Κωνσταντίνος Γληγόρης: “Δεν μπορεί σε ένα προϋπολογισμό 60.000.000 ευρώ τα μέτρα ανακούφισης να είναι 120.000 ευρώ.”


Στην αρχική του τοποθέτηση  Κωνσταντίνος Γληγόρης, είπε ότι συνήθως μετά από μία καταστροφή, ερχόμαστε μετά για να αναπληρώσουμε τα οικονομικά κενά.

Όλοι ευχόμαστε να μην έχουμε αντίστοιχες καταστροφές, ωστόσο στη συνέχεια ερχόμαστε δίνουμε πόρους για τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν.

“Αυτό το λέω, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα δοθούν αρκετά χρήματα μετά το τέλος της πανδημίας. Το θέμα είναι αυτοί οι πόροι που θα δοθούν, θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη, γιατί δυστυχώς κατά το παρελθόν στα φυσικά φαινόμενα που έχουμε αντιμετωπίσει παρελθοντικά τους φυσικούς πόρους τους παίρνουμε και τους πηγαίνουμε αλλού και όχι εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη.”

Θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουν πολύ περισσότεροι πόροι για την επαναφορά της όποιας κανονικότητας.

Στη συνέχεια ο ίδιος κατέθεσε τις προτάσεις της παράταξής τους για την ανακούφιση των επιχειρηματιών και των συμπολιτών μας.

Στην δευτερολογία του ο κ. Γληγόρης ανέφερε ότι με βάση τα όσα ακούστηκαν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο,  “μου φαίνεται ότι είναι  σαν να βάζετε τα χρήματα από την τσέπη σας.

Λέτε και σας είπαμε να βάλετε τα χρήματα από την τσέπη σας, για να τα δώσουμε σε αυτούς ουσιαστικά που μας τα δίνουν.”

Οι πόροι της αυτοδιοίκησης προέρχονται από τις επιχειρήσεις, από τους εργαζόμενους, ΦΠΑ, εισφορές κτλ. Όλα αυτά τα χρήματα επιστρέφονται στους ωφελούμενους, ακόμα κι αν οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δώσει πόρους, εμείς από τους δικούς μας δεν μπορούμε να δώσουμε;

Δεν μπορεί ο δήμος να γίνει έξυπνος του χρόνου και όχι φέτος; δεν μπορούμε να καταργήσουμε μισό έργο, καθώς θεωρούμε τα 120.000 ευρώ γενναία μέτρα;”

“Είναι δυνατόν από έναν δήμο που έχει προϋπολογισμό 60 εκατομμυρίων ευρώ, η παροχή που θα κάνουμε σε μία τέτοια κατάσταση, για τη χώρα μας, τον τόπο μας να  είναι 120.000 ευρώ.”

Όλοι οι άνθρωποι με τα τραπεζοκαθίσματα, που περιμένουν να βγάλουν τα χειμωνιάτικα, τι θα τους πούμε ότι δεν μας δίνεις χρήματα για τα τραπεζοκαθίσματα, από τη στιγμή που κάποιος είναι κλειστός και αυτό είναι γενναιότητα;

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μένουν ανοιχτοί το χειμώνα για να μπορούμε εμείς να πάμε να καθίσουμε   θα του πούμε ότι είμαστε  γενναίοι  που δεν τους  παίρνουμε τα χρήματα για τα τραπεζοκαθίσματα;

Ειλικρινά θέλω να σκεφτείτε κάποια πράγματα διαφορετικά. Εκτός από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου μπαίνουμε και στα τέλη ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας, ύδρευσης, κοινόχρηστων χώρων κτλ.

Δεν διαφωνώ με τα 12 μέτρα αλλά είναι αυτά που λέει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δεν είναι κάτι παραπάνω, τότε με αυτή τη λογική να πάρουμε τα 120.000 και να μην κάνουμε τίποτα.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με το τι κάνουν οι άλλοι δήμοι Από τη στιγμή που εμείς έχουμε τη Μαρίνα, δεν μπορούμε να συγκριθούμε με το δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, Καστοριάς και Κοζάνης, καθώς είναι διαφορετικά τα δεδομένα της Λευκάδας.

Εμείς σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι όλα αυτά δεν είναι σωστά, αλλά πρέπει να επεκταθούν.

About Ομάδα Σύνταξης 28452 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.