Κωνσταντίνος Πουλής στον Prisma 91,6: ” Τα κυρίαρχα Μέσα ενημέρωσης φτιάχνουν κοινότητες και επηρεάζουν συστηματικά πολίτες και συνειδήσεις.”


Την Δευτέρα 2/9 στις 12 στον Prisma 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Πουλής.

Ο Κωνσταντίνος Πουλής σπούδασε κοινωνιολογία και αρχαίο δράμα, στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στο ThePressProject και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της προσπάθειάς του γνωστού , εναλλακτικού ενημερωτικού site. Παρουσιάζει με επιτυχία στο κανάλι του ThePressProject την σατιρική εκπομπή ”Ανασκόπηση” ενώ το ακούμε και ραδιοφωνικά μέσα από την εκπομπή “Η φάρμα των ζώων” σε αναμετάδοση από τον Prisma  91.6 κάθε απόγευμα στις πέντε. Επίσης έχει ασχοληθεί και με την συγγραφή με επιτυχία στο παρελθόν με χαρακτηριστικό παράδειγμα το βιβλίο ” Ο Θερμοστάτης”.

” Τα κυρίαρχα Μέσα ενημέρωσης φτιάχνουν κοινότητες και επηρεάζουν συστηματικά πολίτες και συνειδήσεις.” Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για τη νέα κυβέρνηση, την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα αλλά και το δόγμα ”Νόμος και Τάξη” που εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο. Επίσης ακούσαμε το σχόλιο του για την κατάσταση στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

” Έχει σταματήσει δηλαδή αυτό που είδαμε ως αντίσταση από τους πολίτες στα χρόνια της κρίσης- η ενημέρωση από το διαδίκτυο..’Ακόμα και ηλεκτρονικές ενημερωτικές σελίδες ανήκουν σε συγκεκριμένα συμφέροντα”. ” Η πλειοψηφία των πολιτών που βλέπουν τηλεόραση σύμφωνα με μελέτες , δεν βλέπουν και δεν παρακολουθούν-ίσως και δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο…”’

