Κώστας Δέρβος στον Prisma 91,6: “Μετά της Ευρωεκλογές ο κύριος Τσίπρας θα αναγκαστεί να συρθεί σε Εθνικές εκλογές.”


Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο Κώστας Δέρβος υποψήφιος Ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Όπως εκτίμησε αναγκαστικά μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ Τσίπρας, θα αναγκαστεί να συρθεί πολύ σύντομα σε εθνικές εκλογές και αυτό βασίζεται όχι μόνο στην ανάγνωση των δημοσκοπήσεων που απλά είναι μία αποτύπωση της στιγμής, αλλά και σαν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής περιοδεύοντας  αρκετά ανά την Ελλάδα όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας ζητούν μία μεγάλη και γενναία πολιτική αλλαγή.

Και ζητούν μία αλλαγή που θα τους δώσει μία πολιτική ανάσα, γιατί τα τέσσερα τελευταία χρόνια υπάρχει μία φορομπηχτική πολιτική, με αύξηση των έμμεσων φόρων, αλλά και ασφαλιστικών εισφορών, με αποτέλεσμα η μικρομεσαία τάξη που είναι και η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής κοινωνίας κυριολεκτικά να καταρρεύσει.

Πέραν όμως της ζημιάς που έχει γίνει στην οικονομία, βλέπουμε ότι ζημιά έχει τελεστεί τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι της υγείας, παιδείας και πόσο επιζήμια ήταν η κυβερνητική θητεία του κυρίου Τσίπρα στο κομμάτι των εθνικών ζητημάτων.

Ο κύριος Τσίπρας έφερε μία κατάπτυστη συμφωνία που αναγνωρίζει τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που οι πρώην πρωθυπουργοί είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά, χωρίς ποτέ να ρωτήσει τον ελληνικό λαό και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία.

Όταν δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Καμμένο να φύγει από την κυβέρνηση, για να μην συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις Πρέσπες, ο κύριος Καμμένος ήταν αυτός που έδωσε το στυλό για να υπογράψει την συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τον κύριο Δερβό με την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ πιο εύκολο να μετακινηθεί κανείς και να αναζητήσει εργασία και αυτή η ελευθερία είναι κάτι πολύ θετικό, όμως το άσχημο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι σύμφωνα με έρευνες, επειδή η κρίση στη χώρα μας έχει παραταθεί και έχει φτάσει τα 10 χρόνια, έχουν φύγει εκατοντάδες χιλιάδες νέοι με αποτέλεσμα το 2050, θα είμαστε ένα κράτος 8 εκατομμυρίων κατοίκων, δεύτερο γηραιότερο στην Ευρώπη.

Όπως αντιλαμβανόμαστε αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα, καθώς το δημογραφικό είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας μας.

Για να αλλάξει αυτό πρέπει να υπάρξει μία Εθνική στρατηγική με συναινέσεις επάνω σε αυτό το κομμάτι και όλες οι φωνές που έχουν διαχρονικά έντονο το χαρακτήρα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν μία Εθνική πολιτική που θα αρχίσει να ανακόπτει σιγά-σιγά, το κύμα της φυγής των νέων ανθρώπων.

Δυστυχώς αντί να εξάγουμε πορτοκάλια, ελαιόλαδο, κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και άλλα του πρωτογενή τομέα, εξάγουμε φθηνούς επιστήμονες και φθηνά εργατικά χέρια για όλες τις χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για παράδειγμα ένας οδοντίατρος στοιχίζει 110.000 ευρώ, για να αποφοιτήσει από το ελληνικό πανεπιστήμιο, βγαίνει στην αγορά εργασίας, επειδή τα πράγματα στην οικονομία είναι ασφυκτικά, οι τράπεζες δεν εκταμιεύουν χρήματα, εκτός αν είσαι ο Πολάκης όπου μπορείς να πάρεις δάνειο, απογοητεύεται πολύ πιθανόν να πάει στην Αγγλία, να νοικιάσει μία καρέκλα οδοντιάτρου και να χτίσει εκεί την οικογένειά του και να ξεκινήσει από εκεί τη ζωή του.

Πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι, ότι χάνεις σχέσεις, οικογένεια και φίλους, πόσο επιζήμιο είναι αυτό για την πατρίδα μας.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25701 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.