Κωνσταντίνος Δρακονταειδής: “Από το 2010 μέχρι το 2019, δεν έχει κατατεθεί ούτε μία σοβαρή πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων”


Στην δευτερολογία του ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, έθεσε το ερώτημα  τι πρόταση είχε κατατεθεί  για την διαχείριση των απορριμμάτων τα τελευταία δέκα χρόνια.

“Από το 2010 μέχρι το 2019, δεν έχει κατατεθεί ούτε μία πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων που να κατατέθηκε υπεύθυνα και όχι να διαβάζουμε εκθέσεις ιδεών αλλά για σχέδιο.

Η μοναδική πρόταση που είχε κατατεθεί και περπάτησε είναι η υπάρχουσα και λυπάμαι που άκουσα και πολίτη να λέει στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν έχουμε στρατηγικό σχεδιασμό.

Η οριστική λύση με την κατασκευή της μονάδας που δεν είναι στρατηγικός σχεδιασμός;”

Σχετικά με τα τέλη είπε πως  σε όλη τη Λευκάδα, όπως  και σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αυθαίρετα και εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με συγκεκριμένες εταιρείες και ήμασταν έτοιμοι να βγάλουμε διαγωνισμό στον αέρα που θα τις  κατέγραφε με αεροπλάνο με ένα κόστος της τάξης μεγέθους από 80 έως 100 χιλιάδες ευρώ, μέσα από διαγωνιστική διαδικασία.Τα χρήματα είχαν ενταχθεί στον προϋπολογισμό. Ωστόσο για λόγους άσχετους όλη αυτή η διαδικασία ναυάγησε.

Όποιον και να ρωτήσουμε θα μας πει ότι ο ρυπαίνων πρέπει να πληρώσει, ωστόσο αυτό δεν είναι πολύ εύκολο να γίνει πράξη.

Για παράδειγμα εμείς δώσαμε ολόκληρη μάχη με την ΔΕΗ και το Υπουργείο, γιατί εκτός από τις δύο κατηγορίες οικιακό και επαγγελματικό ρεύμα, θέλαμε να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι κατηγορίες του επαγγελματικού να πληρώνει ο καθένας με το απόγευμα που βγάζει.

Για παράδειγμα ένας μηχανικός, λογιστής, δικηγόρος, κατά κύριο λόγο παράγει χαρτί, οι υπηρεσίες εστίασης παράγουν πολλαπλάσιο.Η ΔΕΗ δεν είχε το συγκεκριμένο λογισμικό, επομένως δεν τίθεται θέμα ευφυΐας και ποιος το σκέφτηκε. Αυτά είναι τα πραγματικά εμπόδια και θα παρακαλούσα να λαμβάνονται υπόψιν.

Καταλήγοντας ο κύριος Δρακονταειδής ανέφερε ότι οι λύσεις για το μεταβατικό στάδιο είναι δεδομένες, γνωρίζουμε τα τρία μέρη που θα πάνε τα απορρίμματα και επίσης έχουν κόστος.

“Εγώ επεδίωξα και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με αυτήν μαζί με τον νέο δήμαρχο και τον βουλευτή, επιδιώξαμε να πάρουμε χρηματοδότηση από την πολιτεία για τη μεταφορά και νομίζω ότι πάρα πολύ καλά κάναμε.

Γενικές αναφορές του τύπου όλοι “οι πολίτες πληρώνουν”,  προσωπικά δεν με εκφράζει, το σέβομαι, το κατανοώ, αλλά προσωπικά δεν με εκφράζει γιατί από οποιαδήποτε θέση ο καθένας μας δίνει τη μάχη για το καλό του τόπου.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.