Κώστας Αραβανής στον Prisma 95,1: "Στήριξα Δρακονταειδή γιατί με ξαναζεσταμένη σούπα δεν κάνεις Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι"


 
Την πρώτη του συνέντευξη στον Prisma 95,1 έδωσε ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, κάνοντας μια εκτίμηση όσον  αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, μιλώντας  και για την απόφαση του να στηρίξει την υποψηφιότητα Δρακονταειδή, καθώς και για το πολιτικό του μέλλον, λέγοντας ότι έχει βάλει μια άνω τελεία και δεν έχει διάθεση να αποστρατευτεί.
 
Ο Κώστας Αραβανής εξήγησε τον λόγο που μόλις ανακοινώθηκε η νίκη Δρακοντραειδή τον συνεχάρη στο εκλογικό του κέντρο,  λέγοντας ότι ήταν θέμα ευγένειας να συγχαρεί προσωπικά τον νέο  Δήμαρχο Λευκάδας  για την νίκη του και το ίδιο θα έκανε για τον οποιονδήποτε κέρδιζε τις εκλογές και ήταν Δήμαρχος.
 
Ο ίδιος ανέφερε ότι την επομένη έφευγαν για την Λεκάτ της Γαλλίας και δεν μπορούσε να ακολουθηθεί το τυπικό της διαδικασίας που θα ήταν να τον καλέσει στο γραφείο του, η να πάει ο ίδιος να τον συγχαρεί στο δικό του γραφείο.
 
Έπρεπε να τον συγχαρεί και ο μόνος τρόπος ήταν το εκλογικό του κέντρο παρουσία κόσμου. «Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου και θα το έκαναν με οποιονδήποτε κέρδιζε, διαφορετικά τι έπρεπε να κάνω να του στείλω με κούριερ τα κλειδιά του Δημαρχείου» ανέφερε
drakos-aravanis

Στήριξα τον Δρακονταειδή
Για την εκλογική ήττα  του Σπύρου Μαργέλη, ο κύριος Αραβανής ανέφερε ότι κάποιοι φίλοι του  κύριου Μαργέλη είπαν, “ας μην ανατρέξουν αλλού να δουν που έφταιξαν, ας δούνε τους ίδιους μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής”.
 
Όσον αφορά την απόφαση του ως πολίτης, όπως είπε  στήριξε την υποψηφιότητα Δρακονταειδή και για ένα δεύτερο λόγο, να δει πως λύνει τα προβλήματα, αλλά και γιατί δεν πίστευε ότι με ξαναζεσταμένες σούπες μπορείς να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
 
Ο ίδιος απάντησε και στο ερώτημα αν υπήρξε πολιτικό αντάλλαγμα λέγοντας με νόημα «ναι για να πάνω στο σχολείο και να κάνω μάθημα» για να συμπληρώσει: «ξέρετε πόσα ακούστηκαν από φυλλάδες εδώ, ότι θα με ορίσει Γενικό Γραμματέα, ότι θα με πάρει σύμβουλο, ότι θα με διορίσει από εδώ και από εκεί, ότι δεν μπορώ να γυρίσω να κάνω μάθημα στο σχολείο. Δεν είναι έτσι τα πράγματα.», κατέληξε.
 

 

Όσον αφορά  τον λόγο που δεν έκανε έλεγχο και απολογισμό για το τι παρέλαβε στον Δήμο  κατά την νέα του Θητεία ο κύριος Δρακονταειδής,  είπε ότι και  ο ίδιος δεν παρέλαβε τίποτε όταν ανέλαβε για τον απλούστατο λόγο ότι υπήρχαν επτά διαμερίσματα και δεν υπήρχε μια ενοποιημένη οικονομική και διοικητική υπηρεσία.
Ο κύριος Δρακονταειδής και οι συνεργάτες του για πάρα πολλές μέρες στον Δήμο είχαμε συνεργασία με τον εξωτερικό λογιστή  που υποστήριζε την οικονομική υπηρεσία, τα οποία αποτελέσματα αναρτήθηκαν και στο Διαδίκτυο. 
 

Χάρηκα που ο Δήμος είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη.
Ο κύριος Αραβανής εξέφρασε την χαρά του που ο Δήμος Λευκάδας θέλει να βάλει τάξη σε θέματα καθαριότητας, αλλά και για την κίτρινη γραμμή στα τραπεζοκαθίσματα. «Δεν μπορούν κάποιοι να εκμεταλλεύονται τους συμπολίτες τους.  Όταν κάποιος γεμίζει τον τόπο με τραπεζοκαθίσματα δεν είναι ότι στερεί έσοδα από τον Δήμο, αλλά ελεύθερο δημόσιο χώρο από τους πολίτες και καλά θα κάνουν να βάλουν τάξη και εγώ θα τους χειροκροτήσω.»
 

