Καββαδάς Ιωάννης: “Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε ποιος θα πληρώσει για τις αβλεψίες και παραλήψεις στο σχέδιο πόλης Νυδριού-Μ. Αυλακίου”


Την στεναχώρια του  παράλληλα με την απογοήτευση του  για τις εξελίξεις στο σχέδιο πόλης Νυδριού- Μεγάλου Αυλακίου  εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της δημοτικής  κοινότητας Νυδριού  Ιωάννης Καββαδάς.

“Δηλώνω στεναχωρημένος και απογοητευμένος γιατί ζω όλα αυτά τα χρόνια την αγωνία των κατοίκων του Νυδριού   να ολοκληρωθεί κάποτε το σχέδιο πόλης,  καθώς αισθάνονται μία μόνιμη κοροϊδία  και έχουν ένα αιώνιο γιατί,  για ποιο λόγο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ.

Αν θέλετε να σας μεταφέρω μία εικόνα από το μέλλον βλέπω τα παιδιά μας  ή κάποιων φίλων μας  να κάθονται στις ίδιες θέσεις εδώ  μετά από 30 χρόνια και να συζητάνε πάλι για το σχέδιο του Νυδριού  και αυτό ακούγεται τραγελαφικό.

Σήμερα βρισκόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο  και όπως όλα δείχνουν θα καταθέσει πάλι το σχέδιο  για κάποιες αβλεψίες των υπευθύνων;  Ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για αυτές τις αβλεψίες και ποιος θα πληρώσει  για αυτές,  για άλλη μία φορά ο απλός κόσμος.

Μπορεί να μην είναι της παρούσης  αλλά πρέπει να μάθουμε  όλα αυτά τα χρόνια όλα αυτά τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για το σχέδιο πόλης  και τις αβλεψίες ποιος θα τις πληρώσει.”

Προσωπικά δεν έχω ούτε οικόπεδα να επωφελούνται  του σχεδίου ούτε να ζημιώνονται   και δεν αδικώ ούτε αυτούς που πλήττονται  από το σχέδιο  που μπορεί να κάνω λάθος αλλά είναι περισσότερο κάτοικοι του Νεοχωρίου και του Μεγάλου Αυλακίου,  ωστόσο δίκαια διαμαρτύρονται  γιατί χάνουν μέρος της περιουσίας τους.

Είναι πολύς κόσμος που περιμένει την ολοκλήρωση  του σχεδίου  για πολλούς λόγους,  γιατί θέλουν να τακτοποιήσουν τις περιουσίες τους,  άλλοι θέλουν  να επενδύσουν και άλλοι θέλουν να πουλήσουν.

Επίσης για όσους δεν γνωρίζουν εκκρεμούν και τεράστια πρόστιμα εξαιτίας του ότι δεν έχει τελειώσει το σχέδιο στην παραλία του Νυδριού  και έρχονται  και άλλα.

Είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις για τον τόπο  και είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις για το καλό της πλειοψηφίας.

Με αυτό το σχέδιο σίγουρα κάποιοι θα επωφεληθούν  και κάποιοι θα ζημιωθούν,  το θέμα είναι ότι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις κυρίως για το καλό μιας ολόκληρης  περιοχής.

Η δημοτική κοινότητα Νυδρίου  αποφάσισε ομόφωνα ότι πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν για να πληρωθεί το σχέδιο πόλης  και να εφαρμοστεί,  καθώς υπάρχει ένα ολόκληρο μέρος που χρειάζεται να εξελιχθεί και να ανασάνει  και περιμένει την εφαρμογή του σχεδίου εδώ και 30 χρόνια,  μου έρχεται να βάλω τα κλάματα που μιλάμε η στιγμή.

Δυστυχώς το 2020 συζητάμε για τα αυτονόητα,  ελπίζω να βρεθεί σύντομα κάποια λύση  και ελπίζω να γνωρίζουν όλοι τη βαρύτητα τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν,  γιατί δεν κρίνεται η τύχη κάποιων οικοπέδων αλλά μιας ολόκληρης περιοχής.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Φίλε Γιάννη πρέπει να προχωρήσουμε δίχως το μυθικό πλέον σχέδιο πόλεως.Μπορειτε εάν θέλετε σιγά σιγά να κάνετε μικροεπεμβασεις όπως παλιότερα οι κοινότητες γιατί εάν περιμένουμε το σχέδιο πόλεως θα περάσουν και άλλες γενιές για να εφαρμοσθη δηλαδή φίλε Γιάννη καλά κρασια

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.