Κωνταντίνος Δρακονταειδής: “Υπάρχει μια μειοψηφική συντηρητική αντίληψη ότι η Λευκάδα είναι Μονακό ή Μαλβίδες, απλά εκφράστηκε με ακραίο τρόπο από τον κ. Σκιαδαρέση.”


????????????????????????????????????

“Είναι προφανές πως αυτό που έγινε  είναι καταδικαστέο και εμείς ήδη τοποθετηθήκαμε μία χθεσινή μου δήλωση”,  είπε στο δημοτικό συμβούλιο  ο Κωνσταντίνος Δρακονταεϊδής.

 “Επιτρέψτε μου  όμως να μπω στην ουσία,  καθώς αυτό που ειπώθηκε έχει ένα περιτύλιγμα  πού είναι οι φράσεις  και έχει και ένα περιεχόμενο που είναι ουσία.

 Το περιεχόμενο είναι  πως αυτή η αντίληψη που εκφράστηκε με ένα ακραίο φραστικά τρόπο από τον κύριο Σκιαδαρέση  δεν είναι μία άποψη  που εκφράζεται μόνο από τον ίδιον.

Επαναλαμβάνω ανεξαρτήτως  φρασεολογίας,  μιλάω για την αντίληψη  που λέει πως η Λευκάδα  είναι το Μονακό ή οι  Μαλβίδες  και με βάση αυτή πορεύονται,  αυτή η αντίληψη είναι απολύτως μειοψηφική σε επίπεδο κοινωνίας,  αλλά είναι μία υπαρκτή αντίληψη.

Εμείς εκτός από το φραστικό  το οποίο θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο  θέλουμε να μπούμε στην ουσία.

Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η αντίληψη  που έχουν και άλλοι συμπολίτες μας  είναι απολύτως συντηρητική.  Είναι μία αντίληψη  εκτός πραγματικότητας και αναφέρεται σε μία Λευκάδα της φαντασίας τους.

Είναι προφανές πως από τη μεριά μας  και ως δημοτικοί σύμβουλοι,  αλλά και πολίτες αυτού του τόπου,  πιστεύουμε ότι πρέπει να προσπαθούμε να βελτιώνουμε και να αναβαθμίζουμε  το τουριστικό μας προϊόν,  γιατί αυτό θα έχει  ευεργετικά αποτελέσματα και στο οικονομικό κομμάτι  και με λίγα λόγια θα μεγαλώσει η πίτα που μπαίνει στο δήμο μας.

Θέλω να γίνω απολύτως σαφής ότι η άποψη αυτή δεν αφορούσε μόνο τον κύριο Σκιαδαρέση.

Γνωρίζετε πολύ καλά τόσο τους κοινωνικούς, αλλά και ιστορικούς δεσμούς που έχει ο τόπος μας πριν το 1821, γνωρίζετε ότι και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έχουμε αναπτύξει συνεργασίες σε πολλά επίπεδα, καθώς εδώ και πάνω από 40 χρόνια το νερό που παίρνει η Λευκάδα για να ενισχύσει το δικό της κομμάτι είναι από δίπλα μας, από προηγούμενες δημοτικές αρχές, επεξεργάζεται στο βιολογικό της Λευκάδα τα λύματα των απέναντι κοινοτήτων, έχουμε μία προγραμματική συμφωνία για τα απορρίμματα, όλα αυτά συνιστούν μία συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και μπορεί να μην είναι η ιδεατή, καθώς μπορεί μερικές φορές να υπάρχουν αντιρρήσεις και αντιδράσεις, όμως υπάρχει μία συνεργασία που παράγει αποτελέσματα σε επίπεδο κοινωνίας.

Δηλώνω κατηγορηματικά εκ μέρους της δικής μας παράταξης, ότι αυτή την προσπάθεια, τα χρόνια που είχαμε στα χέρια μας τις τύχες του τόπου, προσπαθήσαμε να την προωθήσουμε γιατί θεωρούμε πως είναι προς όφελος και των δύο κοινωνιών και να ξεκαθαρίσω ότι αυτή την πορεία πρέπει να συνεχίσουμε, έχοντας την αίσθηση ότι αυτή είναι η άποψη όλων των δημοτικών συμβούλων.”

Ο  ο κύριος Δρακονταειδής  πρότεινε το δημοτικό συμβούλιο να βγει με μία απόφαση,  η οποία χωρίς κραυγές και υπερβολές  θα κάνει σαφές σε όλους  στην Ηπειρωτική Ελλάδα,  ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας ομόφωνα δεν ασπάζεται αυτές τις απόψεις θεωρώντας ότι μπαίνουν και εμπόδιο στην ανάπτυξη αυτών των σχέσεων.

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.