Κικίλιας: Θα φοράμε τη μάσκα τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη


Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι θα χρειαστεί να κυκλοφορούμε με μάσκα τουλάχιστον έως την άνοιξη ενώ η ασφαλής οδός για να βγούμε από την καραντίνα είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα θα μειωθεί το ποσοστό της θετικότητας και ανέφερε ως παράδειγμα του Ισραήλ το οποίο μέσα σε λίγες εβδομάδες πέτυχε να ρίξει τα κορώματα από τις δέκα χιλιάδες σε τριψήφιο αριθμό.

Ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και τις ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα ενώ για το εμβόλιο τόνισε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχειά θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους με τις αρχές του 2021 και θα δοθεί σε πρώτη φάση σε ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς. Ο υπουργός σημείωσε ακόμα πως εκτός από το Βέλγιο και την Ολλανδία και η Γαλλία και η Τσεχία άρχισαν να στέλνουν ασθενείς με κορoνοιο στη Γερμάνια καθώς έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία τους.

Σαρώνει η πανδημία

Στο έλεος του δεύτερου κύματος της πανδημίας βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, ενώ εφιαλτικά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του καθολικού lockdown. Το κριτήριο για το πότε θα βγούμε από την καραντίνα, είναι ένα και μοναδικό: ο αριθμός των κρουσμάτων.

Σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, με 2.556 νέες μολύνσεις να έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, συναγερμός έχει σημάνει στους αρμόδιους για την κατάσταση στις ΜΕΘ, καθώς καταγράφηκε ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ: 207 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, την ώρα που τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (21.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έχουν διατεθεί 396 κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό, και από αυτές έχουν καλυφθεί οι 241. Ανάλογη πίεση ασκείται και στις απλές κλίνες για Covid, των νοσοκομείων

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28453 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.