Κορονοϊός Κέρκυρα: Θετική στον ιό μια 35χρονη έγκυος – Το 17ο κρούσμα στο νησί


Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην Κέρκυρα τα αυξανόμενα κρούσματα νέου κορονοϊού. Ένα ακόμα από τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα καταγράφηκε στο νησί, καθώς εντοπίστηκε θετική μια 35χρονη έγκυος, κάτοικος περιοχής στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας. Πρόκειται για το 17ο κρούσμα Covid -19 ενώ από τις πληροφορίες δεν προκύπτει σύνδεση με κάποιο άλλο κρούσμα, καθώς η γυναίκα δεν είχε ταξιδέψει προσφάτως στο εξωτερικό.

Τα συμπτώματα της γυναίκας είναι ήπια και έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι της. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κέρκυρα κατέγραψε σε μία μόλις ημέρα, την Τετάρτη 22 Ιουλίου έξι νέα κρούσματα. Επρόκειτο για εισαγόμενα κρούσματα, που αφορούν σε δύο Γάλλους, που έκαναν το τεστ στο λιμάνι, σε δύο Βρετανούς που διέμεναν στον Κάβο και σε δύο Ρουμάνους που έμεναν στο Κανόνι.

Οι δύο τελευταίοι είναι ασυμπτωματικοί και μεταφέρθηκαν, όπως κι οι Βρετανοί, στο ξενοδοχείο καραντίνας του νησιού. Ωστόσο, οι Γάλλοι παρέμειναν στο κατάλυμα που είχαν κάνει κράτηση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από το άνοιγμα των συνόρων, ο αριθμός των κρουσμάτων στο νησί ήταν μονοψήφιος.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Νοτίων Νήσων στην Κέρκυρα

Την ίδια στιγμή, την ιδιαίτερη ανησυχία της εξέφρασε μιλώντας σήμερα 27 Ιουλίου, το πρωί στην ΕΡΤ Κέρκυρας η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, η οποία βρέθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου, στο βόρειο συγκρότημα και επισκέφθηκε τις περιοχές Πάγοι και Αρίλλας. Η κ. Κράτσα υπογράμμισε πως πολλοί τουρίστες δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα ασφαλείας, ενώ καταστηματάρχες της περιοχής της εξέφρασαν την αγωνία τους για την πορεία του υπολοίπου της τουριστικής σεζόν.

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει συνείδηση για προστατευτικά μέτρα παντού, το βλέπω αλλά όχι στο βαθμό που θα έπρεπε. Δεν προέρχεται τόσο από εμάς, προέρχεται κυρίως από τους επισκέπτες μας», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης η οποία προανήγγειλε καμπάνια μέσω των κοινωνικών δικτύων που θα απευθύνεται κυρίως στους τουρίστες για να τους ευαισθητοποιήσει στην τήρηση των προστατευτικών μέτρων όταν ταξιδεύουν προς τα Επτάνησα.

Αρίλλας Κέρκυρας

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.