Κώστας Μπάρκας: Το κόμμα της Ν.Δ και ο Κ. Μητσοτάκης υπόσχεται δωδεκάωρο και απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας και επτά ημέρες δουλειάς


Την Τετάρτη 19/6 στις 12 καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” ήταν ο υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ν. Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας.

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας είναι υφυπουργός εργασίας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ν. Πρεβέζης και εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές στις 7 Ιουλίου.

O Κώστας Μπάρκας γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το 1981, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε και αποφοίτησε από την Σχολή Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου, κλάδο στο οποίο εργάστηκε
στην συνέχεια. Πιο συγκεκριμένα δούλεψε ως υπεύθυνος παραγωγής σε διάφορες μονάδες κτηνοτροφίας στην Πρέβεζα.
Στην συνέχεια αποφοίτησε από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας στην Αθήνα, πραγματοποιώντας τα πρώτα βήματά του στην «Αυγή», όπου και εργάστηκε στο ελεύθερο πολιτικό ρεπορτάζ ως δημοσιογράφος.
Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην νεολαία του Συνασπισμού και συμμετείχε σε κοινωνικούς και νεολαιίστικους αγώνες .
Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε Βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015 καθώς και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Έχει διατελέσει μέλος αρκετών επιτροπών στον ελληνικό κοινοβούλιο (μεταξύ άλλων της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων- της οποίας ήταν και πρόεδρος αλλά και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων). Είναι μέλος της Κ.Π.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπάρκας αρχικά σε σχέση με την συγκυρία και τα ελληνοτουρκικά , αλλά και την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από την Άγκυρα, και το πλοίο ”Πορθητή” δήλωσε ότι ”Τουρκία και ο Ερντογάν βρυχώνται ακριβώς ξέρουν ότι έχουν απομονωθεί σε γεωπολιτικό επίπεδο”.

Η χώρα μας είναι ασφαλής και έχει ένα ενισχυμένο και ηγεμονικό ρόλο σε Αν. Μεσόγειο και Βαλκάνια.’

Επιπρόσθετα και κλείνοντας τον κύκλο της συζήτησης μας για τα διεθνή και την συγκυρία ο υφυπουργός περιέγραψε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που έπραξε η ελληνική πλευρά (σύγκληση ΚΥΣΕΑ, κοινή γραμμή με Λευκωσία και διπλωματική επιτυχία μετά τα συμπεράσματα της συνόδου των υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε) και απαντώντας σε ερώτηση του κ. Τσούτση για τη στάση του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ τόνισε ότι δεν βγήκε η φτηνή αντιπολίτευση και μια ρητορική που δεν είχε να προσφέρει τίποτα για τα εθνικά θέματα σύμφωνα και με τις εξελίξεις.

Στην συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τα βασικά ζητήματα του κόμματος ενόψει εθνικών εκλογών και ξεκαθάρισε τον στόχο του κόμματος του που είναι ”Η ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος ων ευρωεκλογών και η νίκη στις εθνικές εκλογές”.

”Η Ν.Δ έχει σαφή προβάδισμα , το αποτέλεσμα όμως μπορεί να ανατραπεί”.

Επιπρόσθετα ήταν αναλυτικός στα έργα και τις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση του και είχαν θετικό πρόσημο σε εργαζόμενους, ανέργους, μικρομεσαίους (κατάργηση υποκατώτατου, ελεύθερη πρόσβαση ανασφάλιστων σε νοσοκομεία, μείωση της ανεργίας, 120 δόσεις) . Στον αντίποδα στηλίτευσε τις δεσμεύσεις και τον προεκλογικό λόγο της Ν.Δ.

”Το κόμμα της Ν.Δ και ο Κ. Μητσοτάκης υπόσχεται δωδεκάωρο και απολύσεις. Ελαστικές σχέσεις εργασίας και επτά ημέρες δουλειάς”.

Τέλος στο κλείσιμο της συζήτηση μας, αφού παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αρκετά λάθη και υπήρξε ζήτημα επικοινωνίας με τους πολίτες , ο κ. Μπάρκας εστίασε σε έργα που πραγματοποιήθηκαν στο νομό Πρέβεζας επί ΣΥΡΙΖΑ. Πιο αναλυτικά στάθηκε στο μεγάλο έργο ύδρευσης των χωριών του παραλιακού μετώπου, την ολοκλήρωση του κλειστού αθλητικού γυμναστηρίου στο Καναλάκι κ.α.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22640 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Μάθατε καλά το μπαλάκι καραμέλα του ψευτουπαρξισμού κατά Σάτρ.Σύμφωνα με το οποίο “” η κόλαση είνσι οι άλλοι””.
  Οι άλλοι κατέστρεψαν ( ώς το 2015 που αναλάβατε εσείς του κκε εσωτερικού συνασπισμός σύριζα ) την χώρα , εσείς του σύριζα της κουμουνδούρου την φκιάξατε απ το 2015 ώς το 2019.Και οθ άλλοι από το 2019 ( αυτοί που είναι η κόλαση κατ εσάς) θα την ξανακαταστρέψουν.!!
  Εκεί που σας κάνανε τα κομματικά μαθήματα στο κτίριο της πλατείας Κουμουνδούρου γωνία με Λεωφόρο Πειραιώς ή στην οδό Σαρρή δεν σας διαβάσανε τίποτα απ τον Καστοριάδη και την “”φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας”” ( για ιδία γνώση του έργουωαυτού εσείς είστε άσχετοι) που διατυπώνει και διερευνά το ερώτημα ,:”” μήπως η κόλαση βρίσκεται μέσα στον καθένα μας πρλιν την ανακαλύωουμε στους άλλους?””
  Και καλά εσείς οι κομματικοί μαθητευόμενοι για να πιπιλάτε τις κομματικές καραμέλες ως άποψη , οι καθοδηγητές σας αυτοί οι παλαιότεροι του κκε εσωτερικού ( που είχαν τον Καστοριάδη ευαγγέλιο ) δεν σας είπαν τίποτα, αφελής νεαροι που βγαίνετε στην ζωή να ζήσετε με προβλέψεις και μαντείες και με προφητίες !!
  Ο ίδιος ο παραπάνω κύριος για την έκτακτη αντισυνταγματική εισφορά της διπλής φορολόγησης που ο υριζα την ονόμασε νομοθετικά εισφορά αλληλεγγύης για να συσκοτίσει την αντισυνταγματικότητα καιτον 5πλασιασμό της τι έχει να πεί?? Ή και αυτά ώς εκπαιδευίμενος κομματικά νέος του τα αποκρύψανε.??
  Οι δημοκρατικοί πολίτες της Ελλάδος δεν χρειάζονται ούτε ανέχονται προφήτες και προφητείες της καταστροφής. Ούτε δελεάζονται με επιδοματα ψήφων. Και ουτε φοβούνται από δαιμονοσκόπους και οιωνοσκόπους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.