Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 1490 νέων κρουσμάτων


Σταθερά σε τετραψήφιους αριθμούς παραμένουν τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή στη μάχη της με τον φονικό ιό, έχοντας θέσει σε εφαρμογή ένα νέο lockdown.

Για ακόμη μια ημέρα, «πρωταθλήτρια» κρουσμάτων αναδείχτηκε η Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας.

Από τα 1.490 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας το τελευταίο 24ωρο, τα 413 καταγράφονται στην Θεσσαλονίκη, ενώ σε συναγερμό βρίσκεται και η Αττική με 390 κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, σε υψηλά επίπεδα κινούνται κι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας. Για παράδειγμα, στη Λάρισα καταγράφηκαν 63 νέα κρούσματα, στον Έβρο 54, στις Σέρρες 49 και 35 στην Πέλλα.

Μάλιστα, μεγάλη είναι η διασπορά σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικότερα:
25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
2 επιπλέον εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
390 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές
413 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές
5 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
2 κρούσματα στην Π.Ε Αργολίδας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
7 κρούσματα στην Π.Ε. ‘Αρτας
25 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας , εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
4 κρούσματα στην Π.Ε Βοιωτίας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
24 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
54 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
9 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
46 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
14 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
34 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς
11 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
23 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
11 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
63 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές
6 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
19 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
27 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
6 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
35 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
15 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
3 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
49 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου
12 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
29 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
14 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
11 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
18 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστή συρροή.

About Ομάδα Σύνταξης 28552 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. ——-Με τον τίτλο «Σωτήρη, χάσαμε…»,
  Γράφει ο Βηματοδότης:

  Το ντελίριο αγορών της περασμένης Παρασκευής εν όψει της δεύτερης καραντίνας δεν είχε προηγούμενο. Ούτε στην επιστράτευση του ’74 δεν είχε τέτοια κίνηση η Αθήνα, έλεγαν οι παλαιότεροι.

  Όπως ακριβώς συνέβη στο Λονδίνο και στο Παρίσι την παραμονή των αντίστοιχων lockdowns.

  Μποτιλιάρισμα στους δρόμους, το αδιαχώρητο στα εμπορικά καταστήματα, πανικός στα σουπερμάρκετ, μια μεγαλούπολη στην κυριολεξία στο πόδι, σαν να ερχόταν η συντέλεια του κόσμου.

  Και ταυτόχρονα μαζικές μετακινήσεις στην ύπαιθρο – πάνω από 60.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα, ούτε Πάσχα να ήταν.

