Κορονοϊός: Σκέψεις για τοπικά lockdown και αποκλεισμούς αεροδρομίων


Εντονη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία σε συνδυασμό με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε νησιά, όπως η Μύκονος, υποχρεώνουν την κυβέρνηση να προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στη λήψη νέων μέτρων.  Ετσι, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open και του Σπύρου Μουρελάτου, σήμανε συναγερμός τις τελευταίες ώρες καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης επισείουν την προσοχή προκειμένου να μην γκρεμιστεί ό,τι έχει χτιστεί μέχρι τώρα στην αντιμετώπιση του ιού.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν σκέψεις για έναν νέο γύρο περιοριστικών μέτρων, σε επίπεδο δήμων ή νομού ή να πάμε και σε απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια ή συγκεκριμένους προορισμούς που δίνουν αρκετά κρούσματα του ιού – όπως έγινε με την Ντόχα του Κατάρ. Αλλωστε, το γεγονός ότι από τα 97 νέα κρούσματα τα 30 προήλθαν από το εξωτερικό, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως όλους τους προορισμούς. Γενικότερα, υπάρχει η σκέψη να επιβάλλονται μέτρα κάθε φορά εκτιμώντας την κατάσταση όπως θα εξελίσσεται.

Η ανησυχία ξεκίνησε από τις μικρές εστίες κρουσμάτων που ανιχνεύθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας. Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον των επιστημόνων εστιάζεται στο δήμο Μύκης (ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης), όπου σε διάφορα χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορονοϊού, κάτι βεβαίως που επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση, καθώς στην Ξάνθη ανιχνεύθηκαν 29 νέα κρούσματα.

Τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά στην Ξάνθη εντοπίστηκαν σε 2.600 εργαστηριακούς ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Ακόμη, έγιναν άλλα 400 τεστ στο συγκεκριμένο μέρος από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για μία περιοχή, η οποία από την αρχή της πανδημίας είχε παρουσιάσει έξαρση κρουσμάτων. Τα βλέμματα των ειδικών στρέφονται και στην περιοχή της Θήβας, όπου 12 εργαζόμενοι του νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα, καθώς εμφανίστηκε στην εφημερία του νοσοκομείου κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια έπειτα από έλεγχο στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Και στη Φθιώτιδα, όμως, υπάρχει ανησυχία, καθώς νεαρός φέρεται να είναι ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή της Αταλάντης, οι επαφές του οποίου ιχνηλατούνται από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ.

Πηγή: ethnos.gr
About Ομάδα Σύνταξης 27511 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η Ελλάδα έχει πολύ υψηλό επίπεδο πνευματικό. Ψηλότερο δεν γίνεται.
  Για τούτο το τριήμερο του Αγίου πνεύματος έφυγαν απ τα διόδια της πρωτεύουσας 20% λιγότεροι εκδρομείς από το 2019.
  Λες και το πανδημικό θέμα έληξε με το μαχαίρι σε πείσμα των προοδευτικών μέτρων χαλάρωσης και των ιατρικών συστάσεων για κάθε αυτοπροφύλαξη των πολιτών.
  Λες και υπήρξε Εθνική εσωτερική συνωμοσία ( από που??) για να φοβήσουν τους πολίτες για τον κίνδυνο ακόμα του κορονοιού??
  Ένας πληθυσμός που μισεί τους τόπους διαβίωσης και κύρια τα αστικότερα τοπία πού ζεί εργάζεται, και αφηνιασμένος τραβάει όπου φύγει φύγει για το πουθενά.
  Καμμία κοινωνική διαβιωτική συνοχή ενός πληθυσμού και κατά τόπους που ίλα του φταίνε, όλα είναι καχύποπτα , ειδικότερες γνώμες δεν υπάρχουν, και αν υπάρχουν δεν τις ακούει κανείς και μόνο επ απειλή νομοθετικών αμαγκαίων απαγορεύσεων μπορεί να συγκροτηθεί μια πλατύτερα αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά.
  Ακόμα και τον λογικό φόβο των συνανθρώπων των στους τόπους προορισμού , για την έστω και κάποια πιθανότητα -όχι μικρή-για μεταφορά λανθάνοντος κορονοιού δεν σκέφτεται κανείς.Αλλά μπουκάρει στο μεταφορικό μέσο συτοκίνητο ή πλοίο και όπου φύγει φύγει απ τον βιωτικό τόπο για 2 δυό νυχτιές.
  Καλά είναι κάποια φορκά ,σέ κάποιο χρόνο,κα-ποτέ, να σκεφτεί και ο υψηλού μορφωτικού επιπέδου πληθυσος ή κάποιο μεγάλο ή μικρότερο μέρος του, για τις αναγκαιότητες, τις πραγματικότητες, τις επιλογές ζωής ( αυτές πάντα κοστίζουν) , τις σχέσεις βιωτικότητας , και να μην φταίει πάντα το κράτος , ή οποιαδήποτε άλλης μορφής εξουσία .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.