Κορονοϊός Ελλάδα: Σύγχυση και… μπέρδεμα με τα κρούσματα – Τι συνέβη [pics]


Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε μέσω γραπτής ανακοίνωσης για το πώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην χώρα μας. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε λίγα λεπτά αργότερα από την ανακοίνωση, υπήρξε ένα… λάθος αναφορικά με τα κρούσματα. Αν και στην πρώτη του ενημέρωση, ο ΕΟΔΥ έκανε λόγο για 25 νέα κρούσματα, στην δεύτερη ανακοίνωση, που ανέλυε την γεωγραφική κατανομή, «μιλούσε» για 24!

Η πρώτη χρονικά ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ηανακοίνωση που «ανέβηκε» αρχικά στο site του ΕΟΔΥ (που επίσης έκανε λόγο για 25 κρούσματα)

Ωστόσο, αργότερα ήρθε η ενημέρωση για το πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα κι εκεί… κάτι δεν πήγαινε τόσο σωστά, αφού γινόταν λόγος για 24 κρούσματα!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

“Σήμερα, 19/07/2020, δηλώθηκαν είκοσι τέσσερα (24) επιπλέον κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

  • δεκαέξι (16) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • δύο (2) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • δύο (2) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
  • δύο (2) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • ένα (1) κρούσμα στην Περιφερεική Ενότητα Μαγνησίας,
  •  ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής”.

Το… διόρθωσε τελικά ο ΕΟΔΥ

Πλέον, στο επίσημο site του ΕΟΔΥ η ανακοίνωση διορθώθηκε και γίνεται λόγος για 24 κρούσματα, τα οποία όπως φαίνεται είναι και τα… σωστά.

Δείτε την εικόνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο pdf με τα αναλυτικά γραφήματα και τους πίνακες, ο ΕΟΔΥ έκανε λόγο για 25 κρούσματα και για λίγη ώρα μετά την πρώτη διόρθωση.

Πλέον… και εκεί διορθώθηκε και τα κρούσματα είναι πια 24.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 19 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 24, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4007 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 194 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (92.3% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 4007 κρουσμάτων, 1106 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2048 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27498 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.