Κωνσταντίνος Γληγόρης σε Χαράλαμπο Καλό: “Δεν βλέπω τίποτε στον προϋπολογισμό από όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά.”


Στην αρχική του τοποθέτηση ο Κωνσταντίνος Γληγόρης λίγα δευτερόλεπτα αφότου ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κύριος Δρακονταειδής, χιουμοριστικά αναρωτήθηκε αν θα ψήφιζε θετικά τον προϋπολογισμό, αν δήμαρχος ήταν είτε ο ίδιος είτε ο κύριος Σολδάτος.

Ξεκινώντας την ομιλία του και αναφορικά στην τοποθέτηση του δημάρχου Χαράλαμπου Καλού στη διαδικασία των ερωτήσεων ότι τουλάχιστον “εμείς είχαμε το θάρρος να αποτυπώσουμε το πρόγραμμά μας σε ένα χαρτί,” ανέφερε ότι δεν είχατε το θάρρος αλλά την άγνοια ή άγνοια κινδύνου και για μένα αυτή είναι η σωστή λέξη που ακολουθεί την αποτύπωση των λέξεων, καθώς είτε είναι σε ένα ιλουστρασιόν πολυσέλιδο φυλλάδιο όπως είχε παλιότερα ο κ. Δρακονταειδής είσαι ένα χαρτί επαναχρησιμοποίησης όπως είχατε εσείς, αυτό που δείχνει στο τέλος είναι ότι όλα αυτά μένουν σε ένα χαρτί illustration η ανακυκλώσιμο.

Αντιθέτως υπαινιχθήκατε μη έχοντας εμπειρία αυτοδιοίκησης, θέσαμε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα κινηθούμε και ήμασταν καθαροί.

Αυτούς τους άξονες θέτουμε, από κει και πέρα γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματικότητα και πάνω στις πολιτικές που σας δώσαμε σε αυτό το πεντασέλιδο, σε αυτές τις πολιτικές θα κινηθούμε.

Μάλιστα θέλησε  να ρωτήσει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, αν θα αλλάξει η καθημερινότητά τους αν ο φωτισμός γίνει led, ή όπως είπε “αγαπητέ πρόεδρε του Σύβρου με την έξυπνη εφαρμογή στο κινητό σου, τι θα αλλάξει στο Σύβρο;”

Ακόμα και αν κάνετε τα αιτήματα για λακούβες από το κινητό, κανείς δεν θα τις φτιάξει και επειδή εγώ πάντα έχω τα φυλλάδια πάντα μαζί μου σε συζητήσεις προϋπολογισμού, αναφέρθηκε σε άμεση και δωρεάν υπηρεσία ειδοποίησης  τηλεϊατρικής, για άτομα ΑΜΕΑ, μοναχικά και ηλικιωμένα, διαβάζοντας από το πρόγραμμα της παράταξής του κοινού  μία σειρά εξαγγελιών.

Από όλα αυτά δεν βλέπω τίποτα στον προϋπολογισμό, ανέφερε.

Το να γράψεις μία μελέτη παροχής συμβούλιο αυτό δεν λέει τίποτα, καθώς εκεί πάτε σε παροχή συμβούλου και δεν είδα καμία μελέτη για τα led, ούτε μελέτες για τις έξυπνες πόλεις.

“Θα πάτε σε παροχή υπηρεσιών, βρήκατε κάποιον και θα τον φέρετε να κάνει αυτή τη δουλειά, ωστόσο αυτό είναι μία ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία, που ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δώσει προσφορά, για να διεκδικήσει την ζωή του, καθώς την επιβίωση του διεκδικεί κάποιος όταν κάνουμε μελέτες και όχι υπηρεσία.

Διεκδικεί από το δημόσιο, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον να μπορέσει να δουλέψει και αυτός και αυτό δεν το είδα.

Κάνατε ολόκληρη ημερίδα για την κυκλική οικονομία και  πάμε και πετάμε τα απορρίμματα αλλού, αυτό βρήκατε σαν λύση.”

Μάλιστα απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, του είπε ότι βάση της διαδικασίας θα έπρεπε να συζητηθεί ο προϋπολογισμός ανά άρθρο και όχι με  οκτάλεπτες λεπτές τοποθετήσεις, γιατί η κατάρτιση ενός προϋπολογισμού είναι το μέλλον του επόμενου έτους του τόπου μας.

“Εσείς βέβαια επιλέξατε να μας δώσετε οκτώ λεπτά να μιλήσουμε για το μέλλον του τόπου μας, δεν μας απασχολεί καθόλου, είναι δική σας επιλογή.”

Δεν έγινε καμία απολύτως διαβούλευση για τον προϋπολογισμό, απλώς πέρασε από μία επιτροπή, η οποία έχει απαξιωθεί πλήρως τα τελευταία και για αυτό όταν συστάθηκε δεν είχαμε ούτε καν τον απαραίτητο αριθμό.

Εγώ δεν γνωρίζω αν πήρε μέχρι τον Μάρτιο ή Απρίλιο για να ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα, αναγνωρίζω ότι έξι μήνες διοίκησης δεν έχουμε επιχειρησιακό πρόγραμμα τετραετίας.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Χαράλαμπου Καλού, λέγοντας ότι δεν μπορεί να πιστεύει αυτά που λέει, με τον κύριο Γρηγόρη να λέει ότι πιστεύεις τον συμμετοχικό προϋπολογισμό την πραγματική διαβούλευση και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό σε βάθος τετραετίας.

About Ομάδα Σύνταξης 27508 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.