Κωνσταντίνος Δρακονταειδής στον Prisma 91,6:”Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να μπουν τρικλοποδιές σε έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, Ελπίζω να μην το ανεχτεί ο κ. Καλός.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, κάνοντας σκληρή κριτική για τον τρόπο που χειρίστηκε επικοινωνιακά η δημοτική αρχή το έργο ” Διαμόρφωση εισόδου παραλίας πόλης.”

Όπως είπε,  “σε πολύ μεγάλα έργα στην χώρα μας οι ρυθμοί είναι αργοί αυτό των έργων και το γνωρίζουν όλοι. Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε με μία ανάθεση μελέτης που έκανε ο κύριος Γιώργος Γληγόρης δήμαρχος Λευκάδας το 2004, μεσολάβησε η επόμενη με το δημοτική αρχή του κυρίου Φέτση, έκανε και αυτός κάποιες κινήσεις, στη συνέχεια ο κύριος Αραβάνης από το 2011 μέχρι το 2014 που αναλάβαμε εμείς που εκεί πράγματι υπήρξε πολύ μεγαλύτερη δραστηριότητα από τη μεριά του, καθώς δυστυχώς μετά από 8 χρόνια παραλήφθηκε και η οριστική μελέτη που αποτελεί ένα μέρος του έργου.

Ο κύριος Αραβανής το 2013 έκανε την ανάθεση και ήρθαμε εμείς το 2014, καθώς μας ενδιέφερε πάρα πολύ η ιστορία της ανάπλασης και ολοκληρώσαμε όλη τη διαδικασία και της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης την άνοιξη του 2017.

Στην συνέχεια περιμένεις να βγει πρόγραμμα για να μπορέσεις να το εντάξεις χρηματοοικονομικά.

Επίσης η δεύτερη μεγάλη αδυναμία του δελτίου τύπου της δημοτικής αρχής είναι ότι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν τι πρόκειται να συμβεί, καθώς το έργο αφορά την περιοχή από τον Πόντε, ξύλινη γέφυρα μέχρι και την πλατεία φοίνικα.

Αυτό το έργο στο σύνολό του είναι ένα έργο που ξεπερνάει τα 7 εκατομμύρια ευρώ, το έργο όμως ως μελέτη εφαρμογής και τευχών δημοπράτησης είναι έτοιμο, χωρίστηκε σε τρία τμήματα με την έννοια του να είναι πιο εύκολο να χρηματοδοτηθεί.

Η πρώτη φάση,  έχει χρηματοδότηση 2.650.000 ευρώ, πρέπει να σας πω το πρόγραμμα αυτό βγήκε στις 15 Σεπτέμβρη του 2019, μόλις εμείς είχαμε ολοκληρώσει τη θητεία μας  και είχε αναλάβει ο κύριος Καλός, η δημοτική αρχή βρήκε έτοιμο ένα φάκελο, έτρεξε κάποιες διαδικασίες συγκρότησης του φακέλου, που δεν της κάνει η ίδια αλλά πιέζει τις υπηρεσίες για  αυτό το φάκελο έγκαιρα να το ολοκληρώσουν και μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες να καταθέσουν την πρότασή και αυτό έκανε και πολύ σωστά.

Εκτός από το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής  ο δήμαρχος Λευκάδας έκανε και μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook,  στην οποία  κάνει μία αναφορά  η οποία πραγματικά με  εκπλήσσει  και λέει ότι ολοκληρώσαμε τη διαδικασία υποβολής εντός 15 ημερών όταν καλά καλά  δεν ξέραμε που ήταν τα γραφεία μας  και επειδή αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα  θέλω να σας πω ένα παράδειγμα δικής μας συμπεριφοράς σε τέτοιου είδους ζητήματα όπως είναι το μουσείο Άγγελου Σικελιανού.

Πέρα από τις αναφορές μας στο δημοτικό συμβούλιο για τη βοήθεια που είχαν προσφέρει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές,  των κυρίων Φέτση, Αραβανή, κτλ  είχα ολόκληρη παράγραφο στην ομιλία των εγκαινίων μου,  γιατί και αυτή πόνεσαν,  ίδρωσαν,  έτρεξαν και πρέπει να σεβόμαστε.

