Κώστας Γληγόρης: “Η προηγούμενη δημοτική αρχή όχι μονάχα ιδιωτικοποιήσε τα πάντα, αλλά έστυψε κανονικά τους εργαζόμενους και τους είχε να δουλεύουν στον τομέα της καθαριότητας τρεις και τέσσερις μήνες χωρίς ρεπό”


Ιδιαίτερα αιχμηρός ως προς την προηγούμενη δημοτική αρχή, ήταν στην τοποθέτησή του για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ο επικεφαλής της παράταξης “Δίαυλος” Κωνσταντίνος Γληγόρης.

Όπως είπε θυμάται στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο,  “όταν δώσαμε τα Ιβάρια, ήταν μόλις επτά ή οκτώ άτομα, όταν ζητήθηκε να παραχωρηθεί το μεγάλο σε ιδιώτες, αναφορικά με την πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια.

Στη συνέχεια ο κ. Γληγόρης ανάγνωση πλήθος απευθείας αναθέσεων για το έτος 2019 από την πρώην δημοτική αρχή.

“Δεν μπορεί να μιλάει  αυτός ο οποίος για πρώτη φορά εφάρμοσε πλήρως την ιδιωτικοποίηση δομών όπως είναι η ύδρευση και η αποχέτευση, τα αντλιοστάσια, το σύνδεσμο ύδρευσης που δουλεύουν μόνο ιδιώτες,  πλέον έχουμε μπει και στην καθαριότητα και στο πράσινο και στις σούδες στην Βασιλική, στην Αγροτική οδοποιία, αλλά κυρίως και στον δεματοποιητή.

Όλη αυτή η διαδικασία δεν έγινε μέσω κάποιου διαγωνισμού, αναζητώντας μία τεχνική εταιρεία να αναλάβει τους βιολογικούς καθαρισμούς γιατί δεν έχουμε προσωπικό, ώστε αυτές να καταθέσουν προσφορές, αλλά έγιναν όλες μέσω απευθείας αναθέσεων σε επιλεγμένους από τον κύριο τον κύριο Δρακονταειδή και την προηγούμενη δημοτική ομάδα.

Ο κύριος Δρακονταειδής σήμερα έρχεται να μας πει ότι το συγκεκριμένο άρθρο του πολυνομοσχεδίου θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις σε υπηρεσίες του δήμου.

Την προηγούμενη πενταετία ζήσαμε ότι ζήσαμε, από ότι φαίνεται και στην τετραετία που έρχεται θα δούμε αντίστοιχες εξαιρετικές στιγμές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.”

Αναφορικά με τα δυόμισι χιλιάδες ρεπό που οφείλει ο δήμος τους εργαζόμενους, είπε ότι όταν ο ίδιος έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο πού ψηφίζαμε για τους εργαζόμενους και μάλιστα ήμουν ο μοναδικός που είχαν καταψηφίσει τότε τις συμβάσεις του ενός χρόνου και των τριών μηνών να μονιμοποιηθούν και είχα αναφέρει τα ρεπό,  το μόνο που δεν έκαναν ήταν να παίξουμε με φάνε, είτε η υπηρεσία, είτε η δημοτική αρχή.

“Η προηγούμενη δημοτική αρχή όχι μονάχα ιδιωτικοποιήσε τα πάντα, αλλά έστυψε κανονικά τους εργαζόμενους και τους είχε να δουλεύουν στον τομέα της καθαριότητας τρεις και τέσσερις μήνες χωρίς ρεπό.

Πλέον πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε άλλο τον κόσμο, να βγουν από αυτή τη λογική όσοι την εφαρμόζουν και να δούμε πραγματικά τις ανταποδοτικές υπηρεσίες.”

“Το πρώτο που πρέπει να αποφασίσουμε είναι τι επίπεδο υπηρεσιών θέλουμε στη Λευκάδα. Δηλαδή θέλουμε Λευκάδα να είναι πεντακάθαρη, λίγο καθαρή ή βρώμικη όπως ήταν την προηγούμενη πενταετία.

