Κωνσταντίνος Δρακονταειδής:”Προσβλητική για το δημοτικό συμβούλιο η άγνοια της Περιφερειάρχη για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.”


Τοποθέτηση με αφορμή την χθεσινή σύσκεψη αναφορικά με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, έκανε ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής στο δημοτικό συμβούλιο, στην οποία έδωσε το παρών η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα.

“Από την πλευρά της παράταξής μας το παρών έδωσε ο κύριος Σέρβος, ενώ διαβάζοντας και τα δημοσιεύματα θέλω να σταθώ σε δύο σημεία τα οποία επέλεξε ο δήμαρχος να μην τα πει, αλλά εγώ θα τα πω, διότι αυτό που ειπώθηκε ήταν απαράδεκτο κατά τη γνώμη μας.

Η κυρία περιφερειάρχης, η οποία είναι εδώ και τρεισήμισι μήνες στο τιμόνι, είπε επί λέξει ότι παρατηρεί μία δυσλειτουργία μεταξύ της περιφέρειας και του δήμου, αυτό είναι ένα ζήτημα που το γνωρίζει ο δήμαρχος, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει και προχώρησε λέγοντας ότι ως περιφερειάρχης δεν ξέρει τίποτα για την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, όταν η διαχειριστική αρχή που ήταν παρούσα, το αρχείο της ήταν δίπλα.

Δεν μπορεί να έρχεται εδώ η κυρία περιφερειάρχης και να λέει ότι της κατέβει, όμως όλα αυτά δείχνουν πλήρη άγνοια, αυτό που ήρθε, ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, σε ποια διαδικασία είναι η ΟΧΕ και να μας λέει ότι θα φτιάξει καινούργια  όταν είναι ήδη Ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τη διαχειριστική αρχή για να προχωρήσουμε στις εντάξεις έργων.

Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι επιεικώς απαράδεκτο. Εγώ θεωρώ ότι με βάση αυτό έπρεπε το σώμα να το γνωρίζει, διότι αυτό δεν προσβάλλει μόνο τη δημοτική αρχή αλλά το σώμα στο σύνολο του.

“Το δεύτερο έχει να κάνει με το ζήτημα τις παραχώρησης χώρου του Διοικητηρίου, ζητώντας χώρους που έχει τώρα ο Δήμος Λευκάδας, δηλαδή πέντε γραφεία και επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα, γιατί έχει ειπωθεί και από άλλα χείλη εμπλεκομένων με την περιφέρεια, ότι θέλουν να ζητήσουν το σύνολο του κτηρίου και εγώ το θέτω από τώρα.

Χτυπάω τον κώδωνα του κινδύνου στις αρχές της θητείας μας γιατί θα προκύψει θέμα. Θέλω να θυμίσω ότι έχουμε ζητήσει οι παρατάξεις ένα γραφείο και δεν το έχουμε λόγω έλλειψης χώρου. Μάλιστα η δημοτική αστυνομία αλλάζει στις τουαλέτες, επομένως δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτό όταν δεν μπορούμε να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες ως Δήμος.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.