Κατά τη γνώμη μου υπάρχει ένας πολύ έντονος εγωκεντρισμός  τον οποίον δεν  μπορώ να καταλάβω  και μάλιστα απέναντι σε  μία προηγούμενη  δημοτική αρχή,  η οποία τον βοήθησε να είναι στη θέση που είναι  και όχι μόνο τον βοήθησε,  αλλά αυτή η Δημοτική Αρχή  ειδικά τους πρώτους έξι μήνες αλλά και τώρα σε όλα τα ζητήματα  τον βοηθάει να παίρνονται αποφάσεις,  να σταθεί όρθια η δημοτική αρχή σε δύσκολες συνθήκες,  πράγματα τα οποία ξεχνάει.

Αυτός ο εγωκεντρισμός,  επιτρέψτε μου να πω ότι δεν οδηγεί πουθενά,  καθώς δεν μπορεί ένας δήμαρχος  να τον απασχολεί ότι ένα κομμάτι της δικής του ευθύνης είναι τα like στο Facebook.

Βεβαίως έκανε πολύ καλά η δημοτική αρχή και έβγαλε το δελτίο τύπου και ενημέρωσε,  έχει σημασία όμως και πως ενημέρωσε.”

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο κύριος Δρακονταειδής  ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος στον λόγο του,  όσο και η παράταξη του δεν χρησιμοποιεί  “πιασάρικες” εκφράσεις, ” άλλα  πάντα διαχρονικά βγαίνουμε και λέμε την άποψή μας,  πού μπορεί να είναι η σωστή είτε λάθος με απόλυτη σοβαρότητα  και δεν βρίζουμε.  Σας θυμίζω ότι εγώ υβρίστηκα  στο δημοτικό συμβούλιο με χυδαίο τρόπο  και αυτό το θυμίζω.”

Απαντώντας στην ερώτηση  αν τελείωσε από την παράταξη του η περίοδος χάριτος προς τη δημοτική αρχή,  απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

 “Εμείς κρίνουμε με βάση  τις θέσεις και τις προτάσεις που καταθέτει η δημοτική αρχή,  όπως για παράδειγμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο  κατατέθηκε ο κανονισμός των κοιμητηρίων,  όπου πρέπει να δείχνουμε ένα σεβασμό και στην μετά ζωής πορεία μας.

Εμείς όταν δεν μπορούσε να παρθεί απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο  για κάποιους λόγους από την παράταξη του κυρίου Σολδάτου  που στηρίζει μονίμως στην παράταξη του κυρίου Καλού,  εμείς ψηφίζουμε με βάση  τις αρχές μας.  Δεν έχει σημασία αν ουσιαστικά φτιάξαμε εμείς τον κανονισμό και τότε είχε  ξεσηκωθεί ολόκληρος σάλος,  μέχρι και εκκλησία μπερδεύτηκε λέγοντας μας ότι θέλουμε να χωρίσουμε την εκκλησία από το κράτος.

Στο δια ταύτα όμως εμείς ψηφίσαμε αυτόν τον κανονισμό ο οποίος δεν θα πέρναγε,  με κάποιες διορθώσεις στις τιμές  και αυτό το λέω ως παράδειγμα για να  πω ότι στην αρχή μία καινούργια δημοτική αρχή πρέπει να στηρίζεται από όλους.  Όχι φυσικά σε ακραίες αποφάσεις που έρχονται σε βάρος των πολιτών και της κοινωνίας,  αλλά στον τρόπο λειτουργίας της και εμείς το αποδείξαμε,  ψηφίζοντας τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου,  τον προϋπολογισμό  που είναι πολιτική πράξη,  δεν μοιράσαμε  την ΣΑΤΑ ως οφείλαμε  που αμφιβάλλω αν το έκανε άλλος δήμαρχος στην Ελλάδα αυτό που πράξαμε εμείς  ενώ την είχαμε στα χέρια μας προεκλογικά  γιατί έχουμε διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Αυτό θα πρέπει η δημοτική αρχή και ο κύριος καλός προσωπικά να το σεβαστεί.  Δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο από σεβασμό.

Φυσικά οι δημοτικές αρχές έχουν συνέχεια,  το να σέβεσαι όμως τις προσπάθειες των άλλων και να μην προσπαθείς να καπηλευτείς  πράγματα τα οποία βρήκες  αυτό είναι ζήτημα σεβασμού.  Δεν είναι ζήτημα να θυμίσεις ή όχι τα έργα σου  αλλά ο πολίτης  να γνωρίζει.

