Κατολίσθηση στην Μυρσίνη απειλεί δύο κατοικίες


Προβλήματα σε δύο  όμορες κατοικίες  , σε  μία σταβλικη εγκατάσταση καθώς και σε εκτάσεις με ελαιόδεντρα προκάλεσε κατολισθητικό φαινόμενο που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε εξέλιξη στην  Ανω Μυρσίνη της Δ.Ε Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας.

Η κατολίσθηση σε συνδυασμό με καθιζήσεις που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν “αποκαλύψει” τα  θεμέλια του ενός σπιτιού , παρασύροντας ολόκληρη την σταβλική εγκατάσταση και χωράφια με  ελαιόδεντρα ενώ συμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα.

Ο ίδιος συνοδευόμενος από  μηχανικούς επισκεφθηκε το σημείο έτσι ώστε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση του προβλήματος και να διαπιστωθεί αν οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες που κατοικούν εκεί  είναι ασφαλείς παραμένοντας στα σπίτια τους ή αν πρέπει να μεταφερθούν σε  άλλο χώρο.

Αύριο Τρίτη ο κ.Ματέρης θα μεταβεί στην Ανω Μυρσίνη με κλιμάκιο της Πρόνοιας έτσι ώστε να καταγραφούν οι πρώτες ανάγκες και η βοήθεια που μπορούν άμεσα να λάβουν οι γυναίκες ενώ την Τετάρτη κλιμάκιο μηχανικών  αρμόδιο για την καταλληλότητα των  κτιρίων θα επισκεφθεί την Τοπική Κοινότητα.

Εντολή για άμεση κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών προκειμένου σε πρώτη φάση να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των δύο γυναικών και στην συνέχεια να δρομολογηθούν όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες έδωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης  ο οποίος υπογραμμίζει ότι  θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την  διευθέτηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τα εντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων.

About Ομάδα Σύνταξης 27424 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.