Κορονοϊός πανηγύρια Νίκος Παπαθανάσης: Προς απαγόρευση μέχρι τέλος Αυγούστου [vid]


Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Μεταξύ άλλων, σχολίασε και την απόφαση να απαγορευτούν τα πανηγύρια μέχρι τα τέλη Ιουλίου, σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται η απαγόρευση να επεκταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αν το μέτρο απαγόρευσης επεκταθεί και τον Αύγουστο, τότε δεν θα διεξαχθούν τα πανηγύρια που γίνονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου. Τα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου, πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα τους, αποτελούν και μια σημαντική πηγή εσόδων για την επαρχία.

Επιπλέον , ο υφυπουργός ανέφερε πως έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από όλες τις Αρχές και τα αποτελέσματα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, σημείωσε πως σημαντικό ρόλο στην προστασία από τον κορονοϊό παίζει η ατομική ευθύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «δεν μπορεί να είναι ένας αστυνομικός πίσω από κάθε πολίτη». Προέτρεψε, δε, τους πολίτες να κάνουν παρατηρήσεις όταν βλέπουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.

Απατώντας σε ερώτηση για το αν θα παρθούν νέα μέτρα, όπως αυτό που ακούστηκε για τη μείωση του μέγιστου αριθμού καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση, απάντησε πως δεν υπήρξε τέτοιο σενάριο, αλλά και ότι «γενικά, δεν υπήρξε κανένα μέτρο στο τραπέζι, εκτός της εντατικοποίησης των ελέγχων». Ξεκαθάρισε, δε, ότι: «δεν θα υπάρξει γενικό lockdown, αλλά θα υπάρξουν τοπικά αν χρειαστεί», υπογραμμίζοντας ότι, «δε θέλουμε να βάλουμε φρένο στον τουρισμό».

Οι Έλληνες χαλάρωσαν – 9 στους 10 δεν φορούν μάσκα

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες της υγείας σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Τα κρούσματα είναι πλέον καθημερινά διψήφια, την Τετάρτη κατεγράφησαν 27 νέα, ενώ πλέον οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική ακόμα και στους κλειστούς χώρους.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27425 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Ο κόσμος πάντα το καλοκαίρι επιζητεί χαλάρωση κινητικότητα διακοπών λίγο ανεμελιά να το ρίξει λίγο έξω από τον καθημερινο ημερήσιο ασφυκτικό προγραμματισμό, έστω και σε λίγες μέρες άδεια. Ζητάει να χορέψει να διασκεδάσει… να ( που τραγουδάει και ο Δήμος Μούτσης στο ομώνυμο τραγούδι του ).
  άλλη εκδοχή που δείχνει την διάθεση.. το χορευτικό τραγούδι νησιωτικοπαρμένο ” καλαμάρια και γαρίδες πούναι για τους μερακλήδες ”.
  Παλαιότερα στην στεριανή εκδοχή ήτανε το ” μελαχροινάκι ”. Σήμερα κάτι άλλο κυκλοφορεί αλλά και η πανηγυριώτικη μουσική έχει και αυτή εμπλουτιστεί .με διάφορα λαικά άσματα που τροποπιιούνται σε χορευτικά του συρμού , του κυκλωτικού χορευτικού πολλών… και η πανηγυριώτικες παρέες έρχονται στο τσακίρ κέφι.
  Ασφαλώς και λόγω του κορονοιού και του δίμηνου περιορισμού οι διαθέσεις για να ξεσκάσει ο κόσμος ανέβηκαν , και περίμεναν οι πολίτες το καλοκαίρι για κάτι παραπέρα πρόσθετα απ την καθημερινότητα. Αλλά ο coronovirus – ο κορονοβιρούς- μας κλείνει το μάτι πονηρά και ειρωνικά.. λέγοντας ” είμαι εδώ προσοχή γιατί θα σας αροπάξω ”.
  Γρίππη απ το Κέλτικο Γκρίπεν -Grippen- αρπάζω, αφού δεν είχαν άλλο όρο να περιγράψουν το τέλος του 19ου αιώνα και την αρχή του εικοστού το τότε σύμπτωμα της μαζικής με σημερινούς όρους γρίππης, που άρπαζε μαζικά τον πληθυσμό , και τον θέρισε κυριολεκτικά με το τέλος του Α παγκοσμίου πολέμου το 1918, που βρήκε τους ανθρώπινους οργανισμούς εξαντλημένους από τον παγκόσμιο πόλεμο.
  Χρειάζεται προσοχή γιατί η κουφάλα ο coronovirus παραφυλάει έτπιμος για κουφαλιές και καριολίες ο καριόλης ( ο κορονο’ι΄ός).
  Κουφάλα και καριόλη κορονο’ι’έ δεν θα περάσεις. No passaran
  Και αν τελικά στην ιστορία πέρασε το 1939 ο Φράνκισμός , μετά από έναν τριετή εμφύλιο πόλεμο στην Ισπανία, τώρα είμαστε ενημερωμένοι για τούτο ο κουφάλος ο κορονο’ι΄ός τώρα στις μέρες μας δεν θα περάσει. Και ας περιοριστούν ή απαγορευτούν οι μαζικές πανηγυρικές εκδηλώσεις. Θα το πιούμε και αυτό το πικρό ποτήρι , όπως έχωμε συνηθίσει να πίνωμε τα πικρά ποτήρια ( κοινώς ”να πίνωμε τα ποτήρια” ) χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.