  Θεωρείτε εσείς ότι οι πολίτες της Λευκάδας  γνώριζαν ότι όλα ήταν έτοιμα και όταν θα έβγαινε το πρόγραμμα θα γινόταν υποβολή  για την ανάπλαση,  εκτιμώ πως όχι και εμείς έχουμε έρθει να το πούμε,  όπως του είπαμε πως το έργο που εκτελέστηκε στον Άγιο Μηνά,  εκτελέστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή,  όπως πρέπει να του πούμε ότι ότι μεγάλο έργο εκτελείται τα επόμενα τρία χρόνια  εμείς θα του το θυμίζουμε γιατί θα είναι έργο δικό μας.

Ότι κάνει ο κύριος Καλός οφείλει και ο ίδιος να ενημερώνει τους πολίτες  και οφείλουμε ο επόμενος δήμαρχος  να σέβεται τις προσπάθειες του κοινού καλού όποιος και αν είναι.

 Ξέρετε κάτι είναι πολύ εύκολο  να σου λένε ότι είσαι δήμαρχος,  το τι συμβαίνει πίσω από την κουίντα  πιστέψτε με  είναι πάρα πολύ δύσκολο   και όσοι έχουν κάνει δήμαρχοι το αναγνωρίζουν.

 Στην  επισήμανση  ότι ο κύριος Λιβιτσάνος στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Prisma,  αναγνώρισε όσα έχει κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή στον τομέα της ύδρευσης,  απάντησε  πως “αν εσείς ο ίδιος ήσασταν δήμαρχος και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο  ακούγατε από τον αναπληρωτή δήμαρχο δημόσια  ότι έχει δέκα χρόνια να πάει  εργάτης σε χωριά,  η αντίδρασή σας μπορεί να μην ήταν ίδια σαν τη δικιά μου  που του είπα να κατέβει από το καλάμι,  αλλά μπορεί να ήταν ακόμα  πιο σκληρή.

Θέλω να πω όμως ότι γίνεται μία συστηματική προσπάθεια,  ελπίζω ο δήμαρχος να μην την ανεχτεί  και να μην συμβάλλει σε αυτήν,  να μπουν τρικλοποδιές  σε έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Για παράδειγμα έχει ανακοινωθεί ένα έργο τι θα γίνει και εκτελείται,  επειδή μπορεί να υπάρξει ένα εμπόδιο από τον εργολάβο,  η αντικειμενικής δυσκολίας  που μπορεί να προκύψει στην πορεία,  πρέπει αυτό να βγαίνει προς τα έξω  και να γίνεται γνωστό στους πολίτες με όλες του τις διαστάσεις.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε παιχνιδάκια που γίνονται,  με μοναδικό σκοπό να χτυπήσουν την προηγούμενη δημοτική αρχή.  Και ο κύριος δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι  αυτό  ας το λάβουν υπόψη τους,  καθώς εγώ επαναλαμβάνω σεβάστηκα όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές,  με τις οποίες και πολιτικά συγκρούστηκα  και είχα και πολλές διαφωνίες,  αλλά όταν έγινα δήμαρχος δεν βγήκα να πυροβολώ τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Με εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες  και κάτω από δύσκολες συνθήκες  και περιόδους της χώρας  συμπεριλαμβανομένου και του σεισμού  ολοκληρώθηκε ένα έργο  που η ασφαλτόστρωση κόστισε 600.000 ευρώ,  που αφορά τη σύνδεση Βασιλικής  με το ακρωτήρι Νηράς.

 Θα χρειαζόμασταν ένα επιπλέον  ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ,  για να μπουν  μπάρες  και να γίνουν κάποιες άλλες παρεμβάσεις για να τον καταστήσουν ακόμα πιο ασφαλή.   Το έργο ολοκληρώθηκε  και σε δεύτερη φάση  θα τοποθετούσαμε τα στηθαία.

Δεν μπορεί  να διαχέεται και ανεπισήμως  σε επισκέψεις σε χωριά και καφενεία  και κάνουν λάθος  να πιστεύουν ότι δεν τα γνωρίζουμε,  από σημερινό Αντιδήμαρχο  να λέει ουκ ολίγα για το συγκεκριμένο έργο,  ότι δεν είναι ασφαλές κτλ.

