Κώστας Δρακονταειδής:”Με αγωνία περιμένουμε την απάντηση για τον τρόπο λειτουργίας του Τουριστικού Αγκυροβολίου, όταν ολοκληρωθεί.”


Με ερώτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππος Σκληρός, ζήτησε να μάθει πώς θα λειτουργήσει, εάν λειτουργήσει το καλοκαίρι το Αγκυροβόλι καθώς και αν θα ανατεθεί η λειτουργία του σε κάποιο ιδιώτη, ή θα το λειτουργήσει ο δήμος.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Λευκάδας, είπε ότι για να λειτουργήσει το Αγκυροβόλι χρειάζεται να ολοκληρωθεί με τυπικούς όρους όπως παράδοση-παραλαβή, με το κομμάτι αυτό να μην υπάρχει περίπτωση να έχει πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως είπε η δημοτική αρχή, έχει θέσει επίσημο ερώτημα πάνω από ένα χρόνο να απαντηθεί εάν δίνεται η δυνατότητα σε έργα ΕΣΠΑ όπως είναι το συγκεκριμένο, με ποια δυνατότητα μπορεί να λειτουργήσει αυτό το έργο.

Στο ερώτημα περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο να το λειτουργήσει ο δήμος με δικούς του υπαλλήλους που θα κάνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν σε μία μικρή Μαρίνα, ή αν έχει τη δυνατότητα ο δήμος μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας να επιλέξει ανάδοχο ο οποίος θα μπορέσει να το λειτουργήσει.

Απάντηση ακόμα δεν έχουμε λάβει, υπάρχουν θέματα και για αυτό δεν μπορούν να μας απαντήσουν, είναι ζητήματα που διερευνούν και επειδή εμείς το έχουμε θέσει πάνω από ένα χρόνο, πράγματι ανησυχούμε για την όποια απάντηση.

Για φανταστείτε να έχεις μία απάντηση ότι μπορεί να το λειτουργήσει μόνο ο δήμος, εκεί που θέλει εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς δεν μπορείς να πάρεις τον διοικητικό υπάλληλο ή τον εργατοτεχνίτη, να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Θέτω και εγώ ως προβληματισμό, έχουμε πολύ μεγάλη αγωνία να δούμε την απάντηση, είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα.

Αν μας ρωτάτε τι θα θέλαμε, θα επιθυμούσαμε να έχουμε τη δυνατότητα να το λειτουργήσει ο δήμος με δικό του προσωπικό, γιατί το οικονομικό όφελος που θα παραγόταν, θα ήταν μεγαλύτερο από μία δημοπρασία, στην οποία φυσικά αυτός που συμμετέχει υπολογίζει το δικό του κέρδος.

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.