Κριτική Κωνσταντίνου Γληγόρη στην δημοτική αρχή: “Ο Δήμος ως οργανισμός έχει πάψει να λειτουργεί”


Επικριτικός απέναντι στη δημοτική αρχή ήταν ο επικεφαλής της παράταξης Δίαυλος Κωνσταντίνος Γληγόρης για το γεγονός ότι καθυστέρησε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο.

 

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το τελευταίο συμβούλιο  πραγματοποιήθηκε 12 Φλεβάρη και η επόμενη πρόσκληση για δημοτικό συμβούλιο ήταν στις 16 Μαρτίου, δηλαδή σε διάστημα παραπάνω από ένα μήνα που λέει ο κανονισμός.

 

Αυτή η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Χαράλαμπου Καλού, ο οποίος απάντησε  πως ο κανονισμός λέει ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να συνεδριάζει  μία φορά το μήνα.

 

Σε θέματα προσωπικού, όπως  χαρακτηριστικά ανέφερε όταν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πρέπει να γίνει πρόσληψη , «δεν εννοώ ότι επειδή μία νηπιαγωγός κάνει εθελοντικά την τηλεφωνήτρια της πρόνοιας, ότι η τηλεφωνική γραμμή που έχουμε ουσιαστικά καλύπτεται.

 

Καλά κάνει η υπάλληλος και εθελοντικά θέλει να βρίσκεται εκεί, αλλά δεν μπορεί να παράσχει άμεση βοήθεια σε αυτόν που θα καλέσει τηλεφωνικά.”

 

«Στην συνεχή επαφή που έχω με τον δήμο και για θέματα καθαριότητας, αλλά και πρόνοιας, οι απαντήσεις που παίρνω από υπηρεσιακούς υπαλλήλους είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό, καθώς για αυτό υπάρχουν οι αναμορφώσεις προϋπολογισμών για τα βρίσκουμε.”

 

“Στην μεταξύ μας συνομιλία σας είπα ότι πρέπει να επιδοτηθούν τα ανταποδοτικά μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με εσωτερικό δανεισμό, καθώς δεν υπάρχει δικαιολογία πως δεν υπάρχουν χρήματα, δυστυχώς κάτι πρέπει να μη γίνει, αλλά εμείς πρέπει να ρίξουμε όλο μας το βάρος και αυτή τη δύσκολη στιγμή αλλά και αργότερα στην κοινωνική πρόνοια και τις δομές μας.”

 

Αν κάποιος που επικοινωνεί με την ΔΕΠΟΚΑΛ, του πάμε τα ψώνια την επομένη ή μετά από δύο μέρες, θα ήταν πιο άμεσο να τα πάμε την ίδια μέρα. Είναι σαν να παραγγέλνει ένα καφέ από delivery και να μου λένε θα το φέρω μετά από δύο μέρες. Θα ήταν προτιμότερο να υπάρχουν περισσότερα άτομα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των συνδημοτών μας την ίδια μέρα.

 

Ο κύριος Γληγόρης ανέφερε ότι ο δήμος δεν δουλεύει, διευκρινίζοντας «πως  σε καμία περίπτωση δεν μιλάω για τους εργαζομένους, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους, είτε δουλεύουν με τηλεδιάσκεψη, αλλά εννοώ ότι δεν δουλεύει ως οργανισμός.

 

Μάλιστα στην αναφορά της αντιδημάρχου κ. Κατωπόδη ότι ήρθε σε επαφή ο δήμαρχος  με τους διευθυντές των σχολείων για τα tablet, ανέφερε ότι,  «δεν αμφισβητώ ότι μιλήσατε, όμως για αυτό υπάρχει αρμόδια υπηρεσία και δεν είναι δουλειά του δημάρχου.

 

Όπως επίσης υπάρχει προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Αναφορικά με τα σούπερ μάρκετ ενώ υπήρχαν καλάθια του κοινωνικού παντοπωλείου, σήμερα δεν υπάρχουν, το θέμα είναι ότι στα καλάθια αυτά ο κόσμος από μόνος του έβαζε πράγματα στα πλαίσια της αλληλεγγύης, καθώς πάντα οι συμπολίτες μας υποστήριζαν το κοινωνικό παντοπωλείο και πρέπει να επανεξετάσουμε την επιστροφή τους. «

 

Κριτική έκανε  και για το ραδιοφωνικό σποτ που παίζει το ραδιόφωνο, λέγοντας ότι ήταν πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού  και όχι του δήμου.

 

«Καλό να υπάρχουν αντίστοιχα σποτάκια, για όλες τις κοινωνικές δράσεις του δήμου και να παίζουν συνεχόμενα, να γίνει μία πλύση εγκεφάλου, καθώς επιθυμούμε να κρατήσουμε τον κόσμο μακριά και να μπορέσει η υπηρεσία του δήμου να συνεχίσει να δουλέψει. «

 

Σχετικά με την τηλεδιάσκεψη ευχαρίστησε τον Νίκο Καββαδά που χωρίς τη δική του παρουσία δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί, όμως αυτό και πάλι δείχνει ότι δεν δουλεύει η υπηρεσία, η οποία έχει τμήμα πληροφορικής και προγραμματισμού.

 

Αυτή τη στιγμή ο δήμος ως οργανισμός δεν έχει το ρόλο και την δομή που θα έπρεπε να έχει προς τα έξω.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 449 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.