Κορονοϊός Γώγος: «Σκληρότερο lockdown, κανείς να μην κυκλοφορεί έξω» [vids]


«Κανείς να μην κυκλοφορεί έξω, το lockdown να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη έκταση», λέει ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, αναφορικά με τις περιοχές της Ελλάδας στις οποίες καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοιού. Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι αν χρειαστεί πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα.

«Είμαστε στα όρια στη Θεσσαλονίκη, για αυτό και υπάρχει κινητικότητα στη Βόρεια Ελλάδα για να ανοίξουμε κι άλλες ΜΕΘ», δήλωσε. «Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στα όρια του Μπέργκαμο» πρόσθεσε σε δραματικούς τόνους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η ανάπτυξη επιπρόσθετων χώρων ΜΕΘ, ακόμα και σε χώρους όπως το Βελλίδειο είναι μια σωστή σκέψη αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται.

«Σε μια κρίση πρέπει να είμαστε έτοιμοι», τόνισε σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζοντας πως το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμοι αναπνευστήρες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γώγος υπάρχει πρόβλημα και στη Λάρισα, όπου ανεβαίνουν τα κρούσματα.

«Ο ιός έγινε πιο μεταδοτικός»

Εξάλλου, πριν λίγες μέρες, ο κ. Γώγος ανέφερε πως για να τελειώσει το lockdown, τα κρούσματα θα πρέπει να πέσουν κάτω από 1.000. Δεν αποκλείεται η παράταση του lockdown, όμως οι 3 βδομάδες είναι σίγουρες και χρειάζονται οπωσδήποτε, τόνισε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

«Βλέποντας και κάνοντας», είπε ο καθηγητής και προσέθεσε ότι ο κορoνοϊός έγινε πιο μεταδοτικός.
Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, τα αποτελέσματα της διασποράς μπορεί να φανούν την επόμενη βδομάδα, καθώς η αύξηση κρουσμάτων έχει να κάνει με το χρόνο επώασης. Μετά θα υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Για να τελειώσει το lockdown, τα κρούσματα θα πρέπει να πέσουν κάτω από 1000. Επίσης, το Rt πρέπει να πέσει κάτω από το 1, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ετοιμότητα το Βελλίδειο

Τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για σκέψεις της κυβέρνησης να μετατρέψει το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε κλινική ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV ο δημοσιογράφος Γιάννης Σαραντάκος, υπάρχει σχέδιο στο τραπέζι για να μετατραπεί το Βελλίδειο σε κλινική υποδοχής περιστατικών του κορονοϊού εάν χρειαστεί. Η σκέψη είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Σημειώνεται πως εδώ και μέρες έξω από το ΑΧΕΠΑ έχουν στηθεί σκηνές από τον ΕΟΔΥ όπου διενεργούνται rapid test όσων έχουν συμπτώματα Covid-19, ώστε να μη χρειάζεται να εισέρχονται στο κτήριο του νοσοκομείου. Παρόμοιο είναι και το σκηνικό σε εξωτερικούς χώρους του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Τέλος, το αμφιθέατρο στο ΑΧΕΠΑ έχει γίνει χώρος αναμονής των ασθενών.

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28546 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Δεν είναι καλύτερα η κυβέρνηση να ρωτήσει για το κόστος συνολικά των και παραγγελιών αναλωσίμων κλπ μηχανημάτων και εξαρτημάτων της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, αφού δεν ανοίγουν τα καταστήματων, αν τα έχει τα χρήματα ο κάθε πολίτης.
  Πλέον οι φίρμες που έχουν οργανωμένες παραγγελίες κοστολογούν και ευκαιρία βρίσκουν και όπως θέλουν.

