Κορονοϊός Αθηνά Λινού: Η νεολαία θα μεταδώσει πιο γρήγορα τον ιό [vid]


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων. Η ίδια δήλωσε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του Open TV ότι οι νέοι θα μεταδώσουν πολύ πιο γρήγορα τον ιό ανάμεσά τους και τόνισε: «Καλό θα ήταν να περνάνε καλά με συγκεκριμένους φίλους, να είναι 5 έως 10 αλλά να είναι οι ίδιοι κάθε ημέρα».

Η κ. Λινού σημείωσε πως «η μάσκα πρέπει να γίνει μόδα στη νεολαία» και συνέχισε λέγοντας: «Θα είμαι πιο ήσυχη όταν πειστούν οι νέοι να φορούν μάσκα. Επίσης, καλό θα ήταν να περνάνε καλά με συγκεκριμένους φίλους, να είναι 5 έως 10 αλλά να είναι οι ίδιοι κάθε ημέρα». Η κυρία Λινού δήλωσε ότι είναι θέμα κουλτούρας για τους νέους να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Αναφέρθηκε, δε, και στα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, στο κέντρο της Αθήνας και τις Δυτικές περιοχές. «Σε όλα τα μέρη του κόσμου παρατηρείτε ότι ο κορονοϊός πλήττει μειονότητες και χαμηλότερες κοινωνοοικονομικές τάξεις. Ευτυχώς, στη χώρα μας έχουμε υγειονομική κάλυψε σε όλους. Όμως είναι γεγονός ότι όταν κάποιος έχει χαμηλό εισόδημα και έχει να διαλέξει τα προς το ζην ή τη μάσκα θα διαλέξει το πρώτο, ενώ απαιτείται σίγουρα η παρουσία του στη δουλειά. Θα θυσιάσει κάποιος την προσωπική του υγεία για να επιβιώσει».

«1000 κρούσματα ημερησίως αν δεν προσέξουμε»

Η κ. Λινού εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη και κατά την εμφάνισή της την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Η κ. Λινού ανέφερε πως για να μην υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων θα πρέπει η μάσκα να είναι απαραίτητη ακόμα και σε δημόσιους χώρους. Η καθηγήτρια εμφανίστηκε ανήσυχη από την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τη διασπορά σε όλη σχεδόν τη χώρα και τόνισε πως με τα μέτρα που ελήφθησαν θα περιοριστούν. Μάλιστα, τόνισε πως: «Αν δεν πάρουμε μέτρα σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για χίλια κρούσματα», προτρέποντας τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27925 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. H νεολαία που ξέρει και αρκετές έως πολλές αράδες γράμματα- πάνε οι παλιές περιστασιακά λίγες αράδες που ήξερε κάποιος- να αξιοποιήσει αυτή την γνώση ώς διεκδίκηση της χρήσης της μάσκας και αυτό θαναι και για το καλό της για μια διεκδικητικότητα ώς συνήθεια στα επόμενα χρόνια, και για τα προβλήματα που την απασχολούν με κύριο πρωτεύων και ακατάλυτο την ανεργία .. αν το καταλαβαίνει η ίδια η νεολαία , που έχει το μυαλό ξέροντας και πολλά γράμματα να το καταλάβει.
  Να μην τσιγκουνευτεί η νεολαία να αγοράσει μάσκες μιας χεήσης ή έστω από πανί ή από πλαστικό διαφανές ( 6 ευρώ η μία κοστίζουν αυτές ), και ας μην πιεί κάποιο καφέ μια δυό μέρες και αυτό θάναι μια κατάκτηση . Απ τα μικρά θα ξεκινήσει έστω αυτά που απαιτεί η εποχή και δίνει τα ερείσματα εκκίνησης .. για να πάει στα λίγο μεγαλύτερα και παραπέρα, στον βιωμένο χρόνο. Μπορεί η νεολαία να παρακάμψει – έχει και την πνευματική δύναμη ώς νεανική βιολογία – και τις αθέλητες μνήμες και εξ αδρανείας συνήθειες και να προχωράει στην κθημερινή τελεσμένη όσο γίνεται αυτοεπεξεργασμένη πράξη και πορεία. ”Το βλέπειν επί του εαυτού και η ένταξη στον λόγο αυτού που γνωρίζει θα πρέπει να είναι το ίδιο πράγμα ”, ώς αναγκαία διαδικασία για την νεολαία στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη μεταπολιτευτική γεννεά και ηλικία μέσα στην γεννεά.
  Η μάσκα ώς διεκδίκηση , η μάσκα ώς χρήση , η μάσκα ώς στοιχείο σηματοδότησης της συγκυρίας στην ιστορικότητα της εποχής, η μάσκα ώς αναγκαιότητα και τύχη μαζί , η μάσκα ώς κοινότητα κοινωνικής ομοουσιότητας , η μάσκα ώς στήχιση κοινωνικής τάξης , η μάσκα ακόμη και ώς φετίχ, ακόμη και ώς στοιχείο κοινωνικής ταξικής σήμανσης ανάλογα το είδος της και το κόστος της ( μέχρι και αυτό νομιμοποιείται στην συγκυρία ), ακόμα και να ανατρέξει η νεολαία να διαβάσει το παλιό λαικό περιοδικό ”ΜΑΣΚΑ” όπΟυ το βρεί σε παλαιωπολεία ή στο διαδίκτυο.Που πηγαίνοντας στο βιβλιοπαλαιωπολείο για να βρεί το περοδικό ”ΜΑΣΚΑ” να φοράει μάσκα.

 2. Το είδος και το κόστος συγκεκριμένης μάσκας θα πρέπει να υποδικνύει και να σηματοδοτεί και την κοινωνική διακριτότητα και βαθμίδα κοινωνικής προέλευσης κάθε χρήστη και χρήστριας.
  Να μην ιδεολογικοποιήσουμε ισοπεδωτικά με βάση την χρήση μάσκας την κοινωνική διαστρωμάτωση. Μια εμφάνιση ταξικότητας με βάση το είδος της Μάσκας είναι αναγκαία.
  Και αυτό για να αποτελέσει ένα πρόσθετο κίνητρο ολοκληρωτικής χρήσης της μάσκας.
  Η πρόοδος κάποιες φορές για όλους δεν είναι αταξική. Και δεν πρέπει νάναι αταξική .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.