Κορονοϊός: 2.752 νέα κρούσματα – 43 θάνατοι – 297 διασωληνωμένοι


Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2752 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 63321, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4556 (7.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17036 (26.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

297 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 82 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 347 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 43 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 909 θανάτους συνολικά στη χώρα. 369 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Δείτε αναλυτικά την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης
λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19):

covid-gr-daily-report-20201111

About Ομάδα Σύνταξης 28382 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Μια χρεωκοπημένη χώρα, μπορούσε να περιμένει κανείς ότι θα προγραμματίσει τι, πέρα και έξω απ τον προγραμματισμό της επιβολής κλεισίματος της ίδιας της χώρας , αφού πρώτα γίνει προγραμματικά η επίκλησης της αναγκαιότητας του κλεισίματος όταν ενσκύψουν τα αποτελέσματα του μη προγραμματισμού ?? Γίνεται??
  Το αντικείμενο του προγραμματισμού της χώρας αυτής είναι η επίκληση της αναγκαιότητας και η μεθόδευση του κλεισίματος ώς σταθερές συστημικές παράμετροι της κρατικής κατασκευής ( structura).
  Απ το ύψος δε της μεγαλοσύνης ( επιστημονικής δή ώς λειτουργίας ) αυτής της χώρας.. μπορεί να περίμενε κάποιος κάτι καλύτερο πέρα από την μεταφορά των ορθολογικών δεδομένων ( αυτής της μεγαλοσύνης) ώς το κρατικόδιαχειριστικό αποφασίζειν και η απόφαση να μένει ώς απόφανση κυβερνητικόκρατική. Η συμμετοχικότητα αυτής της επιστημονικής μεγαλοσύνης της χώρας ώς προγραμματισμός και μετά την πρώτη καραντίνα Μάρτιου – Απριλίου , εξαντλούνταν πάλι στην μεταφορά, των ποσοτικών πλέον προβολών και εκτιμήσεων για την πανδημία, για την απόφανση στο κυβερνητικό κρατικό τοπίο ???
  Η ίδια η δυναμική των προβολών – των Ελληνικών της μεγαλοσύνης επιστημών – δεν κινητροποιούσε και την ανάγκη της κύριας παρέμβασης αυτής της μεγαλόσχημης επιστημονικότητας , για την προγραμματική μπροστά εξάπλωση μέτρων και το καλοκαίρι και ώς τώρα, όπου ενέσκηψε η πεπατημένη της προγραμματικής αναγκαιότητας.???
  Καλοί είναι οι άριστοι και ώς προοπτική και υπαρκτότητα μετέπειτα επιστημόνων, καλή και θαυμαστή είναι και η τεχνική καταφυγή – ώς αντικειμενικότητα απτή- στην αριστεία και επάρκεια όπως αυτή (η επάρκεια ) ορίζεται απ την ποσοτικά προσδιορισμένη αντικειμενική αριστεία… αλλά άλλο θαυμασμός και άλλο αποδοχή.
  Η χώρα Ελλάδα , μόνο ώς το επίπεδο του ποσοτικά προσδιορισμένου θαυμασμού ( ώς αντικειμενικότητα ) μπορεί να πάει. Παραπέρα για την πλατύτερα αποδεκτή κοινωνικά αντικειμενικότητα, μην ελπίζει. Γιατί και διότι ο προγραμματισμός είναι η αντικειμενικοποίηση των υποκειμενικοτήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.