Στην επισήμανση ότι σε ραδιοφωνική συνέντευξη  ο κύριος Λύγδας  είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του   για το αν έπρεπε ο δρόμος δοθεί στην κυκλοφορία απάντησε,  “ας μην τον δώσουν  και τους προκαλώ να το πράξουν.”

Έχει γίνει ένας πολύ ωραίος δρόμος,  κατασκευαστικά καλός και πρέπει να μπουν κάποια στηθαία,  πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε ένα έργο όταν δεν σε φτάνουν τα χρήματα κάνει στον κορμό  και στη συνέχεια τα απαραίτητα συμπληρώματα.  Γιατί λοιπόν δεν τον κλείνουν;

Με παρέμβασή του  ο αντιδήμαρχος Σπύρος Λύγδας  ανέφερε ότι δεν έχει γίνει προσωρινή παραλαβή του έργου  και για αυτό το θέμα αυτό αποσύρθηκε από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο,  επισημαίνοντας ότι ο δρόμος είναι καλός,  ωστόσο δεν είναι ασφαλής  επειδή δεν υπάρχουν οι προστατευτικές μπάρες και αυτό ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

 Στην απάντηση του ανέφερε  ότι το επαρχιακό δίκτυο της Λευκάδας δεν είναι ασφαλές σε όλα του τα σημεία,  καθώς δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες.

 Στην επισήμανση του δημοσιογράφου  ότι επειδή σε κάποιους δεν έχει συμβεί αυτό  δεν σημαίνει ότι είσαι ένα νέο δρόμο δεν πρέπει να προλαμβάνονται  όλα τα μέσα ασφαλείας,  απάντησε ότι είναι σωστή τοποθέτηση,  “εγώ όμως το λέω αυτό για να δείξω ότι σε άλλα έργα που εκτελούνται  και αφού έχουν εκτελεστεί κατά το παρελθόν,  ενώ δεν υπήρχαν  πλήρης όρους ασφαλείας,  σε αυτό το έργο δίνεται υπερβολική σημασία,  υποτιμώντας την ουσία του έργου.

 Η παράταξή μας είναι ενοχλημένη  καθώς είναι μία σειρά πραγμάτων  και εδώ υπάρχει ένα κερασάκι σε μία τούρτα  που ξεχειλίζει το ποτήρι,  μπορεί αυτό να μην είναι το μείζον,  ωστόσο επαναλαμβανόμενα γεγονότα προφανέστατα αποτελούν σκοπιμότητα,  λάθη μπορείς να κάνεις μία ή δύο φορές δεν μπορείς να κάνεις όμως και επαναλαμβανόμενα,  για αυτό λέω ότι εμείς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη δημοτική αρχή και η δημοτική αρχή εμάς  με σεβασμό.”

Για το θέμα του νέου  διαβαθμιδικού ΦΟΣΔΑ  Ιονίων Νήσων  ο κύριος Δρακοντατειδής ανέφερε,  ότι στήθηκε στο πόδι μία διαδικασία  για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.  “Αν οι δήμαρχοι στα Ιόνια νησιά αυτό το ανέχονται  πολιτικά,  ελέγχονται για αυτό,  για το αν θα παράξουν καλό για τον τόπο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μία κυβέρνηση  που παίρνει μία πολιτική απόφαση  και αποφασίζει η διαχείριση των απορριμμάτων να φύγει από τους Δήμους  να δημιουργηθεί μία εταιρεία ΟΤΑ,  με την περιφέρεια να κατέχει το 40%  και οι δήμοι να είναι μέτοχοι με πληθυσμιακά κριτήρια.

 Έχουμε δημάρχους στα Ιόνια νησιά που είναι αντίθετοι με αυτή την προοπτική,  μία κυβέρνηση που τους γράφει κανονικά  περνάει το νόμο όπως τον ήθελε,  της επισημαίνονται μία σειρά  από πράγματα,  καθώς στη Λευκάδα δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη σχέση μας  και στην συνεργιστική λύση με το δήμο Ακτίου-Βόνιτσας,  δημιουργεί τεράστια προβλήματα  τιμολογιακής πολιτικής  και στην τελική περίπτωση  η δική μας παράταξη δεν θέλει να είναι  υποχείριο της κάθε μεγάλης εταιρείας γιατί έτσι το σχεδίασε ο κύριος Μητσοτάκης.”

