Καταπολέμηση κατσαρίδων από το K&G Pest Control


Οι κατσαρίδες ανήκουν στην οικογένεια Blattidae και είναι είδη τα οποία δεν
έχουν παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές εδώ και 200 εκατομμύρια χρόνια
από τότε που υπολογίζεται ότι έχουν κάνει την εμφάνιση τους!
Είναι έντομα με σώμα μετρίου έως μεγάλου μεγέθους, πεπλατυσμένο, που τις
βοηθά να κινούνται γρήγορα και να τρυπώνουν παντού, με μακριές κεραίες
και βαδιστικό τύπο ποδιών. Ορισμένα είδη μπορούν να πετάξουν,
ιδιαίτερα τα αρσενικά.
Υπάρχουν περίπου 3500 είδη κατσαρίδων.
Τα είδη όμως που συναντούνται πιο συχνά είναι τα ακόλουθα:
 Η κατσαρίδα αμερικάνα περιπλανέτα (american) πετάει, συνήθως
βρίσκεται σε φρεάτια, σε εξωτερικούς χώρους και σε βόθρους.
 Η κατσαρίδα Oriental είναι μαύρη και βρίσκεται σε εσωτερικούς και
εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, ειδικά αν δεν υπάρχει αποχετευτικό
σύστημα, και σε επαγγελματικούς χώρους.
 Η κατσαρίδα Germanica συναντάται σε εσωτερικούς χώρους
κατοικιών, όπως ντουλάπια, μπάνια, κάτω από το ψυγείο, πίσω από
την ηλεκτρική κουζίνα, πίσω από το νιπτήρα, πάνω από το νεροχύτη
και κοντά σε υδρορροές.

Οι φωλιές των κατσαρίδων βρίσκονται σε υγρά και σκοτεινά σημεία και
γενικώς οι κατσαρίδες προτιμούν ζεστά σημεία.  Περίπου το 20% της αποικίας
τους βγαίνει τη νύχτα για αναζήτηση τροφής.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ:

Οι παρακάτω τρείς μέθοδοι χρησιμοποιούνται συνήθως μεμονωμένα ή και
συνδυαστικά για την απεντόμωση των κατσαρίδων:
1. Χρήση παγίδων: Χρησιμοποιούμε διάφορους τύπους παγίδων που
έχουν ως μέσο προσέλκυσης μια φερομόνη συναθροίσεως και ως
μέσο παγίδευσης ειδική κόλλα. Οι παγίδες αυτές χρησιμοποιούνται
κυρίως για την διαπίστωση της παρουσίας και την αναγνώριση του
είδους της κατσαρίδας, έτσι ώστε να ακολουθηθεί η κατάλληλη
μέθοδος απεντόμωσης.
Επιπλέον, εφόσον δεν υπάρχουν υψηλοί πληθυσμοί συμβάλλουν και
στην καταπολέμησή τους.
2. Χρήση τροφοελκυστικού Gel: Εφαρμόζονται σε συγκεκριμένα σημεία
με τη βοήθεια σύριγγας ή ειδικού «πιστολιού». Ο στόχος εδώ δεν
είναι να σκοτωθούν αμέσως οι κατσαρίδες αλλά να προκαλέσουμε το
«φαινόμενο του ντόμινο».
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κατσαρίδων είναι ότι είναι

κανίβαλες, δηλαδή μπορούν να φαγωθούν μεταξύ τους, καθώς επίσης
είναι νεκροφάγες και κοπροφάγες.
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το τροφοελκυστικό δόλωμα που
θα φάει η κατσαρίδα δεν θα τη σκοτώσει εκείνη τη στιγμή που το τρώει.
Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί το βασικό πλεονέκτημα των
τροφοελκυστικών δολωμάτων καθώς με αυτόν τον τρόπο η
προσβεβλημένη κατσαρίδα μεταφέρεται μέσα στη φωλιά και πεθαίνει
εκεί.
Συνεπώς καθώς η μία κατσαρίδα τρώει την άλλη επιτυγχάνουμε
ριζική καταπολέμηση της φωλιάς και εξάλειψη του πληθυσμού.
3. Υπολειμματικός ψεκασμός: Κυρίως για την αντιμετώπιση της
Αμερικάνα Περιπλανέτα που συχνάζει σε φρεάτια και βόθρους και
συναντάμε συχνά σε δρόμους, εξωτερικούς χώρους κλπ.
Χρησιμοποιούνται ειδικά σκευάσματα ή συνδυασμός αυτών.
Ο ψεκασμός πρέπει να πραγματοποιείται γύρω από το φρεάτιο και
μέσα στα τοιχώματα του φρεατίου .
Επίσης ψεκασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικούς
περιβάλλοντες χώρους, σε λεβητοστάσια, σε κλιμακοστάσια κλπ.
Η έγκαιρη αντιμετώπιση εξασφαλίζει τα καλύτερα δυνατά
αποτελέσματα, καθώς μια κατσαρίδα σε ένα μήνα μπορεί να γεννήσει
1500 αυγά!!!!

K&G Pest Control

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ-ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ-ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΕΣ

 Επιστημονικός Υπεύθυνος: Κων/νος Βλάχος

 Ι. Γαζή 10, Λευκάδα 

ΤΗΛ. 6977366748 – 2645301495 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26228 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.