Κώστας Δρακονταειδή στον Prisma 91,6: “Εάν επανεκλεγώ θα καλέσω δημόσια τις παρατάξεις που είμαστε κοντά να πορευτούμε μαζί με καθαρούς όρους”


Συνέντευξη στο απογευματινό μαγκαζίνο παραχώρησε ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Αναφορικά με το θέμα των απορριμμάτων και την κριτική που έχει ακουστεί για καθυστερήσεις από τη δημοτική αρχή,  ανέφερε  ότι στην αναφορά του στην προηγούμενη συνέντευξη, ότι περιμένω να μου πουν τι έγινε πριν 40 χρόνια για τα απορρίμματα στη Λευκάδα, είχα πει κάτι που επαναλαμβάνω συχνά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι εγώ δεν υποτιμώ καμίας προηγούμενης αρχής και Δημάρχου την προσπάθεια, καθώς έκαναν τη δική τους προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος.

Μάλιστα είχα αναφερθεί ενδεικτικά στην προσπάθειά του ξεκινήματος της ιδέας επί κυρίου Φέτση και κάποιων συμπληρωματικών έργων με τη θητεία του κυρίου Αραβανή, κάτι που έχω επαναλάβει δεκάδες φορές, καθώς δεν είμαι από αυτούς που πετούν το ανάθεμα σε κανέναν.

Όμως όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα.

Εγώ έθεσα το πολιτικό-ρητορικό ερώτημα απευθυνόμενος προς τους πολίτες, τι αποτέλεσμα παρήχθη από όλες αυτές τις ενέργειες, κινήσεις, που καθόλου δεν υποτιμώ, δεν υποβαθμίζω και έχω πει αναλυτικά στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, γιατί ιδιαίτερα αυτή την περίοδο η τρίχα γίνεται τριχιά και εν πάση περιπτώσει οι συμπολίτες μας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Σχετικά με την ουσία των όσων κατά καιρούς ακούγονται και που θα ακουστούν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είπε ότι εμείς είχαμε ένα κατάλογο με περίπου 60 ενέργειες που κάναμε αυτό το διάστημα για να φτάσουμε εδώ που είμαστε.

Μάλιστα ξεκίνησε σήμερα στο σύστημα που αναρτούμε αυτό που λέμε τεύχη δημοπράτησης, για να γίνει η δημοπρασία, όλη αυτή η διαδικασία φτιάχτηκε σε συνεννόηση με το υπουργείο Μεταφορών, περιβάλλοντος το οποίο μας απαντάει σε 20 μέρες περίπου και γίνεται η δημοπρασία της ΜΟΠΑΚ.

Ταυτόχρονα παλεύουμε εμείς και για το μεσοδιάστημα, όλες αυτές τις λύσεις τις οποίες έχω αναλύσει διεξοδικά, προσωρινό ζήτημα κομποστοποίησης, πήραμε και για αυτό περιβαλλοντική άδεια, επομένως η κριτική του σαλονιού, αυτοί που κάθονται σταυροπόδι παραγγέλνουν τον καφέ τους και ασκούν κριτική στους άλλους, είναι μία κριτική που δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα για την κοινωνία.

Εγώ είμαι πολύ ανοιχτό στην κριτική, αλλά αυτή πρέπει να είναι τεκμηριωμένη.

Δεν είμαι από αυτούς που μπορεί εύκολα θα συμφωνήσω με τον κύριο Μάκη Μελά, αλλά διαβάζοντας την συνέντευξή του στον Prisma 91,6 πρέπει να πω ότι περίπου είναι αυτό το μίνι ιστορικό που ανέφερε.

Μάλιστα θέλω να αφήσω ασχολίαστα τα όσα ακούστηκαν περί ύπαρξης χρηματοδοτήσεων, διότι χρηματοδότηση μπορεί να έχεις, ωστόσο όταν δεν έχουν ωριμάσει οι διαδικασίες, όσες χρηματοδοτήσεις και να έχεις, από οποιοδήποτε πρόγραμμα δεν μπορείς να δημοπρατήσεις τίποτα.

Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα, άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν ή ασχολήθηκαν παρελθοντικά με την αυτοδιοίκηση, θα έπρεπε να γνωρίζουν.

Αναφερόμενος στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του και στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας υποψήφιος στελεχώνοντας το, ανέφερε ότι όποιος υποστηρίζει ότι η συγκρότηση του είναι μία εύκολη υπόθεση λέει ψέματα, ή τουλάχιστον έχει άγνοια εάν δεν έχει ασχοληθεί.

