Κορονοϊός Ελλάδα: Ορόσημο το τέλος Αυγούστου για αποφάσεις – Νέα μέτρα , σχολεία και μάσκα παντού


Με τη χώρα να βρίσκεται σταθερά εδώ και μέρες πάνω απο τα 200 κρούσματα , η αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων περιμένει με αγωνία τα στοιχεία στο τέλος του Αυγούστου καθώς τότε θα υπάρχουν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα για εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου.

Αυτά τα στοιχεία θα κρίνουν και την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα. Εάν ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβει δραματικά και οι νοσηλείες σε νοσοκομεία και ΜΕΘ αυξηθούν επικίνδυνα, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή και άλλα μέτρα για να σπάσει η αλυσίδα του ιού.


Τι θα γίνει με τα σχολεία

Μετά τα μέχρι τώρα δεδομένα τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου . Είναι μια απόφαση που έχει λάβει ο πρωθυπουργός μετά και από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού COVID-19 και τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν όλες τις εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, επαναλαμβάνει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται έχουν «οδηγό» τις εισηγήσεις των ειδικών. Η υπουργός, ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την εισήγηση, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές (από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο) θα φορούν μάσκα, ότι θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, ότι θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και ότι θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

(EUROKINISSI)

Τοπικά lockdown

Σε ισχύ είναι από σήμερα το πρωί έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας λόγω υψηλού ιικού φορτίου στις συγκεκριμένες περιοχές.

Από σήμερα λοιπόν στις 6:00 π.μ. έως και την 1 Σεπτεμβρίου στις 6:00 π.μ.:
– Απαγορεύεται η λειτουργία των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
– Θεσπίζεται ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κέρκυρας και οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.Καθώς η αυξητική πορεία των ημερήσιων κρουσμάτων δεν διαφαίνεται ότι θα ανακοπεί άμεσα, ευλόγως εξετάζεται από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων και σε άλλες περιοχές σε περίπτωση μιας απότομης έξαρσης.

Μάσκες παντού

H κυβέρνηση εάν ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβει δραματικά είναι αποφασισμένη να κάνει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους. Και σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς. ότι δηλαδή εφαρμόζεται τώρα στις περιοχές που έχουν ληφθεί τα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27444 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.