Κορονοϊός νέα μέτρα: Σκέψεις για πλαφόν στα κέντρα διασκέδασης [vid]


Ψυχραιμία πριν  ληφθούν νέα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός ζητούν οι ειδικοί, καθώς φουντώνει η ανησυχία για την άνοδο των κρουσμάτων ειδικά στα αστικά κέντρα, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μίλησε για σενάριο επιβολής πλαφόν σε κέντρα διασκέδασης σε περίπτωση που συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

«Εάν δούμε σημαντική αύξηση στις νοσηλείες θα μπορούσαμε να δούμε πως μπορούμε να βάλουμε πλαφόν σε επιχειρήσεις, ή και μειώσεις πυκνότητας σε κάποιους χώρους διασκέδασης. Το λεγόμενο όριο των 50 ατόμων έχουμε δει σε χώρες να έχει αποτελεσματικότητα, όμως είναι νωρίς ακόμα, έχουμε περιθώριο ακόμα με ελέγχους», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να δούμε πως θα αποδώσουν τα μέτρα που ελήφθησαν χθες και σήμερα, δηλαδή γενίκευση της μάσκας. Να διατηρήσουμε τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα να μην επιταχύνουμε την αντίδραση, θα πρέπει να αυξήσουμε ελέγχους όπου υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα κέντρα διασκέδα

Αναφορικά με τα 65 κρούσματα που καταγράφηκαν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 από τον ΕΟΔΥ, ο Γκίκας Μαγιορκίνης διευκρίνισε ότι «τα 34 δεν συνδέονται με μετάδοση εντός της Ελλάδας, στην ουσία πρόκειται για μείωση σε σχέση με χθες». Μάλιστα τόνισε πως τα εγχώρια κρούσματα δεν θα πρέπει να τα βλέπουμε καθησυχαστικά ούτε προς την άλλη κατεύθυνση είναι ενδημική κίνηση της επιδημίας σε χαμηλά επίπεδα, τώρα έχουμε περισσότερες διαγνώσεις συμπτωματικών κρουσμάτων από τον Απρίλιο και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε άμεσα.

Όπως ανέφερε «ο αριθμός στις ΜΕΘ είναι εξαιρετικά χαμηλός, ο χαμηλότερο νομίζω που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό είμαστε σε καλό επίπεδο, αλλά όχι σε εφησυχασμό. Σημείωσε τέλος πως η εικόνα στα αστικά κέντρα είναι ιδιαιτέρα ανησυχητική, αλλά τα περισσότερα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης όχι ορφανά.

Η συμπεριφορά των νέων

Σε ερώτηση για την ανακοίνωση του ΠΟΥ πως το διαφαινόμενο κύμα οφείλεται στην επιπόλαιη στάση των νέων που δεν προσέχουν με αποτέλεσμα να διασπείρεται ο κορονοϊός τόνισε ότι «έχουμε δει ήδη θανάτους νέων, όχι τόσο στην Ελλάδα σε παγκόσμια κλίμακα και θα συμβεί και αυτό». «Υπάρχει το φαινόμενο οι νέοι να μεταδίδουν μεταξύ τους γιατί έχουν την αίσθηση της ασφάλειας ένας νέος έχει πιθανότητα 10 έως 100 φόρες μικρότερη να πεθάνει αλλά όχι μηδενική» επισήμανε.

«Κοιτάμε τα αυξημένα κρούσματα στους νέους στη χώρα μας, δε θέλω να κινδυνολογήσω, η έκταση είναι ακόμα μικρή, αλλά αν συνεχιστεί σε αυτή την κατάσταση με γεγονότα υπερμετάδοσης σε μπαράκια κέντρα διασκέδασης, κάποιοι από αυτούς όχι πολλοί, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα» σημείωσε ο καθηγητής.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27876 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Ούτε οι πολίτες πιστέψανε ποτέ το κράτος ,ούτε το κράτος αφουγκράστηκε ποτέ τους πολίτες.
  Και καλά τι κάνει το κράτος , ο κάθε πολίτης τι κάνει για τον εαυτό του??
  Η μεγαλύτερη πανδημία της ιστορίας ( πλανητική, κλείσανε όλες οι χώρες) και ο πολίτης -οι πολίτες- δεν μπορούν να κατανοήσουν την ανάγκη αυτοπεριορισμού??
  Δεν θα αυτοπεριοριζόνταν για το κράτος, αλλά για τον εαυτό του και τις υποχρεώσεις που κουβαλάει ο κάθε πολίτης.
  Στην κατηγορία των πολιτών νεανικής εξάψεως δεν ενυπάρχει η ανάγκη υγείας και προφύλαξης της ( της υγείας)??
  Δεν γίνεται μια εποχή να μην κάνουν κλάμπινγκ ?? Έχουν και χρόνια μπροστά τους να ασκήσουν το σπόρ αυτό.
  Δεν σκέφτονται ότι μπορεί αοό ένα άτομο να διαχυθεί λογω κλάμπινγκ ο κορονοιός και να τον μεταφέρουν σε οικεία πρόσωπα ή γείτονες ή συναδέλφους , πέρα απ την δική τους ταλαιπωρία??
  Τι καπνά τραβάνε και φουμάρουν?? Ξεκομένοι απ τον κόσμο είναι λόγω νεανικότητας ??
  Ώς ποιό σημείο η νεανική έξαψη δικαιολογεί μαζώξεις συγχρωτίσεις λεφούσια και σε τι βαθμό δικαιολογίας ??
  Τι μαζεύονται και στοιβάζονται στο ημισκόταδο για να πλασσάρουν το φρικιό τους ώς αντίδραση σε ποιούς ??
  Ή αυτό το φρικιό των σκοταδιών ή ημισκοταδιών του κλάμπινγκ ή τον κάθε λογής χύμα μάζωξη τά ονομάζουν εμπειρία ζωής ?? Ή αντιστέκτονται στο κάθε κράτος και σε όποια αρχή μέσα απ τις επικίνδυνες μαζώξεις και συγχρωτισμούς. Στο χύμα φρικιό τους ( των σκοταδιών που αναζητούν και ρέπουν -όσοι ρέπουν ώς συγχρωτιζόμενοι και κλαμπίστες- δεν μπορούν να αντισταθούν ?? Ή τους σπρώχνει μια ανώτερη δύναμη μεταφυσική και ενδίδουν ώς άλοθι??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.