Κατερίνα Μεσσήνη-Γεράσιμος Σκληρός στον Prisma 91,6: Δεν ζητάμε τίποτα παράνομο από την πολιτεία στο θέμα της ποσόστωσης.


Με αφορμή τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων υπέρ της επέκτασης του ειδικού μέτρου της ποσόστωσης, μίλησαν στον Prisma 91,6 και τον Παναγιώτη Κουνιάκη η Κατερίνα Μεσσήνη πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του πρώτου λυκείου καθώς και ο Σκληρός Γεράσιμος εκπρόσωπος γονέων του λυκείου Βασιλικής.

Όσον αφορά την απόφαση του περιφερειακού, αισθανόμαστε δικαίωση του αιτήματος μας ανέφερε η κυρία  Μεσσήνη, καθώς όπως είπε,  είναι ένα δίκαιο αίτημα, δεν ζητάμε τίποτα παράνομο από την πολιτεία και στην ουσία το περιφερειακό συμβούλιο το αναγνώρισε.

Η ίδια μάλιστα ανέφερε ότι δεν μπορεί να καταλάβει, την αλλαγή στάσης του δημάρχου Κώστα Δρακονταειδή, καθώς ο ίδιος,  μέχρι την παραμονή του δημοτικού συμβουλίου,  διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο θέμα του αιτήματος και ότι δεν θα έχει απώλειες.

“Από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας δεν γνωρίζουμε τι έγινε, ο ίδιος είναι υπεύθυνος να απαντήσει σε αυτό.”
Στους ισχυρισμούς  ότι η Λευκάδα δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις για να αιτηθεί ποσόστωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,  η κυρία Μεσσήνη απάντησε ότι από το επίσημο έγγραφο του ΤΑΣ στις  18 Οκτωβρίου 2016, αναφέρει ότι  ακόμη υπάρχουν ακατάλληλες κατοικίες σε πολλά χωριά και στις πόλεις, τα σχολεία έχουν αρκετές ζημιές, στο δεύτερο λύκειο το καλοριφέρ από πέρυσι είναι χαλασμένο, υπάρχουν ρωγμές στο κτίριο και δεν έχουν διορθωθεί , το πρώτο λύκειο έχει ρωγμές στους τοίχους, οι οποίες επειδή δεν πέφτουν οι τοίχοι,  θεωρούνται δευτερεύουσες για να ασχοληθούμε αυτές, στο πρώτο γυμνάσιο υπάρχουν κολώνες οι οποίες απ’ ό,τι λένε υπάρχουν τα σίδερα τα οποία κρέμονται απ’ έξω, το γυμνάσιο – λύκειο της βασιλικής είναι σε κοντέινερ με τα παιδιά να κάνουν μάθημα μερικές φορές είτε στο κυλικείο ήταν σκαλοπάτια, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα.
Επίσης σημείωσε ότι Λευκάδα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης,  ο σεισμός ήταν φονικός, είχαμε θύματα κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο  εκπρόσωπος των γονέων λυκείου Βασιλικής  Σκληρός  Γεράσιμος,  ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς η παρουσία τους δεν είναι στο να εκμεταλλευτούν ένα παραθυράκι του νόμου και να πατήσουν τα παιδιά και να πάνε κάπου παραπάνω.

“Θεωρούμε ότι η περυσινή Δευτέρα λυκείου και φέτος τελειόφοιτοι θα καλεστούν τον Ιούνιο να διαγωνιστούν με άλλα παιδιά και δεν θα είναι ίσοι, αλλά θα μειονεκτούν γιατί έχουν χαθεί πάρα πολλές διδακτικές ώρες.

Όσον αφορά την Βασιλική υπάρχει μια έκθεση από τον σύλλογο  διδασκόντων που αναφέρει  τα προβλήματα λέγοντας ότι το σχολείο κοιτάζει πότε  το κυλικείο θα είναι κλειστό για να μπει μια τάξη να κάνει μάθημα, παρακαλούμε τον γυμναστή να μην κάνει γυμναστική όταν βρέχει,  στον χώρο των πολλαπλών χρήσεων για να βάλουμε μια κατεύθυνση γιατί οι αίθουσες οι μισές είναι  ακατάλληλες, ενώ  στα σκαλοπάτια του ορόφου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου μερικές φορές οι μαθητές έχουν κάνει μάθημα.

Αυτά δεν είναι λόγια γονέων που θέλουν να εκμεταλλευτούν ένα γεγονός για να προωθήσουν τα παιδιά τους αλλά έκθεση διδασκόντων του συλλόγου. Ο ίδιος ανέφερε ότι παλεύουν και προσπαθούν για κάτι δίκιο, εάν είχε  γίνει  αποκατάστασης εγκαίρως δεν θα έβγαινε κανείς να διεκδικήσει τίποτε για τα παιδιά του.υπογράμμισε.

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.