  Θα μετρηθεί σε μερικές μέρες στα νοσοκομεία και στις Εντατικές ο παροξυσμός της υποτιθέμενης «τελευταίας μέρας». Ολοι μπορούν να φανταστούν την απόγνωση του Πρωθυπουργού αντικρίζοντας τις εικόνες χάους και συνωστισμού στην πρωτεύουσα. Σε σημείο που εύλογα θα μπορούσε να αναφωνήσει: «Σωτήρη, χάσαμε…». Δυστυχώς, δεν υπάρχει σωτηρία…————
  Tα παραπάνω είναι μεταφορά αντιγραφή…. από τον βηματοδότη της εφημερίδος ΒΗΜΑ.
  Για τον βηματοδότη , το Σωτήρη χάσαμε.. μπορεί να υποκρύπτει και το τις φταίει έμμεσα και αυτό υπονοεί άμεσα. Αλλά μάλλον αναφέρεται στο :” τις φταίει ” για να μην αναφερθεί στο ” φταίει ”. Οι δημοσιογραφικές αυτές πρακτικές ασκούνται χρόνια , με τον στιφό και στυλιζαρισμένο λόγο και γραφή της δημοσιογραφίας, πρώτα ιντριγκάρεις ή πετάς την ίντριγκα και μετά σχολιάζεις όπως βολεύεται ο κάθε δημσιογράφος ή το αφεντικό του την ίντριγκα που πέταξες. Και απ αυτό το κλισέ της δημοσιογραφικής επαγγελματικής αναφοράς και λειτουργίας, όλο το Ελληνικό εκδοτικό δημοσιογραφικό σύστημα δεν αποσπαστηκε ύτε στο ελάχιστο ποτέ, ούτε λέει να διαφοροποιηθεί, ούτε θέλει ούτε θα διαφοροποιηθεί ποτέ, γιατί αν διαφοροποιηθεί έστω κατ ελάχιστο, παύει να υπάρχει. Και αυτό κάνανε ώς δημοσιογραφικοί εκπαίδευση χρόνια στην Ελλάδα. Δηλαδή μια τρύπα στο νερό της επικοινωνίας και ιδιαίτερα στον έντυπο τύπο, που όλα είναι ελεγχόμενα εκ των προτέρων και πρέπει να συμφωνούν με τις επιχειρηματικές απόψεις του εκδότη μπίσνεσμαν.
  Τον ιατρό Σωτήρη Τσιόδρα τον κάλεξε – επέλεξε η κυβέρνηση- και τον παρουσίασε ώς επικεφαλής ομάδας ή ομάδων ειδικών ιατρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας όταν ο κορονο’ι’ός χτύπησε την πόρτα της χώρας. Τα κριτήρια με τα οποία επιλέχτηκε και ο κος Τσιόδρας και στελεχώθηκαν με ιατρούς ,που και αυτοί επιλέχτηκαν , το επιστημονικό επιτελείο για την αντιμετώπιση του πανδημικού φαινομένου, ασφαλώς και θα εξυπακούουν σε απτές επαγγελματικές ορθολογικότητες ( ειδικεύσεις , σπουδές , μελέτες , εμπειρίες ,αριστείες, και μπορεί να μπήκε και καμμιά γνωριμία στην μέση αλλά πάντα έτσι γίνεται. Αλλά γίνεται υπόθεση ότι και η κυβέρνηση μέσα στα πλαίσια του κυβερνητικού ορθολογισμού επέλεξε τους καταληλλότερους ιατρικά επιστημονικά που διαθέτει η χώρα για την συγκρότηση των επιτροπών και ομάδων της αντιμετώπισγηης της πανδημίας. Αλλά εδώ μένει ανοιχτό και δεν απαντιέται το ερώτημα, τι κατάλληλους και πόσο κατάλληλους μπορεί να διαθέτει μια χώρα 10ετίας χρεωκοπημένη και πολιτικά αποσυσσωματωμένη ώς κοινή προσπάθεια ?? Διαθέτει κατάλληλους κατ ευθεία αντανάκλαση της κοινωνικής οικονομικής και πολιτιστικής χρεωκοπίας την οποία ώς κατάσταση βιώνει η χώρα και σε μακροχρόνιο πλέον κύκλο ( τονίζεται η μακροχρόνια χρεωκοπία).
  Εδώ μέσα σε αυτή την επισήμανση , χωράει και ερμηνεύεται και η ιντριγκαδόρικη ( δηλαδή η δημοσιογραφική ) άποψη του Βηματοδότη : ” Σωτήρη χάσαμε ”. Μια και η δημοσιογραφική αυτή άποψη, θέλει να παρακάμψη το γενικό πλαίσιο ( αυτό της χρεωκοπίας ) και να αναδείξει το ειδικό ειδικότατο μάλιστα εξατομικευμένο ( ούτε καν μερικό ) πλαίσιο της εξατομικευμένης ευθύνης, έχωντας ακόμη χώρο επιφανειακότητας να κινηθεί στο μερικό πλαίσιο άλλη φορά για να αναφερθεί στις συλλογικότερες ευθύνες των επιστημονικών επιτροπών αντιμετώπισης της πανδημίας , γιατί θέλει να προφυλάξει και να μην αναδείξει το γενικό πλαίσιο ( τι πταίει ), το οποίο κατ ανάγκη είναι το πολιτικό πλαίσιο που χρήζει και πολιτικής αναφοράς. Και όλο αυτό το σύμπτωμα της επιλεκτικής ανάδειξης και αναφοράς σε στρώματα ευθύνης ( έστω και έμμεσα: ”Σωτήρη χάσαμε” ) που αργότερα μπορεί να φτάσει προοδευτικά γίνει και ” πρωθυπουργέ χάσαμε ” δεν είναι παρά η πιστοποίηση και τυποποίηση εκφραστικά της ολιστικά χρεώκοπης χρεωκοπημένης τελειωμένης και ξοφλημένης κοινωνίας της χώρας. Και ασφαλώς και η δημοσιογραφική άποψη δεν μπορεί παρά νάναι και αυτή συμβολικά μάλιστα χρεωκοπημένη.
  Το φίλμ της αποτύπωσης της χώρας που λέγεται Ελλάδα είναι μαυρόμαυρο. Και δεν πρόκειται να μπορέσει να φωτιστεί απ όσα στούντιο επεξεργασίας και αν περάσει.
  Χάνει ( απ το ”Σωτήρη χάσαμε” ), όποιος θέλει να χάσει , και θέλει να χάσει/ουν όποιος και όσοι δεν αναγνωρίζει το χρεωκοπημένο ξοφλημένο τελειωμένο και χρεώκοπο της χώρας σήμερα. Εκτός και αν δεν κατανοούν τι σημαίνει το ” έκλεισε η χώρα ” lockdown.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.