Κυριάκος Μητσοτάκης: Δωρεάν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού – 25 εκατ. δόσεις στην Ελλάδα


Τη διαβεβαίωση ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα είναι δωρεάν εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειώνεται πως σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

«Θα διαπράτταμε τεράστιο λάθος αν αυτή η μεγάλη επιτυχία της επιστήμης με την ανακάλυψη του εμβολίου, μας οδηγούσε σε πρόσθετο εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακριβώς το ανάποδο. Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση, αυτή ακριβώς η πληροφορία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβεβαίωσε πως το εμβόλιο θα είναι δωρεάν: «Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας, αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας».

Η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με στο σχέδιο εμβολιασμού τόνισε ότι «θα αναπτυχθούν σε όλη την Επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μαζικό εμβολιασμό. Και βέβαια θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς οίκους ευγηρίας ή άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν».

Επεσήμανε ότι χθες στη Βουλή κάλεσε όλα τα κόμματα να στείλουν εκπρόσωπο στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, η οποία θα καταρτίσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών, προσθέτοντας πως το σχετικό σχέδιο θα πρέπει να επενδυθεί με τη «μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση». «Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι το εμβόλιο δεν θα είναι απλά αποτελεσματικό, αλλά και ασφαλές», δήλωσε.

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28493 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Ο Κορονα’ι’ός θα φέρει τσακωμάρα και γρίνια στην Ελλάδα , διότι πρέπει να εφευρίσκονται αφορμές για γκρίνια ( φαρμακευτικά γκρινιξόλ).. και αυτό θα βολεύει τους πάντες φωνασκούντες για να σκεπάζει καθένας τις δικές του ευθύνες ώς πολιτική λειτουργία, απ την οποία οι πολίτες έπρεπε να περιμένουν κάτι περισσότερο παρά γκρινιξόλ.
  Η αφορμή για τον εορτασμό της επετείου του πολυτεχνείου είναι η ενδεδειγμένη για γρίνια.. να ακονιστούν τα εργαλεία και τα λεξιλόγια του τσακωμού, να ξεθαφτούν οι μεγάλες αξιωματικές και δογματικές αναφορές των ιδεολογιών – ιδεολογημάτων- φανφαρονισμών- προσχηματικοτήτων- διαχειριστικών εφαρμοστικοτήτων- ιστορικών αναφορών και μεθόδων του κάθε πλαισίου ιστορικισμού , για να γίνει ολοκληρωμένη η υπόθεση γκρίνιας και τσακωμού . και να μην υστερήσει ώς πολιτικό κοινωνικό συμβάν, για να αποτελέσει και ένα σημείο αναφοράς της ιστορικής σήμανσης της χώρας. Ευκαιρία που είναι μια και το πανδημικό κορονα’ι’κό φαινόμενο αποτελεί μια βάση της ιστορικής της εποχής σήμανσης.
  Η αμερικανική κανονιστική επιστημονική εμπειρικότητα – λίγο διαφορετική από τον μεθοδολογικό ιστορικισμό της Αγγλοσαξωνικής τάσης ( σχολής) – ταξινομεί την διατροχή και εξέλιξη της ιστορίας με κομβικά σημεία αναφοράς που τα ονομάζει: ” Μεγάλες στιγμές ” π.χ της βιομηχανίας, των μαθηματικών, της πολιτικής ιστορίας, της βιολογίας, της λογοτεχνείας, της επιστήμης,της τεχνης κλπ. Και τούτο διότι προσπαθούν- και καλά κάνουν- αυτές τις ”μεγάλες στιγμές” να τις οικειοποιηθούν ώς δεδομένα του σύγχρονου πολιτισμού των τελευταίων 150 χρόνων κυρίως. Δεν ξεχνάν όμως να ορίσουν και ώς ” μεγάλες στιγμές ” τις ώς τότε – ώς τα μέσα του 19ου αιώνα- κάθε φορά κοινωνικές και πολιτισμικές καινοτομίες, για να δημιουργήσουν έτσι το υπόβαθρο της ανάδειξης των ”Αμερικανικών μεγάλων στιγμών”.. ή αλλέως ”των μεγάλων στιγμών του αμερικανικού έθνους”.
  Παρεπιμπτόντως για την αμερικανική επιστήμη, μία απ τις μεγαλύτερες στιγμές του κλάδου των επιστημών στην ιστορία – ίσως η μεγαλύτερη κατά τα ειδικά ινστιτούτα υψηλής γνώσης π.χ το Πρίνστον , είναι η μαθηματική διατύπωση των αναλογιών , απ τον εξ Ιωνίας – Κνίδο- καταγόμενο μαθηματικό Εύδοξο.
  Οι σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα στο βιωτικό φάσμα που ενέσκυψε η κορονα’ι’κή πανδημία ( σημείο αναφοράς λόγω του πλανητικού μεθέθους της στην ιστορία) , δίνει την ευκαιρία , ασκώντας και η Ελληνική πραγματικότητα και το πεπατημένο και δεδηλωμένο χρόνια προτσές και προσπεφυκός ( της πολιτικής και κοινωνική τελικά τσακωμάρας και γκρίνιας ), και με βάση τον εορτασμό ή όχι της αντιστασιακής του Πολυτεχνείου ιστορικά κωδικοποιησης, να εκκινήσει μια γενικευμένη πολιτική τσακωμάρα , η οποία να αποτελέσει μεγάλη ιστορική στιγμή για την νεότερη πολιτική και κοινωνική ιστορία της χώρας. Υπάρχει το υπόβαθρο και των χαρακτηριστικών της αντιστασιακής διάστασης της Ελληνικής ιστορίας , μόνιμα ή κατά περιόδους όπως και να διαβάζεται και ο Λευκάδιος ιστορικός Νίκος Σβορώνος και άλλοι ιστορικοί, που αυτή η αντιστασιακή διάσταση ήρθε και έδεσε ( σαν το κερασάκι στην κάθε τούρτα ) και βρήκε τρόπο να εκφραστεί με τα κορονα’ι’κά αντιστασιακά πάρτυ των πανεπιστμιακών προαυλίων – με μπύρες- ,των πλατειών κεντρικών ή συνοικιακών . ή των ξενοδοχείων όπου οι συμετέχοντες και συμμετέχουσες των πάρτυς πήγαν για να διαβάσουν ομαδικά στα φουαγιέ ή στα δωμάτια την Αγία γραφή και την καινή διαθήκη και άλλα πατερικά κείμενα και να προσευχηθούν για την εκδίωξη του κακού του κορονα’ι’ού.
  Όλο το σκηνικό στην Ελληνική πολιτική ζωή, και ίσως και κατ αντανάκλαση στην Ελληνική κοινωνία οδηγεί στην ανάγκη της αποσυμπιεσής του μέσω τσακωμάρας και γκρίνιας. Δεδομένης πλέον και της τηλεπικοινωνιακής και τηλεπληροφοριακής δυνατότητας διασποράς αυτής της τσακωμάρας.. υπάρχει έτσι πεδίο και τοπίο δόξης για την γκρίνια , και τα ωφέλη που θα προκύψουν ( ουδέν κακό αμοιγές καλού ).. από τα αντίπαλα στρατόπεδα της τσακωμάρας και γκρίνιας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.