Κοροναϊός: Ενας πλανήτης άδειος – Συγκλονίζουν τα φωτογραφικά καρέ


Δραστικά μέτρα λαμβάνουν όλες οι χώρες προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο κοροναϊός. Αδειοι δρόμοι, μηδαμινοί τουρίστες στους δρόμους, αστυνομικοί να κλείνουν τους δρόμους και υπάλληλοι ειδικών υπηρεσιών να απολυμαίνουν τα πάντα για να μπει ένα «φρένο» στον φονικό ιό.

Η Ιταλία έχει μπει σε «καραντίνα». Η Ισπανία έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το ίδιο και οι ΗΠΑ μετά το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ. Στη χώρα μας τα πάντα είναι κλειστά μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και του επικεφαλής του ΕΟΔΥ και λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις οι νεκροί από τον κοροναϊό φτάνουν τους 5.077 ενώ τα συνολικά κρούσματα είναι 136. 895 σε 123 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Αυτό οδήγησε πολλές χώρες στην λήψη έκτακτων μέτρων με το κλείσιμο των σχολείων, την απαγόρευση των μαζικών εκδηλώσεων και το κλείσιμο των καταστημάτων, ενώ, ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κλείνουν τα σύνορα

Την ίδια ώρα, η Κύπρος αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της για 15 ημέρες στους μη Ευρωπαίους πολίτες ως μέτρο πρόληψης. Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ανακοίνωσε το συγκεκριμένο μέτρο που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 15 Μαρτίου και για τις επόμενες 15 ημέρες. Στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι θα παρθούν και αυστηρότερα μέτρα στα σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα οδοφράγματα.

Από το βράδυ του Σαββάτου, κλειστά θα είναι τα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα. «Από αύριο στις 10:00 μμ κλείνουν τα σύνορα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς για επισκέπτες από και προς την Ελλάδα. Όπως και με την Ιταλία, η μεταφορά εμπορευμάτων θα συνεχιστεί κανονικά» έγραψε ο Εντι Ράμα.

Γαλλία, κοροναϊός
Στη Γαλλία άφαντοι είναι οι τουρίστες (copyright: Associated Press)
Ισπανία, κοροναϊός
Στην Ισπανία ένας αστυνομικός στο δρόμο (copyright: Associated Press)
Γερμανία, κοροναϊός
Στη Γερμανία τα αεροπλάνα καθηλωμένα στα αεροδρόμια (copyright: Associated Press)
Κάνσας, κοροναϊός
Στο Κάνσας άδεια τα ράφια των σούπερ μάρκετ (copyright: Associated Press)

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28390 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Μπορελιβστην σύγχρονη φλυαρία μεωτις κοινωνικές ταμπέλες κάθε άποψη σε χαρακτηριστικά βιωμένου Εθνικισμού και από κράτη επιθετικής κρατικής πολιτικής να πρέπει να μην εμφανίζονται ώς ανάλυση ή κατάδειξη , γιατλι θεωρούνται δήθεν ρατσισμός και άλλα μοντέρνα εφευρύματα της νεοελευθεριότητας και των αοόψεων απ τους και τις ζωγραφισμλένους μέ τατουκάζ συνομοταξίες κλπ .
  Αλλά όταν αοό μια χώρα -την Κίνα ώς μάλιστα η ισχυρότερη χώρα ή η β ισχυρότερη χώρα στον πλανήτη μέσα σε 15 χρόνια έχουν προέλθει -όλως τυχαίως 3 επιδημίες και μία επικίνδυνη για εξαφάνιση μερους του παγκόσμιου πληθυσμού πανδημία, αυτή η χώρα τι ντορό πολιτικόβκαι κρατικό τραβάει πέρα από έναν εοικίνδυνο μεθοδευμένο πιθαναγκαστικό για τις άλλες χώρες Εθνικιστικό επεκτατισμό?? Και μάλιστα με την ( αθέλητη ή ηθελημένη το ίδιο κάνει ώς αποτέλεσμα ) κατάληξη που είναι η διασπορά του φόβου στον πλανήτη με στόχο την δική της κινέζικη εξάπλωση ??
  Τι άλλο έηανε η εθνικοσόσιαλ Γερμανία μετά το 1935 με τον φοβιστικό πιθαναγκασμό στην βάση του αναγκαίου Γγερμανικού ζωτικού χώρου τότε??
  Απλά η εθνικοσιαλιστική ηγεσία της Γερμανίας φώναζε για τον επεκτατισμό , ενώ τώρα η Κίνα φωνάζει και απειλή μεωτα δικά της κριτήρια.
  Που διαφέρει η πρακτική της Αθήναςοταν μπήκαν οι Γερμανοί, να κλείσει τα παράθυρα όλων των σπιτιών ώς αντίδρσση των κστοίκων στους κατακτητές, με την σημερινή ουσιαστικσ σφραγισμένη Άθήωα που είναι κρανίου τόπος, απ τον φόβο του κινέζικου μολυνσμένου αγέρα.??
  Και αυτή η φιλόδοξη κομμουνιστικόνεοκαπιταλιστική χώρα δεν ξέρει ότι ο κοινωνικός πολιτικός κρατικός επεκτατισμός ασκείται όχι μόνο με πράξεις σλλά και παραλείψεις.
  Και παράλειψη κρατική κινέζικη είναι μόνο να στέλνει επιδημικούς και πανδημικούς ιούς στον πλανήτη?? Και αν ειναι παράλειψη 1-2 φορές μπορεί νάναι για συνέχεια και μάλιστα ώς επανάληψη τετράκυς θανατηφόρα βγια τον πλανήτη.
  Η σωρρευμένη παράλειψη μκαι μάλιστα διαρκώς αυξητικά συνιστά τον καθημερινό φασισμό . Του οποίου την Εθνικιστική εκδοχή ως ανάγκη lebensraum και lebenstraum την έχει νοιώσει η ανθρωπότητα.
  Και απέναντιβσε κάθε ενεργητικό ή παθητικό φασισμό καλά είναι η ανθρωπότητα να αντιπαρατεθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.