  Ο επισημονικός προγραμματισμός , είχε απ έξω αυτές τις παραμέτρους?? σημεία εξυπηρέτησης ανά περιοχή με ανοιχτά αυτά τα καταστήματα που μεθοδεύτηκε.
  Παρά μόνο απειλές για κυκλοφορία και πρόστιμα και κραυγές για ξοφλημένο υγιεινομικό συστημα αφού δεν έκαναν οι αρχές τίποτα για τα αντιστασιακά κοροαπάρτυς ξέρουν να αμολάνε ώς μέθοδο εκπαίδευσης και λειτουργικής των τραπεζών ???
  Καλώδια, κάμερες, , φορτιστές ,εκτυπωτικά και αναλώσιμα, βλάβες υπολογιστών, παραγγελίες χαρτιών, οθόνες – σε κάποια μαθήματα χρειάζονται 2 οθόνες σε υπολογιστή , … όλα αυτά στο κομμάτι της εκπαίδευσης γενικά είχαν κωδικοποιηθεί ώς αναγκαιότητες στο των πολιτών, στο τοπίο της επιστημονικής προβλεπτικότητας ή της κυβερνητικής εμπειρίας μετά το lockdown της άνοιξης ???
  Η επίκληση της δήθεν υγιεινομικής αναγκαιότητας για το πλήρες lockdown βολεύει και την μεταφορά πόρων πρός συγκεκριμένους κλάδους επιχειρηματικής συγκρότησης και σε βάρος της ιδιωτικής κατανάλωσης. Και πάλι τα κορό’ι’δα θα πληρώσουν .
  Να προσέξουν μην χάσουν τα γραμματά τους τα επιστημονικά επιτελεία της χώρας , και τις γνώσεις κυβερνητικής επιστήμης οι κάθε λογής εισαγόμενοι λειτουργιστές της χώρας.

 2. Η γκλαμουριά της τηλοψίας είναι καλή, ανεβάζει τα υπαρξιακά μπομέ , εξ άλλου: ” η τηλεόραση θέλει πάντα νέα πρόσωπα” το ακατάλυτο δόγμα της Ελληνικής τηλεοπτικότητας, μαζί και ο τηλεοπτικός και διαδικτυακός κοινωνικά προγραμματισμός, που απαιτεί και καλές αναπαλυτηκες καρέκλες με δυνατότητες διαφόρων κλίσεων και επικλήσεων για την άνεση ” της εργώδους αποδεδειγμένα προσπάθειας”.
  Προσοχή μα μην χρησιμοποιούνται καρέκλες με δέρμα , γιατί δεν αερίζεται ο καθήμενος, -βιωμένη πρακτική εμπειρία-.
  Η επιστημονική κοινότητα όμως της Ελλάδος δεν λέει γιατί χρειάστηκε το σύστημα υγείας να φτάσει στα οριά του , ούτε γιατί η μισή κυβέρνηση ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη , αφού για καιρό σιωπούσε αυτή η ε[ιστημονικότητα σφυρίζοντας αδιάφορα σχετικά με την ορθολογική προγραμματικότητα που εξαπλούται στο χρόνο ( ακόμα και στην στενή βραχυχρονία).
  Η Ελληνική επιστημονικότητα όμως ξέχασε να προσδιορίσει τι θα γίνει με την κατανομή και την διανομή των δαπανών , και την προγραμματική τους ισορρόπηση , ώς οικογενειακές δαπάνες, στα αναγκαία και ξαφνικά lockdown , και δή σε τούτο του Νοεμβρίου, με βάση την κεκτημένη εμπειρία , και ανά κλάδο κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
  Στο τέλος φταίνε οι πολίτες που κυκλοφορούν , για τούτο πρέπει να κλειστούν και να απειληθούν με διπλάσια- ας το κάνουν 4πλάσια πρόστιμα- και με μεγαλύτερο ωρολογιακό κλείσιμο ημερήσια .. που μόνο αυτή η έφεση και σπουδή της επιστημοσύνης ώς δήθεν αναγκαία επισήμανση ( τηλεδιαδικτυακή πάντα ) είναι για να ( το ξεφωνημένο επιστημονική εγχώριο σύστημα ) τους
  ”φωνασκούντες για να καλύπτουν αμαρτίες” .. όπως θα έγραφε και ο Μάριος Μαρκίδης.
  Και εδώ η συμφωνία με την πολιτική ( ξεφωνημένη και αυτή ) είναι ταυτόσημη ώς σύμπτωμα: της συμφωνίας των ξεφωνημένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.