Κοινή σύσκεψη για την έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας


Κοινή ανακοίνωση για την ύδρευση από τις πηγές Αγίου Γεωργίου

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας, οι οποίες υδρεύονται από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Για τον θέμα αυτό, σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή στη Φιλιππιάδα, στην οποία έλαβαν μέρος οι δήμαρχοι: Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος, Νικολάου Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση, ο αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Γιάννης Λιβιτσάνος, ο αντιδήμαρχος Δήμου Ζηρού κ. Βασίλειος Ζάβαλης, ο προέδρος της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου κ. Χρήστος Ρίζος και βέβαια ο Δήμαρχος Ζηρού.

Αφού συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα και εξετάστηκαν άμεσες και βραχυπρόθεσμες λύσεις, εκδόθηκε η παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

α. Μέσω ανακοινώσεων κάθε Δήμου ξεχωριστά να ζητηθεί από τους κατοίκους η συνετή χρήση του νερού.

β. Να πραγματοποιηθούν εκτεταμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό παράνομων παροχών.

γ. Να προχωρήσουν οι αντικαταστάσεις προβληματικών ή μη προσβάσιμων υδρόμετρων.

δ. Να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για κάθε ζήτημα που προκύπτει στα δίκτυα ύδρευσης.

ε. Να προχωρήσουν προγραμματικές συμβάσεις με τους Συνδέσμους Ύδρευσης για τον εκ νέου καθορισμό της ζώνης ευθύνης ύδρευσης.

στ. Να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες και να ασκηθούν πιέσεις στην κατεύθυνση της χρηματοδότησης του έργου στη βάση μελέτης που έχει εκπονήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αντικατάσταση του συνόλου του παλαιού δικτύου.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι κάτοικοι και επισκέπτες των Δήμων Ζηρού, Πρέβεζας, Λευκάδας και Νικολάου Σκουφά, να έχουν πάντα την απαραίτητη ποσότητα αλλά και την καλύτερη δυνατή ποιότητα νερού.

Η σωστή και συνετή διαχείριση ενός τόσο πολύτιμου αγαθού, όπως είναι το νερό, είναι υπόθεση όλων μας!

Οι Δήμαρχοι

Αρταίων: Χρήστος Τσιρογιάννης

Ζηρού: Νικόλαος Καλαντζής

Πρέβεζας: Νικόλαος Γεωργάκος

Νικολάου Σκουφά: Ροζίνα Βαβέτση

Αντιδήμαρχος Λευκάδας: Γιάννης Λιβιτσάνος

About Ομάδα Σύνταξης 27862 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Να κάμουν γεωτρήσεις να βρούν νερό.Όπως γινοντανε χρόνια.Και όχι μόνο γιορτές και πανηγύρια σαρδελοπατάτας κλπ.
  Και αν δεν βρίσκουν να πριγραματίσουν τους πολίτες ώς κουλτούρα να φκιάξουν στέρνες καθαρές όπως χρόνια έκαναν και κάνουν κάποια κυκλαδονήσια λου ζούν μια χαρά.Και πολλά μέρη στον πλανήτη.
  Ο μίνιμος εθισος στο τρεχούμενο νερό -αν υπάρχει έχει καλώς – δεν σημινει ότι μπορεί να ικανοποιείται. Και καλά ιναι τα νέα σπίτια που φκιάχνονται να εντάσουν στην δομή των και μια στέρνα στο πάνω μέρως για να λειτουργεί η πίεση χωρίς μοτέρ και μηχανήματα.
  Όχι μίνο χώροι δωματίων για τουριστικά ενοίκια , χωρίς πρόβλεψη υποδομής.
  Και καλά ιναι να σκεφτούν και εγκατσστάσεις αφαλάτωσης για πολλές χρήσεις.
  Τι νομίζουν ότι είναι οι κουκίδες στον χάρτη μπροστά σε όλο τον πλανήτη και τους οληθυσμούς που λειτουργούν με δομές άλλες και πληρώνουν και ξοδεύονται για εφοδιασμό .
  Σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης ησε διάφορες επαρχίες η κατασκευή στέρνας στο σπίτί είναι υποχρεωτική και ελέγχεται η συντηρησήωτης απ τηνΔημοτική αρχή του κάθε τόπου.
  Και τα προστιμα για κακοτεχνία ή ελλειπή συντήρηση είναι απλησίαστα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.