” Είναι πολύ δύσκολο να αμφισβητήσεις αυτό το μοντέλο ενημέρωσης και αυτή την ολιγαρχία.., εμείς στο ThePressProject για παράδειγμα το προσπαθούμε…και ακόμα και φιλελεύθεροι πολίτες, αναγνώστες ή ακροατές μας στηρίζουν…”.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26254 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Το μέγεθος χρεωκοπίας της χώρας καθορίστηκε επικοινωνιακά απ τα μέσα ενημέρωσης και μόνο.
  Την εποχή από το 2010 και μετά ένα τηλεοπτικλο κανάλι ελιχε πάρει ίσως εργολαβικά την υπόθεση βάθυνση της χρεωκοπίας σε βάρος των πολιτών της χώρας και ίσως υπέρ των συμφερόντων των ιδιοκτητών του.
  Μάλιστα οι κεντρικοί τηλεπαρουσιαστές ειδήσεων είχαν στο αυτί ακουστικό που έπαιρναν οδηγίες τι θα πούν και τι θα ρωτήσουν τυχόν προσκεκλημένους.
  Αλλά γενικά το όλο μόρφωμα της επικοινωνίας ( τύπος και τηλεόραση) πανώβαλε στην χρεωκοπία και στον καταλογισμό ευθυνών στους λολίτες λου ήταν σπάταλοι χρόνια καξ τεμπέληδες και χρεωκοπήσανε την χώρα και το κράτος. Το ήθελε και η πολιτική ηγεσία διοφόρων χρόνων απ το 2010 και μετά και για τούτο δεν έγινε καμμιά προσπάθεια ανάδειξης και της πολιτικής πλευράς και δυνατότητας για την αντιμετώπιση του θέματος χρεωκοπία.
  Για τα ελλείματα ώς ποσό και ποσοστό διαφημίστηκε η ικανότητα της ΕΥΡΟΣΤΑΤ να βγάζει λαγούς ελλειμάτων από τα ταμεία και μόνη αντίδραση υπήρξε από κάποια πανεπιστημιακό.
  Τα μέγαρα Μαξίμου δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα απ τους ακομμάτιστους αγανακτησμένους καξ τους κοπανήσανε σγρια σαν εχθρούς της παφρίδος στο Σύνταγμα μια μέρα του Φλεβάρη.Ρήξανε και βομβες κρότου λάμψης και για όσους δεν είχαν ζήσει πόλεμο ( ευτυχώς αοό το 1940 ) έλαβαν μια ιδέα τι γίνεται και την τραγωδία με όπλα και χειροβομβίδες έστω και κρότου λάμψης.
  Τα μεγαρα Μαξίμου δεν είχαν καμμία διάθεση να κινητοποιήσουν έστω κατ ελάχιστο το πολιτικό κοινωνικό στοιχείο.Και ώς βλάκες οι του Μαξίμου διάφοροι ξέχασαν ώς ανιστόρητοι και νούμερα αστοιχείωτα, ότι αν υπήρξαν κι ίδιοι οφειλόνταν στην ενεργοποίηση του κοινωνικού στοιχείου ώς πολιτικός παρσγωντας αρχής απ το 1974 για να μην πάμε απ το 1973 ουσιαστικά. Το ίδιο και η ψευτοαστική μεταπολιτευτική και σημερινή τάξη της χώρας πογ ήλεγχε τα μέσα ενημέρωσης τα έτη αυτά της χρεωκοπίας.
  Η χρεωκοπία στους πολίτες ( η χλωρα δεν είναι ανεξάρτητη οντότητα αλ τους πολίτες) επιβλήθηκε γιατί ήθελε η κρατική διαχείρηση και οι ομάδες συμφερόντων που στοιχείζονται πίσω απ αυτήν.
  Η χρεωκοπία δεν ιναι πολιτικό γεγονός αλλά μεθοδευμένα κρατικά συμφωνημένο με επιχειρηματικά συμφέρονφα και ομάδες.
  Αν ο Κ.Καραμανλής το 1974 δεν απειλούσε ανοιχτά- και ειχε δώσει την εντολή – ότι θα κινητοποιήσει ο ίδιος τον λαό , δεν θα άλλαζε τίποτα.
  Απλά ο Κ.Καραμανλής είχε γνώση της ιστορίας ώς πολιτικός.

 2. Στην Ελλάδα το τηλεοπτικό κανάλι που έπαιξε την χρεωκοπία, χρεωκόπησε το ίδιο.
  Τέτοιο επίπεδο αστικής οργάνωσης έχει στην Ελλάδα.
  Και με αντίσκοινα προσκόπων έξω απ τα γραφεία των εοιχειρηματιών του καναλιού, οι εργαζόμενοι πριν στο κανάλι ( απλήρωτοι ίσως μήνες) διεκδικούσαν επί μήνες τα χρήματα.
  Αυτοί οι εργαζόμενοιόπως και όλοι οι Έλληνες ήταν οι τεμπέληδες και σπάταλοι που χρεωκόπησαν την Ελλάδα.!!
  Οι επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν φκιάχνουν ιδρυματα κοινωφέλειας και φιλανθρωπισμού. Διότι αφού δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη της φιλανθρωπίας.
  Αυτός είναι ο μηχανισμός της κοινωφέλειας και των φικανυρωπικών ιδρυμάτων. Και όσο ποιό πλατιά ιναι η δημοσιότητα της κοινωφέλειας τόσο περισσότεροι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι. Μια και η αξία και η υπσραξία της απλήρωτης εργασίας διοχετεύεται στην φιλανθρωπία μέσω ιδρύματος.
  Να πάψουν κάθε λογής εκάστοτε περιστασιακά εργοδότες να πληρώνουν έστω και έναν εργάτη για να φκιάχνουν έτσι ιδρύματα κοινωφελή.Και να γίνει η Ελλάδα χώρα φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.
  Τα ιδρύματα αυτά να φκιάξουν δικά τους κανάλια τηλεοπτικά και να γθνει ο κακός σε κύματα τηλεοπτικός χαμός.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.