Κωνσταντίνος Γληγόρης: “H ιστορία θα γράψει ότι αυτό το δημοτικό συμβούλιο, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην σύσταση ΦΟΣΔΑ και τρία ονόματα είναι γραμμένα επάνω, ένας πρώην Δήμαρχος, ένας νέος Δήμαρχος και ένας Βουλευτής.


Στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο για τον ΦΟΣΔΑ ο Κωνσταντίνος Γληγόρης έκανε λόγο για καθυστέρηση στη δημοπράτηση της ΜΟΠΑΚ, λέγοντας πως αν κάποιος ανατρέξει το 2016 θα λειτουργούσε σύμφωνα με το σχεδιασμό.

“Κάποιοι ήθελαν να δεματοποιήσουμε τον υπόλοιπο ΧΑΔΑ και να το κάνουμε ένα δάσος από δέματα. Δεν μας έφτανε το πρόβλημα και η ζημιά που έχουμε πάθει θέλαμε να το αυξήσουμε και να του βρούμε επιπρόσθετο χώρο.

Σχετικά με τις άδειες μετά από πολύ αγώνα προσωπικό μπήκε μέσα στην προκήρυξη και πλέον απαιτείται και οικονομική άδεια.”

Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό, είπε ότι δεν έχει καμία όρεξη να παραδώσει μαθήματα στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι πριν πέντε μήνες τους είχε πει ότι θα τροποποιήσετε μία προγραμματική σύμβαση για δέματα. Ο μοναδικός που είχε αντιδράσει σε εκείνη τη συνάντηση νομίζω ότι ήμουν εγώ.

“Ο κύριος Δρακοντατειδής μόλις είχε υπογράψει μία επιπλέον σύμβαση για να συνεχιστεί η δεματοποίηση, δεν περίμενε καν να έρθει ο Σεπτέμβρης, για να υπογράψετε εσείς τη σύμβαση αυτή αν απαιτούνταν.

Ερχόμαστε σήμερα και σας λέω ότι αυτό που είπαμε να κάνουμε είναι λάθος, καθώς χρειάζεται πολύ μεγάλη δύναμη να αποδεχτούμε ότι άνοιξε ένας άλλος δρόμος, εγώ σε αυτό ήμουν ξεκάθαρος και όσα έχω πει είναι καταγεγραμμένα στα δημοτικά συμβούλια.

Αυτό που κάνουμε τώρα θα το είχαμε σίγουρα από την 1η Σεπτέμβρη και από κει και πέρα μονάδα οπωσδήποτε, καθώς εγώ δεν σκέφτηκα ποτέ ούτε δημοτικά τέλη, τα οποία θα ασκηθούν είτε τώρα είτε σε τρία χρόνια.

Νομίζω ότι όλοι έχετε κατανοήσει το δημοτικό συμβούλιο από πού θα βρούμε αυτά τα έσοδα και δεν θα χρειαστεί να επιβαρυνθεί ο δημότης. Εμείς ήμασταν πολύ ξεκάθαροι, μονάδα, ενέργεια κτλ, κτλ και όχι παραπάνω από έξι μήνες αυτή η λύση.

Αναφορικά με τη μονάδα εγώ εννοούσα Γιάννενα, ωστόσο οι εκλογές τελείωσαν, εσείς είστε δημοτική αρχή, εγώ επαναλαμβάνω την άποψή μας.

Παρόλα αυτά δίνονται και άλλες ευκαιρίες με τη συμμετοχή σε έναν άλλον ΦΟΣΔΑ, καθώς σας έχω πει ότι και η Ήπειρος είναι όμορφη περιφέρεια για να απευθυνθούμε και εκεί .

Εφόσον είστε και εσείς πλέον πιο ανακουφισμένος γιατί είδατε πόσο εύκολο ήταν να φύγουν τα απορρίμματα και να πάνε δίπλα, θα μπορούσαμε με μία απόφαση έκτακτης ανάγκης,  ωστόσο εσείς αποφασίσατε με τη διαδικασία που  ακολουθούμε  σήμερα.

Εδώ είναι και η διαφορετική προσέγγιση που έχουμε στο θέμα, από εκεί και πέρα αν νομίζεις ότι μπορείτε να αλλάξει αυτή η απόφαση, εμείς σας προσκαλούμε να το σκεφτείτε ξανά, αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε προχώρησε σε αυτή τη λύση, επιλογή σας είναι η ιστορία θα γράψει ότι αυτό το δημοτικό συμβούλιο σήμερα, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην σύσταση ΦΟΣΔΑ και τρία ονόματα είναι γραμμένα επάνω, ένας πρώην Δήμαρχος, ένας νέος δήμαρχος και ένας βουλευτής.”

 

About Ομάδα Σύνταξης 28425 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.