Κώστας Δρακονταειδής: “Ελάχιστοι από τους υποψηφίους έχουν τοποθετηθεί δημόσια για την απλή αναλογική χωρίς κατάρες και κραυγές”


Με αφορμή την τοποθέτηση του Πέτρου Μήτσουρα για την απλή αναλογική, ο δήμαρχος Λευκάδας επιβεβαίωσε ότι αυτοί θα είναι οι συσχετισμοί, επισημαίνοντας μερικά πράγματα τα οποία όπως ανέφερε τίθενται και από συμπολίτες μας.

Το ζήτημα της δημοκρατίας δεν είναι ένα λάστιχο που το τεντώνουμε, ή το αφήνουμε να έρθει στη θέση του σαν ελατήριο ανάλογα το πώς μας βολεύει.

Αναφέρομαι σε όλους όσους ήταν παραδοσιακά πόλεμοι αυτού του εκλογικού συστήματος για τους δικούς του λόγους.

“Εμείς ως παράταξη με σαφήνεια αναφέρουμε στο πρόγραμμά μας ότι είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής υπερασπιζόμαστε την άποψή μας επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τη δημοκρατία λάστιχο.”

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος δεν κατανοεί και σε αυτό δεν απαντάει κανείς από τον πρόεδρο της κεντρικής Ένωσης δήμων, μέχρι τον τελευταίο που είναι αντίθετος με αυτή την άποψη, στο ερώτημα γιατί στις 9 από τις 10 χώρες της Ευρώπης έχουμε απλή αναλογική.

Δεν πρόκειται να απαντήσουν γιατί δεν έχουν επιχειρήματα. Δεν είναι πιο έξυπνοι στην Ευρώπη που έχουν μάθει να συζητούν   και να έχουν την κουλτούρα της συνεννόησης στην αυτοδιοίκηση.

Κανείς δεν έχει επιδιώξει μία σοβαρή συζήτηση για την απλή αναλογική, παρά μόνο τσιτάτα και συνθήματα.

Μάλιστα είμαστε σχεδόν τρεις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, από την πρώτη μέρα έχω προκαλέσει δημόσια που ψηφίστηκε το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο και ως παράταξη ασπαζόμαστε, αλλά και προσωπικά, όλους τους υποψηφίους να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Ελάχιστοι από όσο γνωρίζω από τους δημοτικούς υποψηφίους έχουν τοποθετηθεί επί της ουσίας του θέματος, όχι με κατάρες και κραυγές.

Εμείς λέμε με πολύ καθαρό τρόπο, ότι έχουμε ευθύνη όλοι μας και σήμερα που δεν ισχύει το υπάρχον σύστημα και αύριο που θα ισχύει απέναντι στην κοινωνία να κάτσουν να συνεννοηθούν όπου μπορούν και από εκεί και πέρα οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες θα καθορίσουν τα όποια αποτελέσματα.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς ακόμα και σε ένα θέμα που θα αναγκαστούν να ψηφίσουν όλοι θα δημιουργηθεί η απαραίτητη πλειοψηφία.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Λευκάδας έκανε έκκληση, λέγοντας πως ανεξάρτητα από την άποψη που έχουμε για το εκλογικό σύστημα, έχουμε καθήκον απέναντι από τους πολίτες να συνεννοηθούμε και σήμερα και αύριο, εννοώντας μετά τις δημοτικές εκλογές.

Μπορεί κανείς να διαφωνεί η να συμφωνεί με αυτή την κυβέρνηση ή την επόμενη και είναι και δικαίωμά του εφόσον έχει την πολιτική του άποψη, δεν είναι καλό πράγμα όμως όταν αυτή η κυβέρνηση έτυχε να το κάνει, δεν μπορεί να υπάρχουν δημοτικοί σχηματισμοί και παρατάξεις που είχαν πάει για θέση τους αυτή τη θέση και να μη λένε τίποτα για αυτό.

Για αυτό λέω ότι πάνω από όλα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και να λέμε με καθαρό τρόπο τη γνώμη μας και την αλήθεια.

Εγώ δεν έχω καμία ανησυχία όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, νομίζω η ίδια η ζωή και η κοινωνία θα υποχρεώσει με τους οποίους σχηματισμούς θα δημιουργηθούν τις παρατάξεις να κάτσουν κάτω και να συνεννοηθούν και νομίζω ότι σε ένα ποσοστό παραπάνω από 90% των θεμάτων μπορούν να δημιουργηθούν και συμμαχίες και πλειοψηφίες.

About Ομάδα Σύνταξης 27930 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Δημαρχε εσυ καλα τα πας.Να δουμε εκεινοι οι παρακουμπαροι που παραμυθιαζουν και τον ψηλο,αν θα φτασουν να εχουν ψηφοδελτια στην καλπη γιατι βλεπω τον αρχιτεκτονα να τα πινει με τον κουμπαρο,τακτικοτατα…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.