“Το ζήτημα δεν είναι να βρεις 50 ανθρώπους για να φτιάξεις ένα ψηφοδέλτιο, αυτό είναι εύκολο, πρέπει αυτούς τους ανθρώπους με τα δικά μου κριτήρια πάντα, προφανώς την χωροταξική διάταξη και αυτό πρέπει να λάβουν υπόψιν όλοι οι υποψήφιοι, καθώς δεν μπορεί για παράδειγμα από την περιοχή των Απολλωνίων, να βάζεις έναν υποψήφιο που δραστηριοποιείται στη Νικιάνα.

Το δεύτερο είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου.

Δηλαδή εάν ο μέσος πολίτης που παίρνει το ψηφοδέλτιο στα χέρια του, ρίχνει μία ματιά και διαβάζει 50 ονόματα να έχει την αίσθηση και να λέει, ότι είναι ένα αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο άσχετα με το αν συμφωνεί με όλες τις επιλογές.

Ένα τρίτο πολύ σοβαρό κριτήριο είναι το ζήτημα των πολιτικών καταγωγών.

Εγώ έχω πολιτική άποψη και το ξέρει όλη η Λευκάδα αυτό, ωστόσο δεν μπορώ να συγκρατήσω ένα ψηφοδέλτιο με κομματικά χαρακτηριστικά.

Επαναλαμβάνω ότι αυτή την πρακτική κάνω από το 2006 και εκεί εν πολλοίς κρίνονται όλα αυτά τα θέματα περί ανεξαρτησιών που ευδοκιμούν την περίοδο των εκλογών και όλοι θέλουν να βαφτίζονται ανεξάρτητοι.

Εκεί δοκιμάζεται η ικανότητα, πως ο υποψήφιος δήμαρχος μπορεί να ταιριάξει ανθρώπους, με διαφορετικές πολιτικές αναφορές, ώστε να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο που έχει ένα κοινό όραμα.

Επομένως η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς μέσα σε όλα αυτή τη διαδικασία υπάρχει και η ποσόστωση των γυναικών, που εγώ δεν περιμένω την ποσόστωση για να το πράξω αυτό και από την άποψη της αντίληψης η στόχευση μου ήταν να μπορέσω πολύ πάνω και από το 40% που ορίζει ο νόμος στο επίπεδο των γυναικών.

Μερικά από τα στοιχεία που σας περιέγραψα, εκτιμώ ότι έχει και το μέρος του ψηφοδελτίου μας που δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι απολύτως ανοιχτό στην κοινωνία, με ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές καταβολές, με ανθρώπους όμως που μας συνδέει η προσπάθεια για έναν κοινό αγώνα, για να κάνουμε ακόμα ένα βήμα για τη Λευκάδα, να την πάμε λίγο καλύτερα.

Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία, ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο που φέρνει φρεσκάδα, νέους ανθρώπους στο προσκήνιο που Στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν έχουν ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά και αυτό είναι ένα άλλο στοιχείο που εγώ θα ήθελα να έχω και το κατάφερα στο ψηφοδέλτιο μου.

Η ανανέωση του ψηφοδελτίου μου σε σχέση με το προηγούμενο είναι πάνω από 50%, καθώς προσεγγίζει το 60%.”

Στο ερώτημα πώς σχολιάζει που στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είναι υποψήφιοι τόσο ο κύριος Γκογκάκης, αλλά και ο Στάθης Βλάχος, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν εκλεγμένοι και δεν θα είναι στο επόμενο ψηφοδέλτιο, είναι άνθρωποι που στηρίζουν την σημερινή δημοτική αρχή και θα την στηρίξουν στις επόμενες εκλογές εάν οι πολίτες επιλέξουν να είναι στη θέση αυτή.

Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί θα μπορούσαν κάποιοι, να μην είναι στο ψηφοδέλτιο γιατί διαφωνούν, κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν ισχύει.

Αυτό το αξιολογώ από τη δική μου πλευρά, γιατί μιλάω με ανθρώπους που κατανοούν και τα ζητήματα της ανανέωσης, υπάρχουν άνθρωποι που είναι εκλεγμένοι και θεωρούν ότι πρέπει να σταματήσουν γιατί υπάρχουν και άλλα ζητήματα είτε προσωπικά είτε οικογενειακά, βάζουν καινούργιες προτεραιότητες στη ζωή τους, γιατί η ζωή ποτέ δεν σταματά, επομένως όλοι αυτοί που δεν συμμετέχουν είναι ένα μείγμα ανθρώπων που όλοι στηρίζουν τη δημοτική αρχή και το νέο ψηφοδέλτιο, που όμως λόγω προτεραιοτήτων που οι ίδιοι βάζουν στη ζωή τους κάθονται στην μπάντα, καθώς κάποια έχουν την αντίληψη που εκτιμώ ότι είναι σωστή, θεωρώντας ότι και νέοι άνθρωποι πρέπει να μπουν στην αυτοδιοικητική κονίστρα, ώστε να έρθει και νέο αίμα που το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως Ελλάδα.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21330 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.