Lockdown μέτρα Τσιόδρας: Ένας στους δέκα υπάρχει πιθανότητα να έχει μολυνθεί με κορονοϊό


Σε τρομακτική εκτίμηση προχώρησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο και ανακοινώθηκε η επιβολή καθολικού lockdown στην Ελλάδα, μετά την καταγραφή κρουσμάτων – ρεκόρ στη χώρα. Ο λοιμωξιολόγος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: ”Ένας στους δέκα υπάρχει πιθανότητα να έχει μολυνθεί με κορονοϊό”.

Παράλληλα, εξήγησε την κατάσταση η οποία οδήγησε στην απόφαση για το νέο καθεστώς που επιβάλλεται από το Σάββατο 7/11, αναλύοντας τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα υγείας και τα νοσηλευτικά ιδρύματα, με 213 διασωληνωμένους και 1600 νοσηλευόμενους.

Διαφάνεια που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας

”Ποτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε τόσους νοσηλευόμενους με έναν ιό που κάνει πνευμονία. Χθες το βράδυ είχαμε 1.600 σε όλη την επικράτεια. Ποτέ ξανά δεν είχαμε, ούτε η χώρα μας, ούτε άλλες χώρες” υποστήριξε ο καθηγητής, και συνέχισε:

”Αν πιεστεί το σύστημα υγείας περισσότερο θα αυξηθεί και ο αριθμός των θανάτων. Αυτή τη στιγμή πιέζεται το σύστημα γιατί οι εισαγωγές είναι περισσότερες. Ο περισσότερος κόσμος είναι στο κόκκινο. Η Κίνα και η Ωκεανία έζησαν δραματικές καταστάσεις. Στην Αφρική υπάρχει μεγάλη διασπορά», ενώ παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο”.

‘Έχουμε 20πλασιάσει τα τεστ που γίνονται στην Ελλάδα”

Σχετικά με τα τεστ που διενεργούνται στη χώρα, ο κύριος Τσιόδρας υποστήριξε πως καθημερινά πραγματοποιούνται πάνω από 20.000 τεστ, με την θετικότητα να αυξάνεται στα τεστ και να ξεπερνά το 9%. Επιπλέον, υπογράμμισε την αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία, με 170 εισαγωγές την ημέρα, κατά μέσο όρο.

Στον τρομακτικό αριθμό των καταγεγραμμένων νεκρών καθημερινά στάθηκε ο λοιμωξιολόγος, τονίζοντας πως κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα έχουμε καθημερινά 12 θανάτους, ενώ στους 691 ανέρχονται οι νεκροί συνολικά, με τους περισσότερους να είναι άνω των 75 ετών.

Διαφάνεια που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ”από το τέλος Οκτωβρίου έχει αυξηθεί εκθετικά η επιδημία του ιού στην Ελλάδα, σε σχέση με την ηλικία διάγνωσης, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουμε 1.000 άτομα στις ομάδες που είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο».

”Τα fake news οδηγούν σε λάθος συμπεριφορές”

Ο κύριος Τσιόδρας αναφέρθηκε και στις ψευδείς ειδήσεις που κάνουν κατά καιρούς τον γύρο του διαδικτύου, αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης:

”Δυστυχώς, τα ψευδή νέα οδηγούν όχι μόνο σε υιοθέτηση λάθος συμπεριφοράς απέναντι στον κορονοϊό, αλλά και σε αποδοχή πραγμάτων που είναι καθαρά ψέματα, όπως ότι η Ελβετία είχε ψεύτικο εργαστηριακό έλεγχο που δεν έδειχνε σωστά αποτελέσματα, ενώ στη Νέα Υόρκη έλεγαν ότι το εμβόλιο θα δοκιμαστεί σε μειονότητες”. 

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η επιστημονική κοινότητα όμως δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για τα άθλια κορονοπάρτυ των πανεπιστημιακών προαυλίων , που ένας αρχιερέας της που μάλλον δεν ξέρει νά γράψει ούτε το ονομά του τα έκατσε τα προαύλια ώς Campus.
  Και επειδή τα κάθε λογής κοινωνικά κοθώνια θέλανε να κάνουν πάρτυ μαζώξεων, και επειδή για το ίδιο το κράτος και την επιστημονική κοινότητα το νόμιμο δεν είναι ηθικό , για τούτο κλείνουν τα πάντα με ένα lockdown ( γιατί τα κοθώνια θέλανε πάρτυ και μαζώξεις) και όλα καλύπτονται πίσω απ το “” δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς””.
  Και επειδή το κάθε φρικιό και κοθώνι κοινωνικό , θέλει να πιεί μπύρες στα κορονοπάρτυ , και δήθεν ώς άλλοθι, της κοθωνίας και της αλητιας, βρίσκεται η νεανικότητα και η φοιτητικότητα , για τούτο οι υπόλοιποι πολίτες πρέπει όλα τα ανεχτούν.
  Γιατί το κράτος με τα οργανά του χρόνια δεν θέλει να προστατεύσει το κοινό αγαθό.
  Για τούτο μπήκανε στην ΑΣΟΕΕ οι εκ νεανικής εξάψεως και τα σπάσανε και αφού πρώτα είχαν ντορό σκέψης σπ την ατιμωρησία των συγκεντρώσεων της Θεσσαλονίκης.
  Με το ενφια και τους φόρους εισοδήματος που είναι ώς καταβολή μπροστά τι θα γίνει?? Θα το επιβαρυνθούν τα κοινωνικά φρικιά και κοθώνια των αντιστασιακών κορονοπάρτυ , ή θα το πληρώσουν οι συνήθεις βλάκες , τα κορό’ι’δα οι πολίτες που πλήτονται απ το lockdown ?? Σε αυτό το επίσημο κράτος -αυτό που θα εισπράξει τους φόρους , τι ιδεολογία κουβαλάει ??
  Ή μήπως περιμένει απ τους πανεοιστημιακούς “”των campus”” να το εφοδιάσουν ιδεολογικά??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.