει έστω και ένα μέλος της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας ‘ως ειδικός, ή έστω και ένας πολίτης του πλανήτη που υποστηρίζει ότι ο κορονο’ι’ος είναι τίποτα άλλο πέρα από μεθοδευμένα εξαπολυθείς απτην Κίνα, τότε πρέπει να καταργηθεί η ίδια η ελάχιστη λογική που επέτρεψε ακόμα και το διάβα μιας μέρας στην άλλη στην ανθρώπινη εξέλιξη.
  Διαρκής και απανωτή διασπορά κινέζικων ιών όλο και ισχυρότερων από την Κίνα προς τον κόσμο, σε ρυθμό πολυβόλου της ιστορίας, ακόμα και επαναληπτικής καραμπίνας στην κυνηγού σε χρονική διάρκεια μιας κυνηγητικής περιόδου.
  Το βαρύ λάθος συνιστά δόλο κατά το δίκαιο. το επαναλαμβανόμενο όλο και βαρύτερο μέχρι καταλυτικό θανατηφόρο για τις ζωές ανθρώπων παγκοσμίως, τι είναι .. παιχνίδι με πλαστικά κινέζικα παιχνίδια της πετροχημικής επικίνδυης πλάκας και νεροπίστολα κινέζικα που χαλάνε με την πρώτη χρήση ???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.