Κώστας Δρακονταειδής: Σέβομαι την ευαισθησία των συμπολιτών μας για τον Βιολογικό Ελλομένου, δεν είδα όμως καμία καταγγελία γιατί κάποιοι δεν συνδέονται σε αυτόν.”


Με αφορμή την σημερινή καταγγελία της ένωσης πολιτών Λευκάδας, για τον βιολογικό του Ελλομένου και την απαράδεκτη όσο και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση που επικρατεί στο χώρο όπως συγκεκριμένα αναφέρουν, ρώτησε τον δήμαρχο Λευκάδας ο Κώστας Γληγόρης.

Με παρέμβασή του ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν με γνώριζε κανένα δημοσίευμα, καλώντας τον κύριο Γλήγορη αν ήθελε ο ίδιος να πει κάτι για το θέμα.

Ο Κώστας Γληγόρης διάβασε μέρος της επιστολής που κοινοποιήθηκε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Λευκάδας, ανέφερε ότι χαίρεται που υπάρχουν πολίτες που δείχνουν ευαισθησία για το θέμα, ανεξάρτητα αν διαχειρίζονται την υπόθεση με το συγκεκριμένο τρόπο.

“Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτό τον τρόπο αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Εγώ δεν το έκανα αυτό ποτέ στη ζωή μου, αλλά αυτό έχει να κάνει με τον άνθρωπο την κουλτούρα του, την αντίληψη του και πως νομίζει ότι πρέπει να διαχειρίζεται τέτοια ζητήματα.”

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι κύριοι, τους οποίους δεν γνωρίζω προσωπικά και υπογράφουν την επιστολή με το συγκεκριμένο τίτλο, γνωρίζουν ότι αμέσως μόλις έπεσε στην αντίληψή μας το πρόβλημα κάναμε παρέμβαση.

Όμως μερικές φορές δεν είναι τεχνικά τόσο απλό το πρόβλημα, όσο νομίζουν κάποιοι καθισμένοι στο σαλόνι του σπιτιού τους, σχολιάζοντας την επικαιρότητα.

Γνωρίζετε ότι για τον βιολογικό υπάρχει υπεύθυνος με τον οποίον έχουμε υπογράψει σύμβαση, αυτό δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζετε, η υπηρεσία είναι επάνω κατά πάνω, θυμίζοντας παράλληλα και την κόντρα που έχει ο δήμος με τον εργολάβο για τα ζητήματα του δικτύου.

Εκεί παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα, παραπέμποντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά στον αντιδήμαρχο κ. Σέρβο.

Υπήρξε διακοπή του ρεύματος και εγκλωβισμός  αέρα που υπήρχε στο δίκτυο, σύμφωνα με την εκτίμηση της υπηρεσίας μας που έκανε αυτοψίες, αλλά και του υπεύθυνου που ασχολείται με το δίκτυο.

Επομένως δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητοι για αυτό το θέμα, καθώς ο δήμος προσπαθεί με κάθε τρόπο, ένα έργο το οποίο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και δεν αναφέρομαι στις εγκαταστάσεις του βιολογικού αλλά στο δίκτυο, να το φέρεις στα ίσα του και αυτός είναι ένας αγώνας τεσσάρων χρόνων.

Θα συνιστούσα και το λέω με πολύ μεγάλη αγάπη σε όλους ψυχραιμία και να αφήσουν τις καταγγελίες, αλλά να δούμε πως στην πράξη μπορούμε να κάνουμε την λειτουργία του βιολογικού καλύτερη.

Δεν είδα για παράδειγμα να γίνεται καταγγελία γιατί κάποιοι δεν συνδέονται με το βιολογικό, ενώ με μεγάλη ευκολία είδα να γίνονται καταγγελίες γιατί είχαμε αυτό που περιγράφτηκε στην επιστολή.

Επειδή θέλω να τα λέω όλα με το όνομά τους και να τους κοιτάζω όλους τα μάτια, δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσοι θέλουν να είναι δίκαιη θα πούνε και αυτό και καλά έκαναν και τα είπαν, θα έπρεπε να πουν όμως και το άλλο που ανέφερε ως παράδειγμα.

Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Σέρβος, επανέλαβε ότι εκεί υπάρχουν δύο έργα, το ένα είναι το δίκτυο το οποίο δεν έχει παραληφθεί ακόμα, στο οποίο έχουν γίνει παρεμβάσεις, μετά από αστοχίες που κατέδειξε η κάμερα που μπήκε μέσα στο δίκτυο, έχουν γίνει παρεμβάσεις σε αντλιοστάσια και έχουν δρομολογηθεί και για άλλα 2 όπως το κεντρικό και εκείνο που είναι στην παραλία και θα γίνουν μέσα στο Μάρτη.

Το ζήτημα είναι ότι εκεί έχουμε εισροές και ομβρίων και θαλασσινού νερού από ότι φαίνεται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε, γιατί από τη στιγμή που έχουμε εισροές κάποια στιγμή θα έχουμε και εκροές από το δίκτυο.

Σχετικά με τη μονάδα που αναφέρεται το δημοσίευμα, η δεξαμενή φόρτισης είναι η τελευταία δεξαμενή της μονάδας που δίνει τα επεξεργασμένα προϊόντα των λυμάτων για να μπουν μέσω του αγωγού διάθεσης στον τελικό αποδέκτη, που είναι η θάλασσα στο Λαμανάτο.

Οι μετρήσεις που κάνουμε σε τακτική βάση, δείχνουν προϊόντα καλής ποιότητας και συμβατά με τους περιβαλλοντικούς όρους.

Για κάποιο λόγο από διακοπή της ΔΕΗ από κεραυνούς, καθυστέρησε η λειτουργία της γεννήτριας που υπάρχει στη μονάδα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αέρας στον απαγωγό, γίνεται έλεγχος στα εξαεριστικά, προφανώς εγκλωβίστηκε αέρας και δεν μπορούσαν να προωθηθούν τα προϊόντα επεξεργασίας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποια διαρροή, όμως δεν είναι λήμματα και η παρέμβαση των υπηρεσιών ήταν άμεση.

Τώρα θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να στηρίξουν το έργο και θα πρέπει να συνδεθούν. Ήταν κάποιο αίτημα ετών από τους κατοίκους της περιοχής για να δημιουργηθεί ο βιολογικός και πρέπει όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να συνδεθούν και τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται, εξάλλου τόσο σε όλους τους βιολογικούς όσο και στα δίκτυα υπάρχουν μικροπροβλήματα.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25625 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Φωτοβολταικό είναι η κατασκευή πάνω απ την δεξαμενή, για να λειτουργεί με φωτοβολταικό ρεύμα το μότέρ που ίσως θα σπρώχνει τα λύματα στην ανηφόρα???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.