  Αναφορικά με την κυρία Κράτσα,  είπε ότι σέβεται τόσο το ρολό και την ιστορία της  ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού  κοινοβούλιο,  όμως επιτρέψτε μου να πω ότι αυτή τη στιγμή η ίδια είναι υποχείριο   των κυβερνητικών συμφερόντων,  δεν γνωρίζω αν τα γνωρίζει αλλά έχει πολιτική ευθύνη.

Δεν μπορεί να κάνει τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα από συνέντευξη της  για τη δημοτική αρχή λέγοντας  ότι ο κύριος Καλός θα πάρει την ευθύνη να μην υπογράψει  την ιδρυτική διακήρυξη.

Βεβαίως ο κύριος Καλός να πάρει  την ευθύνη να μην υπογράψει  και εμείς την Πέμπτη ζητήσαμε στα ζητήματα που θα συζητηθούν  στην ΠΕΔ Ιονίων,  ως παράταξη ζητάμε  αναστολή του άρθρου 93  της συγκρότησης του ΦΟΣΔΑ  διότι τα έχουν κάνει μπάχαλο.

 Η περιφέρεια δεν πήρε απόφαση που ποιον θα εκπροσωπείται,  τα δημοτικά συμβούλια όλων των Ιονίων πήραν,  δηλαδή ακόμα και στα στοιχειώδη κάνουν μη νόμιμες πράξεις.

Η στάση του δημάρχου στη συνέλευση ήταν καλή,  καθώς αρνήθηκε  να υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη εφόσον δεν συμμετείχε στο Δ.Σ,  εκφράζοντας και άλλες επιφυλάξεις  για το καταστατικό.

Όταν όμως ψηφίστηκε ο νόμος  ο κύριος δήμαρχος ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν να τον υλοποιήσουν  και εγώ ως δήμαρχος δεν θα το έκανα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο ερώτημα  αν ο δήμαρχος προσπάθησε να  προλάβει κάποιες καταστάσεις  και να διασφαλίσει κάποια περιουσιακά στοιχεία του δήμου,  απάντησε ότι ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση  λέει ότι τα περιουσιακά στοιχεία μεταφέρονται όλα στην ανώνυμη εταιρεία.

  “Ο κύριος Καλός δεν πρέπει να αναλάβει μόνο το βάρος  της μη εκπροσώπησης,  γιατί αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου  και είναι δευτερεύον αλλά σημαντικό ζήτημα,  τα άλλα που έρχονται είναι τα σοβαρά.”

Σχετικά με την παρέμβαση του βουλευτή στον κύριο Χατζηδάκη,  είπε ότι καλώς έπραξε,  ωστόσο θα το πω όπως νιώθω  δεν πρέπει να δουλευόμαστε μεταξύ μας,  καθώς ο κύριος Καββαδάς  ψήφισαν τον νόμο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

 “Φανταστείτε ότι είστε στην πλατεία  έρχομαι και σας γιαουρτώνω  και μετά παίρνω χαρτομάντιλο  να σκουπίσω τα μάτια σας για να βλέπετε,  δεν γίνεται όμως γιατί το γιαούρτωμα είναι το σοβαρό  και όχι το χαρτομάντιλο για να σας σκουπίσω τα μάτια  και αυτή είναι η απάντησή μου στην επίσκεψη του στον κύριο Χατζηδάκη.

 Ωστόσο κάποιος τεχνικός τρόπος θα βρεθεί για να εκπροσωπηθεί και η Λευκάδα,  πρέπει όμως να καταλάβουμε  ότι το παρακάτω είναι το σημαντικό και όχι εκπροσωπήσει αλλά όσα έρχονται.”