 
Μόνο με την ΕΥΔΑΠ μπορούμε να λύσουμε το πολύπλοκο θέμα της ύδρευσης.

Για το κρίσιμο θέμα της ύδρευσης και το κατά πόσο εύκολα μπορεί να λυθεί το πρόβλημα των υδάτινων πόρων, είπε ότι με μια λογική τιμή που μας έδινε η ΕΥΔΑΠ τότε, θα είχαμε μια πολύ καλή ποιότητα νερού και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα τώρα. Δυστυχώς όπως ανέφερε ο κύριος Αραβανής, πέσαμε την δύσκολη περίοδο που ο κόσμος είχε βγει στην πλατεία Συντάγματος και στα κεραμίδια λόγο λιτότητας με τον φόβο ότι θα ιδιωτικοποιηθεί και η ΕΥΔΑΠ.

Τελικά πολύ πριν αλλάξει η κυβέρνηση το Συμβούλειο της Επικρατείας από το 2013 την έβγαλε από Το ΤΑΥΠΕΔ. Αν είχαμε προσεγγίσει το θέμα τότε θα το είχαμε λύσει με τον ίδιον να εύχεται να προσεγγιστεί η ΕΥΔΑΠ τώρα που παραμένει κρατική, γιατί θεωρώ ότι μόνο με την ΕΥΔΑΠ μπορεί να λυθεί αυτό το πολύπλοκο και κοστοβόρο θέμα.

Κακό σπυρί που δεν σπάσαμε η Αναπτυξιακή
Όσον αφορά την Αναπτυξιακή, ο κύριος Αραβανής είπε  χαρακτηριστικά ότι  ήταν ένα κακό σπυρί, το οποίο δεν το έσπασε με τους συνεργάτες του, γιατί φοβήθηκαν να μην χαθούν από την Λευκάδα κάποια κονδύλια.
Δυστυχώς το κακό ερχόταν από μακριά, με όλα όσα γίνονταν εκεί να  τα βρίσκει  η έκθεση του Υπουργείου, η οποία προκλήθηκε από κάποιον που ήθελε να πάρει ένα έργο της Αναπτυξιακής και δεν το πήρε.
Ο ίδιος ήταν κάθετος στο να κλείσει η αναπτυξακή, ωστόσο έκαναν μεγάλες προσπάθειες να μην χαθούν αυτά τα χρήματα από την Λευκάδα. Δεν μπορούσε με όλα αυτά που είχαν γίνει να διαχειριστεί το πρόγραμμα και ήταν πολύ δύσκολο να καμφθούν οι παρατυπίες, με τον κύριο Αραβανλη να λέει ότι  πολύ καλά κάνει ο νέος  Δήμαρχος να θέλει να την κλείσει.
Όσον αφορά τις ευθύνες ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είναι εισαγγελέας,  λέγοντας ότι ήδη αρχίζουν και σπάνε τα στεγανά. Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι όλα αυτά τα ζητήματα είχαν έρθει στο συμβούλιο, ωστόσο κάποιοι δεν ήθελαν να τα ακούσουν.

 
Για το θέμα της άμμου
Όσον αφορά το θέμα της άμμου ο κύριος Αραβανής υπογράμμισε ότι η Περιβαλλοντική μελέτη δεν είχε ένα όρο ο οποίος θα έλεγε που πάει η άμμος. Ωστόσο την όλη μελέτη για το θέμα την είχε κάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από το 1999. “Το ξέχασαν αβλεψία τελειώσαμε.” Γίνεται ένα έργο με ένα κενό με τον ίδιο να αναρωτιέται αν είναι τόσο δύσκολο αυτό το γραφειοκρατικό κράτος να λύσει το πρόβλημα.
Το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και δυο χρόνια και δεν είναι θέμα του εκάστοτε δημάρχου να το λύσει.

 

Δεν έχω παροπλιστεί πολιτικά.

Όσον αφορά τα επόμενα  βήματα του,  ανέφερε ότι επέλεξε ο ίδιος στις 3 Ιανουαρίου να μην είναι υποψήφιος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου βάζοντας μια άνω τελεία στα πράγματα.

“Αν ήθελα να βάλω υποψηφιότητα, θα το έκανα και κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να προσδιοριστούνε”, δήλωσε.

Η άνω τελεία θα βγει όταν θα έχουμε καινούριο κεφάλαιο και καινούριο νόημα κάτι που δεν θέλησε να προσδιορίσει, ενώ δεν έκρυψε την χαρά του που γύρισε στο σχολείο.

 

Ακούστε την όλη:

 

 

 

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 357 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.