Κώστας Δρακονταειδής: Μερίδα του τύπου είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία την οποία εκτελεί με νηφαλιότητα


Το θέμα της ενημέρωσης και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Στάθης Βλάχος, από μέρος τοπικών μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ποιο νομικό πλαίσιο καθορίζει ποιοι και πως ενημερώνουν την κοινή γνώμη για διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με το Δήμο.
Επίσης αναρωτήθηκε ποιο πλαίσιο ηθικών κανόνων καθώς και κανόνων δεοντολογίας, που να σέβονται την προσωπικότητα των ανθρώπων, είτε έχουν δημόσιες θέσεις είτε όχι.
Όλες αυτές οι σκέψεις, ανέφερε ότι τον απασχολούν από καιρό, ωστόσο το ποτήρι ξεχείλισε από συγκεκριμένο δημοσίευμα και συγκεκριμένη αναφορά στην εικόνα του νησιού από τα σκουπίδια την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς και την δήλωση του ότι η εικόνα του νησιού είναι σε καλά επίπεδα, αποδίδοντας την σε καλοστημένη προπαγάνδα, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να κυκλοφορεί στο νησί.
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα θίγει τόσο τον προϊστάμενο, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, λέγοντας πως ένα πρακτορείο της Ευρώπης, όταν διαβάσει ότι το νησί θα είναι πνιγμένο στα σκουπίδια, η Λευκάδα θα έχει οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο.
Ο ίδιος μάλιστα ρώτησε αν μπορεί ο καθένας σε αυτή την χώρα ο οποίος τελειώνει την εργασιακή του καριέρα, αν μπορεί να βγαίνει χωρίς κανένα προσόν να ενημερώνει την κοινή γνώμη, λέγοντας ότι η Ελληνική πολιτεία έχει σχολές δημοσιογραφίας που διδάσκουν το ήθος και τους κανόνες δεοντολογίας.
Αυτά τα δημοσιεύματα με βάζουν σε μια έντονη διαμαρτυρία λέγοντας ότι μπορεί τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης να εξυπηρετεί αυτό το είδος της δημοσιογραφίας, λέγοντας ότι χαϊδεύει αυτιά, με τον ίδιο να ζητάει αυτό το θέμα να μπει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να μπουν κανόνες με τον ίδιον να μην γνωρίζει αν θα περπατήσει σε δικαστικές περιπέτειες.
Η απάντηση της αντιπολίτευσης ήρθε μέσω του Ευτύχη Ζουριδάκη, λέγοντας ότι δεν μπορεί ο κύριος Βλάχος να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο προκαλώντας τον να πει ονόματα.


Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση του Δημάρχου Κώστα Δρακονταειδή, ο οποίος προκάλεσε όποιον θέλει να του κάνει μήνυση ότι αυτοί που τα γράφουν αυτά είναι πολιτικά στημένοι, είναι σε διατακτική υπηρεσία, την εκτελούν με απόλυτη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σχέδιο, αλλά να ξέρουν ότι την αλήθεια δεν μπορείς να την κρύψεις, με την δημοτική αρχή να μην έχει κρύψει το πρόβλημα των σκουπιδιών, καθώς οι όποιες συζητήσεις μεταδίδονταν και από το ραδιόφωνο (Prisma 91,6), λέγοντας ότι αυτό αφορά ένα μέρος του τύπου.
Είναι δικαίωμα τους να μην τους αρέσει η φάτσα μου, αλλά υπάρχει ένα θέμα με την αλήθεια ανέφερε..
Αυτοί θα κάνουν την δουλειά τους και εμείς την δική μας, κατέληξε.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.