Κέρκυρα βρέφος: Σήμερα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής για τα αίτια θανάτου – Σε κατάσταση σοκ η μητέρα


Φως στα αίτια της τραγωδίας που συγκλόνισε την Κέρκυρα αλλά και ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να ρίξει η έκθεση του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου του 4 μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό από την ίδια του τη μητέρα το πρωί της Παρασκευής, μέσα στο ξενοδοχείο που είχαν πάει για να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών.

Η μητέρα που είναι από την Βρετανία έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει ψυχολογική υποστήριξη, καθώς έχει πάθει σοκ από τον θάνατο του παιδιού της και μάλιστα επιχείρηση να αυτοκτονήσει.

Βρέφος 4 μηνών: Πνίγηκε ενώ έπινε γάλα

Πως έγινε το κακό

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο του Αγίου Γεωργίου Αργυράδων. Σύμφωνα με πληροφορίες η 30χρονη έβαλε το βράδυ της Πέμπτης για ύπνο το μωρό, δίνοντας του γάλα με το μπιμπερό. Όταν το παιδί τελείωσε το φαγητό του, η μητέρα του άφησε το άδειο μπουκάλι για να το πιπιλάει το παιδί και να αποκοιμηθεί. Όταν το πρωί περίπου στις 7:30, η άτυχη μητέρα ξύπνησε και πήγε να δει τι κάνει το μωρό της, παρατήρησε ότι εκείνο δεν κινείται και δεν αντιδρούσε στις λέξεις της.Η Βρετανίδα αναστατώθηκε και κάλεσε τους ανθρώπους του ξενοδοχείου για να ειδοποιήσουν γιατρό και να δουν τι συμβαίνει στο βρέφος.

Πνιγμός από τροφή: Τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε το παιδί μας;

Ο κ. Ηλίας Χαραμαράς, παιδίατρος αναφέρει στο infokids.gr, τί μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που το παιδί μας πνιγεί με το φαγητό του. «Συμβαίνει συχνότερα στα μικρά παιδιά, επειδή δεν μπορούν να συγχρονίσουν απόλυτα την αναπνοή με το μάσημα της τροφής και την κατάποσή της την ώρα που τρώνε», επισημαίνει.

Η πρώτη κίνηση – σε κάθε περίπτωση ανάγκης – είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Προσπαθήστε να μην χάσετε την ψυχραιμία σας γιατί ο πανικός σας μεταδίδεται στα παιδιά και προκαλεί μεγαλύτερο σπασμό και ταχυπνοΐα. Μετά από αυτό ενθαρρύνετε το παιδί να βήξει. Το πώς θα αντιδράσετε για να βγει το αντικείμενο (τροφή ή παιχνίδι) από τον οργανισμό του παιδιού εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού.

Ο γιατρός που πήγε διαπίστωσε τον θάνατο του μωρού, μάλλον από πνιγμό και η μητέρα στο άκουσμα της τραγικής είδησης πήγε να πηδήξει από το μπαλκόνι του δωματίου της. Τελευταία στιγμή την κράτησαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου και της έσωσαν τη ζωή.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27439 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.