Κώστας Μπάρκας στον Prisma 91,6: Εμείς τον Σεπτέμβρη πήγαμε με μια ψηφισμένη συμφωνία, είπαμε στον κόσμο διαπραγματευτήκαμε, εκβιαστήκαμε, υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία και προσπαθούμε να διεκδικήσουμε το κοινωνικό της πρόσημο


Ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού Πρέβεζας κ Κώστας Μπάρκας μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 με τους Μιχάλη Μίχο και Χάρη Τσάντη σχετικά με τις εξελίξεις σε σχέση με τη διαπραγμάτευση. «Δεν πετάμε στα σύννεφα ωστόσο οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. η διαπραγμάτευση βαίνει προς το κλείσιμό της, στις 24 Μαίου θα έχουμε  το κλείσιμο της αξιολόγησης και πλέον το θέμα της διευθέτησης του χρέους δεν είναι απλά μια αναφορά αλλά γίνεται πραγματικότητα. Και οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν ότι το χρέος της χώρας είναι μη βιώσιμο και  μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν και να αποτυπώσουν τη διευθέτηση του χρέους» σημείωσε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «Δεν πετάμε στα σύννεφα αλλά δικαιούται και η χώρα και η κοινωνία να βλέπει πιο θετικά πλέον το μέλλον».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στο νέο ασφαλιστικό σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου έπρεπε να εξασφαλίσει 1% του ΑΕΠ με βάση το ασφαλιστικό. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση  δεν ήταν ότι έκαναν οι προηγούμενες δηλαδή οριζόντιες μειώσεις σε συντάξεις. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση ήταν να γράψει από μόνη της μια μεταρρύθμιση που ήταν αναγκαία να γίνει  σε ένα ασφαλιστικό που ήταν υπο κατάρρευση, δημόσια ταμεία που δεν είχαν καθόλου χρήματα και ένα συνταξιοδοτικό σύστημα που ήταν αδύνατο να καταλάβει κάποιος πότε μπορεί να πάρει σύνταξη με πολλές διαφοροποιήσεις κτλ. Δεν το βάλαμε κάτω από το χαλί αλλά διεκδικήσαμε και κάναμε μια ολόκληρη μεταρρύθμιση. Δεν κάναμε οριζόντια μείωση, διασφαλίσαμε απολύτως τις συντάξεις. Διασφαλίσαμε ότι και οι νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν ανάλογες συντάξεις και δε θα υποστούν και αυτοί οριζόντιες μειώσεις. Θέλαμε να αποτυπώσουμε την ισονομία στο ασφαλιστικό σύστημα. Δηλαδή ανάλογα με αυτά που ο καθένας βγάζει να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και όχι με βάση τις τριετίες και τις πενταετίες».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που υπήρχαν από το σύνολο των επαγγελματικών σωματίων ο κ Μπάρκας σημείωσε ότι «υπήρχαν άνθρωποι που είχαν συγκεκριμένα στοιχεία παραπληροφόρησης αλλά και μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί, άνθρωποι που έχουν μεγάλη οικονομική άνεση. Εμείς διασφαλίσαμε ότι οι νέοι επιστήμονες που δίνουν καθημερινά τη μάχη στη δουλειά τους προστατεύονται».

Σε σχόλιο σχετικό με την αισιοδοξία του ο Κώστας Μπάρκας τόνισε: «Στόχος μας είναι να στεκόμαστε στο πλάι της κοινωνίας, σε μια κοινωνία που έχει υποστεί το βάρος της κρίσης.»

Σε σχέση με την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πρέβεζα και όσα οι πολίτες του μεταφέρουν, ο βουλευτής ανέφερε ότι «διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να πάν στην περιφέρειά τους. Ο κόσμος συζητάει, αποτυπώνει τα ερωτηματικά που έχει, λέει αυτά που τον προβληματίζουν , γίνεται μια ουσιαστική συζήτηση χωρίς κραυγές, χωρίς όξυνση της συζήτησης. Αυτή η σχέση που έχει αναπτυχθεί με το νομό είναι ουσιαστική και αποτυπώνεται καθημερινά., εμείς δεν κρυβόμαστε από την κοινωνία, έξω είμαστε, μεταφέρουμε τους προβληματισμούς στη βουλή, λύνουμε τυχόν παρεξηγήσεις και παραπληροφόρηση που έχει ο κόσμος και προχωράμε έτσι».

Κλείνοντας ο Κώστας Μπάρκας απαντώντας του σχετικά με τις κόκκινες γραμμές ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε «Τον Αύγουστο βρεθήκαμε μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση να υπογράψουμε μια συμφωνία για την οποία έχουμε ουσιαστικές αντιρρήσεις. Παρόλα αυτά με βάση τη συμφωνία η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, ούτε ένα βήμα μπροστά. Αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει αυτά αποτυπώνουμε. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε μια σκληρή μάχη ώστε τα βάρη να μην πέσουν στην κοινωνία που έχει πληρώσει την κρίση αλλά σε μια κοινωνική ομάδα που ήταν στο απυρόβλητο». Στην συνέχει σημείωσε «Εμείς δεν κρυφτήκαμε. Πήγαμε σε μια εκλογική μάχη τον Σεπτέμβρη με μια ψηφισμένη συμφωνία. Είπαμε στον κόσμο έχουμε αυτή τη συμφωνία και θα παλέψουμε για το κοινωνικό πρόσημο αυτής της συμφωνίας. Και αυτό κάνουμε. Να θυμίσουμε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν αυτό, πήγαιναν σε εκλογές χωρίς ψηφισμένες συμφωνίες. Εμείς τον Σεπτέμβρη πήγαμε με μια ψηφισμένη συμφωνία, με μια πραγματικότητα στα χέρια μας και είπαμε στον κόσμο διαπραγματευτήκαμε, εκβιαστήκαμε, υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία και προσπαθούμε να διεκδικήσουμε το κοινωνικό πρόσημο αυτής της συμφωνίας».

About Ομάδα Σύνταξης 28417 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.