About Ομάδα Σύνταξης 27549 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η παράδοση του μανινχα’ι’σμού στην Έλληνική λειψή ιστορικά κοινωνικά πραγματικότητα , όχι μόνο δεν έχασε λίγο απ την λάμψη της παρά την χρεωκοπία 10 πλέον ετών και την μαζί ιστορική πανδημία, αλλά παραμένει αναλοίωτη και μάλλον μεγενθύνεται.
  Σαν και δεν κατάλαβαν οι κοινωνικές και οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις τον ιστορικό συμβολισμό και βαρύτητα στην διαχρονία της χώρας των ετών 2008 ώς τώρα -θα πάει και παραπέρα- και παραμένουν σε επίπεδο αναφοράς των μέσω του 19ου αιώνα,όταν θαραλέος τότε Αμερικανός ταξιδευτής έφτασε στην Ελλάδα και προβληματιζόνταν στα γραπτά του , δεν μπόρεσε να το καταλάβει , γιατί οι Έλληνες στην τότε μικρή πρωτεύουσα αλλά και αλλαχού αναλώνονται και σπαταλιώνται μέχρι ξιφουλκούν για την πολιτική. Ενώ θα μπορούσαν και για τα ερείπια του Αττικού τοπίου να συμορφώσουν και την γή να εκμεταλευτούν.
  Μία οι Οθωνικοί και οι αντιοθωνικοί, μία οι στρατιωτικοί με τους πολιτικούς, μία οι Τρικουπικοί με τους Δελληγιανικούς, μία οι Μοναρχικοί με τους αντιμοναρχικούς μία οι Βενιζελικοί με τους Αντιβενιζελικούς, μία η δεξιά με την αριστερά , μία οι εθνικόφρωνες με τους κομμουνιστές, μία ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναικό , μία οι ορθόδοξοι με τους καθολικούς στα κυκλαδονήσια ,τελικά όλο αυτό το μαύρο διχαστικό χάλι έχει καταλήξει σε έναν κοθνωνικό διχασμό ή κερματισμό που οι εκφάνσεις του αισθητικοποιούνται ώς υπερδομή υπό την μορφή της πολιτικής διαχείρησης της κρατικής οντότητας αρχικά ( διαδικαστικά διοχετεύτηκε και σε κάθε μορφή κοινωνικής συλλογικότητας ) , και αποτελούν στοιχείο συγκρότισης της ιδεολογίας της καθημερινότητας.
  Και δεν θα έλλειπε ή μάλλον βάσειαυτού του στοιχείου συγκροτούνται και ξεδιπλώνονται και οι αυτοδιοικητικές κοθνωνικότητες, που δεν θέλουν καιβδεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο αυτοδιοικητισμός είναι η πολιτειακή οργάνωση των επί μέρους κοινωνιών και τόπων μέσα στην επικράτεια μιας χώρας κράτους Έθνους στην σύγχρονη ιστορία
  αλλά και των όποιων διοικητικών παλαιοτέρων οντοτήτων ( Αυτοκρατοριών, Βασιλείων με περιισοτερο απροσδιόριστο συνοριακό προσδιορισμό).
  Είτε το ένα μέρος του εκάστοτε διχαστικού αυτού κοινωνικού καθημερινού στοιχείου προσπαθεί να οικειοποιηθεί την προηγούμενη θετική πραγματικότητα ύπαρξης του άλλου μέρους, είτε το άλλο προηγούμερο μέρος προσπαθεί να αφαιρέσει την ενεστωτική πραγματικότητα. Η συνέχεια ώς πραγματικότητα είναι η ποιό δαιμονική έννοια για την αντιληψή της στην Ελληνική κοινωνία. Το ένα έργο ή η κάποια κοινωνική συνθήκη , το απαραίτητο σύμφωνα με μια πραγματικότητα ή δεν είναι αναγκαίο για την εοόμενη πραγματικότητα οτε ακυρούται, είτε δεν δρομολογήθηκε ώς προηγούμενη πραγματικότητα αλλά ανήκει εξ ολοκλήρου στην ενεστωτική πραγματικότητα. Και οι πραγματικότητ έτσι δεν έχει συνέχεια γιαι διακόπτεται εκάστοτε με τις κοινωνικές διεκφάνσης του πολιτικά -αισθητικά εν προκειμένω- συνεχούς αλλά κοινωνικά και διαχειριστικά ασυνεχούς στοιχείου. Η προηγούμενη πραγματικότητα ορέπει και οφείλει να αναιρεθεί ώς τέτοια απ την κάθε νέα πραγματικότητα. Και η ενεστωτική πραγματικότητα πρέπει να αμφισβητηθί ώς μη πραγματικότητα.
  Και στην Λευκάδα όπως σε όλη την Ελληνικκή επικράτεια δεν θα μποροκύσέ νάναι αλλοιώς, Ολυμπιακός-Παναθηνα’ι’κός ή Παναθηνα’ι’κός -Ολυμπιακός. Σημειώσατε μόνιμα χ μείνανε στο μηδέν, γιατί μέσα στο υπαρκτικό μανινχα’ι’στικό σύστημα κανένας δεν έχασε ποτέ και κανένας δεν κέρδισε ποτέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.