Εμείς γνωρίζουμε τα επίπεδα καθαριότητας καποδιστριακών δήμων και είδαμε τα προηγούμενα χρόνια τα επίπεδα καθαριότητα σε καλλικρατικούς.

Άρα αφού αποφασίσουμε ποιο επίπεδο υπηρεσίας θέλουμε, θα πρέπει να γίνει μία μελέτη και να δούμε πόσα άτομα απαιτούνται για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Αν αυτό το αποτέλεσμα μας καλύπτει με τα άτομα που έχουμε είμαστε μία χαρά και προχωράμε, ωστόσο επειδή προφανώς δεν γίνεται θα πρέπει να ψάξουμε στον ιδιωτικό τομέα και να προχωρήσουμε.

Για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να πάμε μόνο με μελέτες, ωστόσο θα πρέπει πριν φτάσουμε σε αυτό να δούμε το υπάρχον προσωπικό που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε βέλτιστα.

Για κάποιους που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι για πληθυσμό κάτω από 50.000 κατοίκους, η ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά προχωράει σε αύξηση των δημοτικών τελών.

Είναι διαφορετικό πράγμα η ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων στο Αγρίνιο, στην Αθήνα κι άλλο σε μία Λευκάδα διάσπαρτη σε έναν ολόκληρο νομό.

Όλα αυτά πρέπει να αρχίσουμε να τα συζητάμε στο δημοτικό συμβούλιο και να δούμε Που μπορεί ο δήμος να φτάσουμε και τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό που επιθυμούμε.”

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 24124 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Βαλατε το θεμα με εργαζομενους και αδειες και ρεπο. Κακως λειτουργουσε ετσι η πρωην δημοτικη αρχη. Ομως,ας καταθεσει ο δημαρχος ενα πλανο,που το παει και μ αυτο που γραφετε αλλα και με το τι θελει να κανει για τον τουρισμο που ειναι ,ετσι κι αλλιως το πρωτο θεμα εισοδηματος των κατοικων,2.που θελει να παει το θεμα με το ΤΕΙ(????) που οι προηγουμενοι με διαφορα κολπα το καταργησαν,3.που θελει να παει το θεμα αναπλασης ανθωνα και το παληο νοσοσκολειο,4, πως θα διευθυνει τον δημο του απ τη μια ακρη μεχρι την αλλη(γιατι,μη κρυβομαστε,δημος υπαρχει μονο στην πολη),5. που θελει να παει το θεμα με την στελεχωση του νοσοκομειου,6.που θελει να παει το θεμα των κινητρων για μια ισορροπη(οσο γινεται) ανοδο της πρωτογενους παραγωγης,7. που θελει να παει τι θεμα με τα ιχθυοτροφεια, το θεμα με τις…περιβοητες ξαπλωστρες και τις παραλιες,το θεμα με τις προσβασεις χωρις κινδυνο προς τις παραλιες,το θεμα με τους…αμμολοφους,το θεμα με την προστασια της παραλιας στον αη γιαννη,το θεμα με τα ημεροπλοια,το θεμα με το φεστιβαλ,το θεμα με τα αυθαιρετα στην κοιλαδα του αηΓιαννη(δεν το ξερει???),το θεμα με την λειτουργια των υπηρεσιων του δημου,το θεμα με τις αυθαιρεσιες(γλαστρες-που τον χαρακτηριζουν μεχρι τωρα),το θεμα με τις παρακαμψεις των οικισμων(καλαμιτσι π.χ.),το θεμα με κρουαζιεροπλοιο στην αμμογλωσα,το θεμα με τις αυθαιρεσιες σε συγκεκριμενες θεσεις θαλασσιων σπορ,το θεμα με το θεατρο, το θεμα με την επεκταση της κουζουντελης,το θεμα με τον ηλεκτοφωτισμο,το θεμα με τα ιστορικα κτιρια……Του αφησα το θεμα με τα σκουπιδια και το νερο γιατι μ αυτα οντως ασχολειται αλλα δεν ειναι μονο…αυτα!!!Αναμενουμε στο ΔΣ προτασεις δημαρχου με στοχους και πρακτικοτητα.Την θεωρητικολογια την εχουμε χορτασει

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.