Lockdown2 Χριστούγεννα: Δεν θα μας πουν τα κάλαντα εφέτος


Μετά το απαγορευτικό του Πάσχα στο πρώτο lockdown, φαίνεται πιθανόν να συμβεί κάτι αντίστοιχο και με τα Χριστούγεννα. Ήδη η κυβέρνηση προλειαίνει το έδαφος της χρονικής επιμήκυνσης του γενικού «απαγορευτικού».

Η πιθανότητα αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με την επισήμανση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το lockdown2 επιβλήθηκε για «να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας έναν σχετικά πιο κανονικό Δεκέμβριο, κάτι το οποίο θα μοιάζει με γιορτές άλλων ετών».  Όμως θυμίζουμε ότι ένα μήνα πριν ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του έβλεπε απίθανο ένα δεύτερο lockdown.

Το υπαινίχθηκε με μήνυμά του και ο Γιώργος Γεραπετρίτης: «η κανονικότητα, όπως την γνωρίσαμε, για τον Δεκέμβριο δεν θα υπάρξει» και  μετάθεσε στους πολίτες την ευθύνη να επιδείξουν «ένα υψηλό επίπεδο συνειδητοποίησης για την τήρηση των μέτρων, έτσι ώστε από 1η Δεκεμβρίου να ξαναβγούμε με προφυλάξεις».

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν επίσης ότι «προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας». Aυτό σημαίνει ότι κάθε στάδιο επανεξετάζεται ανεξαρτήτως των προθέσεων, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών Αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα αποφύγει να λάβει αποφάσεις ικανές να να επιδεινώσουν την υγειονομική εικόνα της χώρας

Δεν αποκλείουν επέκταση της καραντίνας και οι επιστήμονες

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, υπό τη σκιά της πίεσης που υφίσταται το αθωράκιστο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφήνουν επίσης ανοιχτές τις πιθανότητες επέκτασης της καραντίνας. «Τίποτα δεν αποκλείω» τόνισε σχετικά ο Αλικιβιάδης Βατόπουλος, αφού «είμαστε μια πολύ δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση. Άρα θα επανασταθμιστούν τα πράγματα. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τα επόμενα, ακόμα και για λίγο διάστημα, όταν εξελίσσονται τόσο γρήγορα τα πράγματα» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Την απαισιοδοξία της για την πορεία της νόσου εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, καθώς δήλωσε ανήσυχη διότι «Δεν θα είναι ιδανική η κατάσταση σε τρεις εβδομάδες. Αν έχουν μειωθεί τότε τα κρούσματα στα 1.500, θα είμαι πολύ ευτυχής».

Επιπλέον, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη δήλωσε «πως αν τηρήσουμε με αυστηρότητα τα μέτρα του lockdown για την ανάσχεση της πανδημίας, θα αρχίσουμε να έχουμε αποτελέσματα μετά από 20 ημέρες». Επισήμανε όμως χωρίς περιστροφές ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε ‘καθαρίσει’».

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.