Κορονοϊός Χαράλαμπος Γώγος: Είμαστε σε επικίνδυνη φάση – Δεν φτάνει μόνο η μάσκα [vid]


«Είμαστε σε μια φάση μεγάλης έξαρσης. Είμαστε στο προηγούμενο κύμα ακόμα που ανεβοκατεβαίνει. Είμαστε αυτή τη στιγμή σε μια πραγματικά επικίνδυνη φάση, η οποία πρέπει να ελεγχθεί, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις» δήλωσε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος. Ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχει σημαντική αύξηση, όμως πρόσθεσε ότι πλέον γίνονται τριπλάσια τεστ.

«Αν το δούμε δυναμικά, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και μπορούν να οδηγήσουν και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις αν δεν πάρουμε εγκαίρως τα μέτρα μας. Αν το δούμε ποιοτικά, μεγάλος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από τα clusters, δηλαδή συσσωρεύσεις κόσμου, όπου μεταδίδεται πολύ γρήγορα ο ιός. Όλα αυτά έχουν αρχίσει και δημιουργούν τις “κόκκινες” γραμμές» σημείωσε.

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας είπε ότι δεν φτάνει μόνο αυτό: «Πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το δεδομένο των αποστάσεων. Αν κρατήσουμε την απόσταση ελαττώνεται κατά πολύ η δυνατότητα μετάδοσης του ιού. Μην επαναπαυόμαστε στη χρήση της μάσκας». «Αν τηρήσουμε τα μέτρα είναι ένα είδος πιο “αθώου” lockdown, χωρίς να κάνουμε lockdown. Είναι σα να κλεινόμαστε σπίτια μας.», είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Ο κ. Γώγος σημείωσε ότι υπάρχει ανησυχία με τα κρούσματα σε στρατό και αστυνομία, ενώ προσέθεσε πως αυτό που τον προβληματίζει είναι η χαλάρωση των νέων που είναι ασυμπτωματικοί φορείς, καθώς αυτοί είναι που μεταδίδουν το ιό: «Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή τη στιγμή στην πανδημία ότι είναι κεντρικός μοχλός στη διαχείριση. Έρχεται ο χειμώνας. Οτιδήποτε συμβεί αυτή τη στιγμή θα το βρούμε μπροστά μας».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο ίδιος σημείωσε ότι επιθυμία όλων είναι να λειτουργήσουν πλήρως και κανονικά. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στην περίπτωση που συνεχιστεί η αυξητική τάση της πανδημίας, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να χρειαστεί οι μάσκες να γίνουν υποχρεωτικές και στα σχολεία ή να λειτουργούν με δύο τμήματα και αραίωση των τάξεων.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27426 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Σε χωριό της Λευκάδος παρά την συγκέντρωση κόσμου στις καρέκλες καφενείων σε πλατεία και πεζοδρόμια, κανένας δεν φόραγε μάσκα.
  Και το να φοράει μάσκα κάποιος είναι περιέργεια.
  Καλά είναι να υπάρξει επαναστοχασμός , το τι είναι πολίτες , τι είναι λαός, γιατί σκόπιμα η περιφέρεια της χώρας και τα χωριά το παίζουν εισοδηματικά ανίσχυροι και εξυπνάκηδες μαζί, τι σημαίνει λαικό δικαίωμα και κοινωνική υποχρέωση, πώς εκλαμβάνουν το κράτος οι της δήθεν φτωχής επαρχίας , πώς εφαρμόζονται οι νόμοι σε αυτούς τους τόπους.
  Σε αυτό το μέρος υπάρχει και το ερώτημα απ τους κατοίκους : “” μήν είδατε τον κορονο’ι’ό στον δρόμο ???””
  Σημείωση : Το κράτος δίνει και πολλά επιδόματα στους κατοίκους στα χωριά.
  Μην τον είδατε τον Παναή ? Το κράτος δεν θέλει να τον βρεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.